به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سیده زهرا مرتضوی مجری طرح گفت:
وی با بیان اینکه این طرح به روش کندگی لیزر انجام شد، اظهار داشت:
مرتضوی، به بیان نحوه اجرای این طرح پرداخت و ادامه داد:
مجری طرح با تاکید بر اینکه در این روش محصول نهایی به راحتی قابل جمع آوری در هر محیط ثانویه دلخواه و بر روی هر پایه مطلوب است، اضافه کرد: با توجه به این امر که شرایط پرتودهی از جمله انرژی لیزر، نرخ تکرار پالس، پهنای پالس و طول موج پرتو لیزر و ادوات تمرکز نور لیزر مانند عدسی به راحتی قابل کنترل هستند، در نتیجه نوع و کیفیت محصولات تولید شده با این روش به راحتی کنترل پذیر است.
وی با اشاره به کاربردهای گرافن، توضیح داد:گرافن کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف دارد که از آن جمله میتوان به صنایع هوافضا اشاره کرد که به عنوان جایگزین فیبرهای کربن در کامپوزیت ها برای سبک سازی هواپیماها و ماهوارههای استفاده می شود. علاوه بر این میتوان از آن به عنوان جایگزین سیلیکون های نیمه رسانا در ترانزیستورها استفاده شود.
مرتضوی تولید پلاستیکهای سخت و سبک و پوششهای شفاف رسانا برای سلولهای خورشیدی و نمایشگرها را از دیگر کاربردهای گرافن دانست و افزود: این ماده همچنین برای تولید ایمپلنتهای مستحکم، تولید ابرخازنها و تولید صفحات لمسی LCDها و OLEDها کاربرد دارد.
خانم مرتضوی این پژوهش را با راهنمایی دکتر پرویز پروین و همکاری دکتر علی ریحانی انجام داده است و موفق به چاپ مقالهای تحت عنوان: " Fabrication of graphene based on Q-switched Nd:YAG laser ablation of graphite target in liquid nitrogen"در مجله "Laser Physics Letters" شده است.
نظرات