شکل گیری یک رقابت جدید: نکسوس 7 گوگل و کیندل فایر آمازون

شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۹:۰۲
مطالعه 5 دقیقه
یکی از جذاب‌ترین قسمت‌های همایش سالانه گوگل معرفی تبلت این شرکت با نام نکسوس 7 و قیمت باورنکردنی ۱۹۹ دلار بود.
تبلیغات

تبلت نکسوس 7 مجهز به پردازنده قدرتمند تگرا 3 با چهار هسته پردازشی و ۱۲ هسته گرافیکی و جدیدترین نسخه اندروید یعنی Jelly Bean است. آنچه که از این تأخیر گوگل در ارایه تبلت خود مشهود است، تلاش همه جانبه این شرکت برای پایین آوردن قیمت با یک سخت‌افزار مدرن پرقدرت و عرضه آن به منظور رقابت با کیندل فایر آمازون است. کیندل فایر آمازون نیز با ویژگی‌های خاص خود نظیر کتابخانه عظیمش می‌تواند رقیب پرشوری برای نکسوس 7 باشد. البته برعکس کیندل فایر که محدود به مرزهای چند کشور می‌شود، بسیاری در جهان می‌توانند با تبلت گوگل به قیمت ۱۹۹ دلار به آرزوی خود برای داشتن یک تبلت ارزان‌قیمت و البته کارآمد برسند.

معرفی تبلت ۷ اینچی گوگل، نکسوس 7، نقطه عطف همایش سالانه گوگل بود. گوگل با معرفی یکی دیگر از محصولات سخت‌افزاری خود که با همکاری اسوس ساخته شده است مستقیما کیندل فایر آمازون را به مبارزه طلبیده است. گوگل آنچنان که باید و شاید از سازندگان سخت‌افزاری تبلت‌های اندرویدی راضی نبوده و کندی آن‌ها را در ارایه به‌روزرسانی‌های جدید نپسندیده است. حتی سامسونگ و اسوس، از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تبلت‌های اندرویدی نتوانسته‌اند انتظارات گوگل را به خوبی برآورده کنند. البته نباید از ایرادات اندروید و اشتباهات گوگل در ارایه نسخه‌های قدیمی‌تر آن برای تبلت‌ها نیز غافل شد آنچنان که سامسونگ سال‌ها است که قدرت سخت‌افزاری خود را با عرضه گوشی‌های پرفروش اندرویدی به رخ کشیده است.

مقاله‌های مرتبط:

    ارایه تبلت نکسوس 7 نشان‌دهنده آن است که گوگل همچنان بر اکوسیستم خود وفادار بوده و در این وفاداری در پی رقابت با دیگر سازندگان نیز است. رقابتی که هم اکنون با قیمت بسیار پایین این تبلت در حال وارد شدن به عرصه جدیدی است. گوگل با استراتژی جدید خود مبنی بر رقابت بر سر قیمت پایین عملا از سود خود بسیار کاسته است تا از طرف دیگر بتواند اندروید و جنبه‌های مالی تبلیغاتی کنار آن را تقویت کند. ولی عملا گوگل سازندگان تبلت‌های اندرویدی را در نظر نگرفته و آن‌ها را در شوک بزرگی قرار داده است.

    اگر نمی‌توانید بر آیپد غلبه کنید لااقل زیر پایش را خالی کنید

    برای همه از جمله گوگل قابل درک است که اندروید هنوز توان لازم برای رقابت با آیپد در زمینه تجربه کاربری و تنوع برنامه‌های کاربردی با کیفیت را ندارد. اما آمازون با ارایه کیندل فایر ۱۹۹ دلاری راه و استراتژی موفقی را برای فروش بیشتر تبلت‌ خود ترسیم کرد. آمازون با سیاست خاص خود مبنی بر ارایه فروشگاه اختصاصی برای تبلت‌هایش، دست گوگل را از سود فروش این نرم‌افزار کوتاه کرد. در همین راستا بود که گوگل با ایجاد گوگل‌پلی و غنی کردن آن از فیلم و عکس و کتاب در پی رقابت با منابع عظیم آمازون برآمد. بی‌‌شک گوگل برای فروش نکسوس 7 در امریکا، کانادا و استرالیا با رقیب قدرتمندی به نام کیندل فایر مواجه است.

    کیندل فایر برای ساکنان دیگر کشورهای جهان همراه با آه ناراحت کننده‌ای همراه است. به دلیل بعضی قوانین موجود، اکثر مردمان دیگر کشورها امکان استفاده از امکانات خاص کیندل فایر و آمازون را ندارند. عرضه کیندل فایر باعث شد که حباب تقاضای برآورده نشده‌ای در بین مردمان دیگر کشورها ایجاد شود. حقیقتا جهان در عطش ورود یک تبلت ارزان‌قیمت پیشرفته است و حالا گوگل آن را برای جهانیان آماده کرده است.

    تبلت گوگل به جز کیندل فایر آمازون رقبای دیگری نیز دارد که از نظر قیمتی به آن‌ها نزدیک است. تبلت ۸۹ پوندی HP TouchPads با سیستم عامل نه چندان محبوب WebOS ظرف چند دقیقه کاملاً به فروش رسید. فروش خوب این تبلت نشان‌دهنده آن است که علاوه بر سیستم‌عامل و اکوسیستم نرم‌افزاری، عامل قیمت در انتخاب مشتریان تأثیر بسیاری دارد. تبلت ۸ گیگابایتی نکسوس با قیمت ۱۵۹ پوند در انگلستان نزدیک به دو برابر TouchPad قیمت‌گذاری شده است ولی بااین‌حال هنوز از نظر قیمتی درمقابل برخی از رقبای خود در وضعیت بهتری است. آیپد نسل دوم اپل هم اکنون با قیمت ۳۲۹ پوند عرضه می‌شود و به‌راحتی می‌توان تبلت Motorola Xoom 2 Media Edition را با صرف هزینه ۲۸۰ پوندی خریداری کرد. اما هیچ یک از این تبلت‌ها نمی‌توانند به اندازه کیندل فایر برای نکسوس 7 مزاحمت جدی ایجاد کنند.

    البته این حرف‌ها بدین معنا نیست که نکسوس 7 نمی‌تواند دربرابر کیندل فایر قد علم کند. بلکه هر دوی این تبلت‌ها به دلیل ویژگی‌های خاص خود در امریکا می‌توانند رقبای قدرتمندی برای یکدیگر باشند. هر دوی این تبلت‌ها از ویژگی‌های اساسی مشترکی نظیر نمایشگر ۷ اینچی IPS، حافظه ۸ گیگابایتی در مدل پایه‌، نبود مدل 3G، پردازنده چند هسته‌ای و رابط کاربری روان برخوردارند. هر دوی این تبلت‌ها با کمترین سود سخت‌افزاری ممکن ارایه می‌شوند و هدف تولیدکنندگان آن‌ها سود حاصل از بخش نرم‌افزاری و سرویس‌های جانبی است. کیندل فایر با مرورگر Silk و نکسوس هم با مرورگر کروم عرضه می‌شوند. فایر به کاربرانش امکان دسترسی به فروشگاه نرم‌افزاری و کتابخانه آمازون را می‌دهد و درمقابل کاربران نکسوس به گوگل پلی دسترسی خواهند داشت.

    زمانی که سود سخت‌افزاری هدف گوگل نیست

    آنچه که می‌تواند باعث موفقیت نکسوس 7 در رقابت با فایر شود ویژگی‌ و امکاناتی نظیر NFC، ژیروسکوپ، افزایش حافظه رم به یک گیگابایت، نمایشگر با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ و تراشه پرقدرت Tegra 3 است. البته باید در نظر داشته باشیم که نکسوس ۷ علاوه بر تراشه اصلی Tegra 3 دارای یک تراشه گرافیک ۱۲ هسته بوده که آن را قادر به اجرای بازی‌ با گرافیک بسیار بالا می‌سازد. نکسوس 7 با قیمت باور نکردنی ۱۹۹ و ۲۴۹ دلار برای نسخه ۸ و ۱۶ گیگابایت عرضه خواهد شد.

    به احتمال زیاد، آمازون کیندل فایر جدید خود را در تابستان امسال معرفی خواهد کرد ولی بهتر آن است که این شرکت برای کسب موفقیت بیشتر، نیم نگاهی هم به بازارهای خارج از امریکا بیندازد. اگر تا به حال فروش این تبلت در بازار امریکا تضمین شده بود، شاید دلیل آن، فقدان رقیب قدرتمند در این بازه قیمتی باشد. ولی از این پس، آمازون با این اکو‌سیستم خاص و با حضور قدرتمند گوگل، نمی‌تواند از فروش کیندل فایر مثل قبل اطمینان حاصل کند.

    زمانی که از مرزهای امریکا یا جنگل‌های سرسبز کانادا و صحراهای سرخ استرالیا خارج شویم، شاهد یک رقابت یک طرفه به نفع گوگل خواهیم بود. حالا، دیگر مردمان جهان که از داشتن یک تبلت ارزان‌قیمت آن هم با یک سیستم عامل مدرن محروم بودند، به آرزوی خود رسیده و به این‌ترتیب گوگل نیز به اهداف خود نزدیک‌تر خواهد شد.

    تبلیغات
    داغ‌ترین مطالب روز

    نظرات

    تبلیغات