دوچرخه برقی‌های ایویتک

یک‌شنبه ۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
مطالعه 7 دقیقه
در زندگی شهری امروزی به دلیل استفاده از خودرو، کامپیوتر، موبایل و... برای انجام کارها، کمبود یا عدم تحرک گریبان‌گیر افراد جامعه خصوصاً ساکنین کلان شهرها شده است. یکی از راه‌های حل این مشکل، استفاده از دوچرخه است.
تبلیغات

رکاب زدن با دوچرخه و حرکت در سطح شهر و رفتن به پارک‌ها و فضاهای سبز در مدت زمان کوتاهی باعث افزایش روحیه و تناسب اندام خواهد شد. همچنین دوچرخه سواری در شهرهای بزرگ برای گریز از ترافیک سنگین شهری راه‌حل بسیار مناسبی است. ازآنجاکه دوچرخه‌سواری نیاز به نیروی جسمانی نسبتاً بالایی دارد، بیشتر مردم نمی‌توانند از دوچرخه به‌عنوان یک وسیله روزمرده استفاده نمایند. در اینجا است که می‌توان از دوچرخه برقی یا Ebike استفاده نمود. دوچرخه‌های برقی در مواقع خستگی یا پایین بودن سطح انرژی با استفاده از نیروی محرکه برقی به کمک فرد می‌آیند و درنتیجه استفاده روزانه و مداوم از دوچرخه را ممکن می‌کنند.

نحوه کار دوچرخه برقی

به زبان ساده، دوچرخه برقی همان دوچرخه معمولی است که بخش‌های الکتریکی مختلفی مانند موتور، باتری، کنترلر، صفحه‌نمایش و... به آن اضافه شده است تا با تولید یک نیروی کمک‌کننده برقی در مسافت‌های طولانی و شیب‌های سنگین، در مواقع خستگی و پایین بودن سطح انرژی دوچرخه‌سوار همچون یک مربی به منظور پدال زدن برای پیمایش مسیر بیشتر او را یاری و تشویق کند.

از دوچرخه‌های برقی انواع بسیار مختلفی در جهان وجود دارند، از مدل‌هایی که دارای یک موتور برقی کوچک هستند و پدال زدن را آسان‌تر می‌کنند تا مدل‌هایی که دسته گاز دارند و به موتور سیکلت نزدیک‌ترند. ولیکن تا وقتی که شخص بتواند پدال بزند وسیله مورد استفاده دوچرخه برقی محسوب می‌شود نه موتورسیکلت.

دوچرخه‌های برقی از باتری‌های قابل شارژ استفاده می‌کنند و به‌طور معمول بین ۲۵ تا 60 کیلومتر بر ساعت سرعت دارند. علاوه بر این، با یک باتری کاملاً شارژ شده یک دوچرخه برقی می‌تواند مسافتی بین ۲۵ تا ۶۰ کیلومتر را طی کند.

اجزا و قطعات اصلی دوچرخه برقی

ایویتک

این دوچرخه‌ها دارای تمامی قطعات مکانیکی یک دوچرخه استاندارد (تنه، دوشاخ، دنده، کمک فنر، پدال و...) به اضافه قطعات الکتریکی مانند موتور، کنترل کننده موتور دوچرخه، باتری و مدار حفاظت، سنسور کمک رکاب، دسته گاز و صفحه‌نمایش هستند. در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

  • الکتروموتور

موتور الکتریکی با ظرفیت توانی 350 الی 1000 وات معمولاً در مرکز چرخ عقب یا چرخ جلو و در بعضی مدل‌ها در وسط تنه دوچرخه قرار می‌­گیرد.

  • باتری و مدار حفاظت

باتری وظیفه تأمین انرژی الکتروموتور را برعهده دارد. معمولاً، باتری‌های مورد استفاده در دوچرخه‌های برقی از دو مدل باتری لیتیومی و سرب اسید خشک هستند.

  • کنترل‌کننده دوچرخه

مغز متفکر دوچرخه به حساب می‌آید و مهم‌ترین عملکرد آن کنترل الکتروموتور دوچرخه است. از دیگر ویژگی­‌های آن می‌توان به ارتباط با صفحه‌نمایش و نشان دادن میزان سرعت و میزان شارژ باتری اشاره کرد.

  • سنسور کمک رکاب (پدال کمکی)

با نصب سنسور این امکان فراهم می‌آید تا بخشی از نیروی مورد نیاز برای حرکت دوچرخه توسط پدال زدن معمولی و بخش دیگر توسط الکتروموتور تولید شود. عملاً، این سنسور بخشی از نیروی مورد نیاز که باید توسط الکتروموتور تأمین شود را تنظیم می‌کند.

  • دسته گاز

تنظیم سرعت حرکت دوچرخه و کنترل میزان قدرت گرفته شده از موتور از وظایف دسته گاز است.

  • صفحه‌نمایش

در دوچرخه­های برقی از دو نوع صفحه‌نمایش LED و صفحه‌نمایش LCD استفاده می‌شود. LED قیمت پایین­تری دارد و فقط میزان شارژ باتری را نشان می‌دهد. LCD علاوه بر میزان شارژ، پارامترهای دیگری از قبیل سرعت حرکت، زمان حرکت و... را نشان می‌دهد.

شیوه استفاده از دوچرخه برقی

برای استفاده از این نوع دوچرخه سه روش وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • مکانیکی: شبیه یک دوچرخه عادی بوده و در زمان حرکت، الکتروموتور هیچ کمکی به راکب دوچرخه نمی‌­دهد.
  • حالت تمام برقی: برخی دوچرخه‌های برقی دارای دسته گاز هستند. با استفاده از دسته گاز می‌توانید از دوچرخه خود مثل یک موتورسیکلت استفاده کنید. در این حالت بدون پدال زدن می‌توانید حرکت کنید. استفاده از دسته گاز تعبیه شده روی فرمان دوچرخه سرعت دوچرخه را تنظیم می‌کند و سبب لذت بردن از قدرت الکتروموتور می‌گردد.
  • حالت هیبرید: این حالت جذاب‌ترین نوع عملکرد دوچرخه برقی است. در حالت هیبرید الکتروموتور دوچرخه به حرکت شما کمک می‌کند که حس آن شبیه هل دادن راکب دوچرخه است. میزان کمک الکتروموتور از روی صفحه‌نمایش قابل تنظیم است.

مزایای استفاده از دوچرخه برقی

با استفاده از این دوچرخه متوجه مزایای بی‌شمار آن خواهید شد، در ادامه برخی از آن‌ها را بیان می‌کنیم:

  • عدم نیاز به گواهینامه
  • نداشتن محدودیت تردد، می‌تواند در فضاهای سبز و پارک‌ها و گذرگاه‌­های عابر پیاده تردد کند.
  • استفاده از دوچرخه معمولی باعث تعریق بدن و ایجاد شرایط نامطلوب برای راکب دوچرخه می­گردد در حالیکه استفاده از دوچرخه برقی می‌تواند این مشکل را برطرف کند.
  • به کمک الکتروموتور یک دوچرخه برقی ضمن مصرف انرژی کم‌تر، مسافت بیشتری را می‌توان پیمود.
  • بعضی افراد با وجود علاقه به دوچرخه‌سواری به علت نداشتن آمادگی جسمانی مطلوب قادر به انجام روزانه این فعالیت نیستند. این وسیله با توجه به دارا بودن نیروی کمکی، امکان لذت بردن با هر شرایط سنی و بدنی را فراهم می‌کند.
  • نسبت به وسایل نقلیه موتوری سبک‌تر، پاک‌تر و قابل اعتمادتر است.

معایب دوچرخه برقی

وزن این محصول تقریباً ۱۰ کیلو سنگین‌تر از نوع معمولی آن است و این نوع محصول دارای تجهیزات گران‌قیمت‌تر نسبت به دوچرخه معمولی است.

تفاوت دوچرخه برقی با نوع معمولی آن

دوچرخه برقی و دوچرخه معمولی از لحاظ ظاهری بسیار به هم نزدیک هستند. تفاوت اصلی دوچرخه‌های برقی از لحاظ محل قرارگیری باتری و صفحه‌نمایش است که ظاهر آن‌ها را تا حدی از نمونه‌های معمولی متمایز می‌کند.

درباره تفاوت از لحاظ نگه‌داری و تعمیر باید گفت که تمام اجزای استاندارد یک دوچرخه الکتریکی مانند یک دوچرخه معمولی است به جز الکتروموتور آن، پس مراقبت از هر دوی آن‌ها یکسان است. در صورت خرابی چرخ یا ترمز می‌توان به تعمیرگاه دوچرخه معمولی مراجعه کرد ولی برای خرابی قطعات برقی منحصر‌به‌فرد آن به یک متخصص دوچرخه برقی نیاز داریم. خوشبختانه اشکالات سیستم الکتریکی بسیار نادر هستند.

در مورد تفاوت سرعت باید توجه داشت که دوچرخه‌های برقی با سرعت حدود ۲۵ تا 60 کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند. آن‌ها برای سواری آسان، حفظ سرعت ثابت و بازگشت مجدد به سرعت بعد از توقف راحت ساخته شده‌اند و قرار نیست رکورد سرعت را مانند دوچرخه‌های مسابقه بشکنند.

از لحاظ قانونی تفاوتی وجود ندارد، دوچرخه عادی و دوچرخه برقی تابع قوانین یکسان هستند و سوار شدن به هر دو نیازمند مجوز خاص و گواهینامه نیست. به‌علاوه، مدل­های عادی و برقی مشمول بیمه اجباری نبوده و مالیات بر کالای لوکس به آن‌ها تعلق نمی­‌گیرد. در نهایت سواری دوچرخه‌های برقی در تمام مسیرهای دوچرخه و پارک‌ها مجاز است.

ساخت دوچرخه برقی در داخل کشور

دوچرخه برقی

در نمایشگاهی که پارک علم و فناوری شریف برگزار کرده بود جدیدترین دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان به نمایش گذاشته شد که یکی از موارد نمایش داده شده دوچرخه‌های برقی بودند. در حال حاضر تنها یک شرکت دانش بنیان داخلی در زمینه تولید دوچرخه و کیت‌های برقی دوچرخه فعالیت می‌کند.

در کشور ما صنعت دوچرخه‌سازی سابقه‌ای طولانی دارد. با مطرح شدن دوچرخه‌های برقی، برخی واردکنندگان اقدام به وارد کردن دوچرخه‌های بی‌کیفیت از چین کرده‌اند. از این رو دوچرخه برقی بی کیفیت در بازار بسیار بوده که تجربه ناخوشایند خرید را برای شما به همراه خواهد داشت. به‌علاوه، دوچرخه‌های برقی به‌عنوان وسیله‌ای که به صورت روزانه استفاده می‌شوند نیازمند تعمیرات خواهند بود. متأسفانه دوچرخه‌های وارداتی از لحاظ تأمین قطعه، باتری و دردسترس بودن مراکز معتبر سرویس دچار محدودیت بوده که این موضوع نیز استفاده از آن‌ها را برای خریدار نهایی دچار مشکل می‌کند. همین موضوعات سبب شده است که شرکت دانش بنیان کهربا ماشین پارسیان (با نام تجاری Evtech ) به‌عنوان تنها تولید کننده داخلی اقدام به تولید دوچرخه‌های برقی در کشور کرده و متعاقباً مراکز خدمات پس از فروش برای آن‌ها تأسیس کرده است. محصولات تولیدی این شرکت متناسب با وضعیت خیابان‌های ایران بوده و تجربه لذت بخش استفاده از دوچرخه برقی را به شما هدیه می‌دهد.

علاوه بر این، با توجه به قیمت دوچرخه‌های برقی که بین 25 تا 50 میلیون تومان است، امکان خرید اقساطی این دوچرخه‌های در گروه صنعتی ایویتک فراهم آمده است. شما می‌توانید دوچرخه‌های برقی ایویتک را با اقساط بلند مدت یک تا دوساله خریداری کنید و لذت دوچرخه سواری را تجربه کنید. به‌علاوه، با توجه به مشابهت دوچرخه برقی با دوچرخه‌های عادی، امکان برقی کردن دوچرخه‌های عادی در مراکز تخصصی گروه صنعتی ایویتک فراهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت گروه صنعتی ایویتک مراجعه کرده یا با مرکز خدمات مشتریان ایویتک به شماره 02191075707 تماس حاصل کنید. همچنین جهت مشاهده ویدیوهای مرتبط با دوچرخه برقی و تجربه خریداران می‌توانید پیج اینستاگرام ایویتک را دنبال کنید

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات