
آمارها نشان میدهند در سال اول عرضهی چندین هدست واقعیت مجازی توسط کمپانیهای مختلف، پلی استیشن وی آر توانسته است رقبا را پشت سر بگذارد.
۲۰۱۶ را باید اولین سال بزرگ برای هدستهای واقعیت مجازی خواند؛ چراکه طی سال جاری میلادی، شاهد رونمایی از هدست واقعیت مجازی ریفت آکیولس در ماه مارس، وایو اچتیسی در ماه آوریل و سپس پلی استیشن وی آر در ماه اکتبر بودیم.
اما از بین این سه هدست واقعیت مجازی عرضهشده به بازار، مشتریان به سمت کدامیک رفتهاند؟
هرچند هنوز اولین روزهای عرضهی هدستهای واقعیت مجازی به بازار را سپری میکنیم؛ اما SuperData Research گزارش جدیدی در تفسیر وضعیت بازار هدستهای واقعیت مجازی منتشر کرده است که در ادامه نگاهی به آن خواهیم داشت. سوپردیتا به تفکیک میزان فروش هدستهای واقعیت مجازی را ارائه کرده است که براساس اطلاعات ارائهشده؛ در سال ۲۰۱۶ میلادی پلی استیشن وی آر، وایو اچ تی سی و آکیولس ریفت به ترتیب به میزان ۷۴۵,۴۳۴، ۴۵۰,۰۸۳ و ۳۵۵,۰۸۸ دستگاه به فروش رفتهاند.
با نگاهی به آمار ارائهشده؛ میتوان بهروشنی دید با وجود عرضهی دیرهنگام، پلی استیشن وی آر سونی بافاصله بیشتر از رقبا به فروش رفته است که دلیل اصلی این تفاوت را باید در قیمت پایینتر این هدست جستوجو کرد.
پلیاستیشن وی آر با برچسب قیمت ۴۰۰ دلاری راهی بازار شد و با هر نسخهای از پلی استیشن ۴ سازگار است. پلی استیشن ۴ تا به امروز لقب محبوبترین کنسول بازی را با فروش ۴۰ میلیون دستگاهی در سراسر جهان یدک میکشد. در صورتی که شما پلی استیشن ۴ نداشته باشید، با پرداخت کمی بیشتر از ۳۰۰ دلار میتوانید یک دستگاه بخرید که علاوه بر امکان استفاده از هدست واقعیت مجازی سونی، سرگرمیهای دیگری نیز درکنار آن دراختیار خواهید گرفت.
اما قضیه در مورد سایر هدستهای واقعیت مجازی کمی متفاوت است. آکیولس ریفت بیش از ۶۰۰ دلار قیمت دارد و وایو اچتیسی نیز با قیمت ۸۰۰ دلاری راهی بازار میشود. درکنار این هدستها باید یک پیسی با مشخصات فنی بالا نیز در نظر داشته باشید که بهصورت میانگین برای خرید چنین رایانهای باید بودجهای ۵۰۰ دلاری کنار بگذارید. با احتساب تمام هزینهها، برای استفاده از هدستهای آکیولس یا اچتیسی باید حداقل هزینهای ۱۰۰۰ دلاری در نظر بگیرید. باتوجهبه قیمت بالا و همچنین محدودیت در حرکت زیاد به اطراف در هنگام استفاده از هدستهای واقعیت مجازی اچتیسی و فیسبوک که دلیل آن ارتباطات سیمی هدست با پیسی است، ناخواسته انتخاب این دو محصول کمی سخت میشود.
درکنار این محصولات باید به هدست واقعیت مجازی سامسونگ اشاره کرد که براساس اطلاعات ارائهشده، تا آخر سال جاری میزان فروش آن از ۲.۳ میلیون دستگاه عبور خواهد کرد. همانطور که میدانید؛ گیر وی آر با وجود کیفیت پایینتر، قابلیت حمل بالایی دارد که نتیجهی استفاده از گوشی هوشمند بهعنوان هستهی اصلی پردازشی و نمایش تصاویر است. قیمت این هدست واقعیت مجازی نیز بسیار اندک است، بهطوریکه با پرداخت ۱۰۰ دلار میتوان یک گیر وی آر خرید.
باتوجهبه احتمال کاهش قیمت هدستهای واقعیت مجازی در سال آینده، احتمالا کاربران از هدستهایی چون گیر وی آر به سمت هدستهایی نظیر پلی استیشن وی آر سونی خواهند رفت؛ حال آنکه حلقهی مفقوده در مسیر موفقیت سونی، فشار بازاریابی از سوی این شرکت برای دوچندان کردن موفقیت این محصول است.
باید دید آیا سونی در سال ۲۰۱۷ تمام پتانسیل این محصول را رو میکند یا خیر.
قوانین و مقررات ارسال دیدگاه در بخش دیدگاههای زومیت
لطفا در نظر داشته باشید که زومیت در صورت مشاهدهی دیدگاه خلاف قوانین سایت، این حق را دارد که دیدگاه کاربر را بدون اطلاع قبلی پاک کند. همچنین در صورت تکرار در نقض قوانین سایت، به صلاحدید زومیت، حساب کاربری کاربر خاطی مسدود خواهد شد.
در صورت مشاهدهی تاپیک ها و پست های توهین آمیز یا خلاف قوانین از بحث کردن و پاسخ دادن به آنها جدا خودداری کرده و صرفا موضوع را از طریق آیکون گزارش به اطلاع ما برسانید.