کار چی داری؟ ایزوگام؟ بسپارش به کارچی‌داری!

سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰
مطالعه 8 دقیقه
فصل پاییز و بارندگی‌ها که شروع می‌شود، یکی از مهم‌ترین مسائلی که همه‌ ما در خانه و محل کار با آن رو‌به‌رو می‌شویم، نفوذ رطوبت و آب دادن سقف و دیوارهاست.
تبلیغات

این اتفاق نه‌تنها سبب ایجاد رسوب و نازیبا شدن ظاهر ساختمان و داخل آن می‌شود، بلکه اگر به‌سرعت فکری برای آن نکنیم، ممکن است حتی باعث ریزش سقف شود. در‌این‌صورت، علاوه بر تحمیل هزینه زیاد برای بازسازی و نیز هزینه‌های جانبی بعدی نظیر نقاشی و شست‌وشوی فرش، ممکن است با خطرات جانی هم مواجه شویم.

خوشبختانه پیشگیری از چنین عارضه‌ای، اصلا دشوار نیست! کافی است بموقع برای عایق کاری ساختمان اقدام کنیم: با نصب یا ترمیم و تعمیر ایزوگام در بهترین زمان مناسب به‌وسیله متخصصان کارآزموده، می‌توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

هدف کار چی داری هم همین است: تأمین آسایش و راحتی شما و خانواده‌تان با مراقبت دائمی از ساختمان شما! 

ایزوگام، تاریخچه و مزایای آن

ایزوگام نام تجاری شناخته‌شده عایق رطوبتی برای پوشش کف و دیوارهای ساختمانی است. عایق ضد‌آب ایزوگام از لایه‌های مختلفی شامل تیشو و قیرهای طبیعی و صنعتی ساخته می‌شود؛ که تماما مواد نفتی هستند. سابقه تولید ایزوگام در ایران به حدود نیم قرن گذشته برمی‌گردد و با مزیت‌هایی که دارد، خیلی زود توانست جایگزین روش‌های سنتی عایق‌بندی از قبیل قیرگونی شود. این روزها در اکثر ساختمان‌ها از همان مرحله اجرای فونداسیون (پی‌ریزی) تا ایزولاسیون دیوارها، پشت بام، حمام، سرویس‌های بهداشتی، آب بندی روف گاردن، استخر و... با استفاده از لایه‌های عایق رطوبتی ایزوگام صورت می‌گیرد.

ایزوگام همچنان به‌عنوان پرطرفدارترین روش عایق کاری شناخته می‌شود؛ چراکه بسیار سبک اما مستحکم است. قابل انعطاف بودن ایزوگام نیز باعث می‌شود که بتوان آن را روی تمامی سطوح نصب کرد. ایزوگام در قیاس با انواع دیگر عایق، هم ارزان و به‌صرفه است، هم نصب آن آسان و سریع. مهم‌تر اینکه از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار است و ایزوگام مرغوب در‌صورتی‌که صحیح و اصولی نصب شود، می‌تواند حداقل تا ۱۵ سال خیال مصرف‌کننده را از نشت آب به لایه‌های زیرین سطوح مختلف راحت نگه دارد.

 مهم‌ترین کاربردهای ایزوگام

  • عایق کاری پشت بام ساختمان
  • عایق بندی کف و دیواره های حمام و سونا
  • عایق کاری کف سرویس‌های بهداشتی
  • آب بندی استخر
  •  آب بندی روف گاردن و بالکن های سبز
  • عایق کاری سطوح سیمانی در مرحله پی ریزی (فونداسیون) ساختمان
  • عایق بندی سوله ها و کارگاه های صنعتی و دامداری
  •  آب بندی مخازن، تونل ها، نهرها و کانال های آب
  •  عایق کاری لوله های انتقال آب و مایعات
  •  آب بندی روف گاردن و بالکن های سبز

لایه‌های تشکیل‌دهنده ایزوگام

لایه‌های موجود در ساختار ایزوگام، به‌ترتیب از رو به کف، این‌ها هستند:

  • لایه پلی‌اتیلن یا پودر معدنی یا فویل آلومنیوم
  • بافت
  • پلی‌استر
  • مواد افزودنی ویژه
  • لایه پلی‌اتیلن

 

انواع ایزوگام از نظر پوشش

ایزوگام فویل دار (با روکش آلومینیوم): این نوع ایزوگام به‌خاطر نقره‌ای رنگ و براق بودن و قابلیت انعکاس نور، عایق را دربرابر حرارت ناشی از تابش مستقیم نور خورشید محافظت می‌کند. ایزوگام فویل دار برای پشت بام و سطوحی که درمعرض تابش آفتاب قرار دارند، مناسب است.

ایزوگام بدون فویل: برای سطوح و محل‌هایی به کار می‌رود که درمعرض نور خورشید نیستند؛ ازجمله حمام و سرویس بهداشتی.

 انواع ایزوگام براساس ضخامت

ایزوگام یک لایه: ضخامت این نوع ایزوگام ۲ میلی‌متر است و دارای انعطاف پذیری بیشتری است. دلیل نازک بودن آن به‌کاربردن نخ پلی استر برای استحکام مواد نفتی تشکیل‌دهنده آن است.

ایزوگام دو لایه: ضخامت این نوع ایزوگام 4 میلی‌متر است و دارای انعطاف پذیری کمتر، اما استحکام و عمر بیشتری است. دراین ایزوگام لایه ضخیم بافت و پلی استر باعث استحکام بیشتر آن می‌شود.

 انواع ایزوگام برپایه مواد تشکیل‌دهنده

ایزوگام پلیمری: ماده اصلی این نوع ایزوگام، قیر خالص ۶۰ یا ۷۰ درصد است که در پالایشگاه از تقطیر نفت خام به‌دست می‌آید. برای ساخت ایزوگام پلیمری از قیر خالص، پلی‌استر، تیشو، لایه آلومینیوم، پلی اتیلن، پودر تالک، مواد APP و پوشال گونی پلاستیکی استفاده می‌شود. تمامی این مواد در دستگاه ساخت پلیمر مخلوط و پخته می‌شوند که حاصل آن مایه پلیمر یا به اصطلاح عامیانه «شیره ایزوگام» است. این پلیمر پس از طی فرایند تولید، تبدیل به ایزوگام می‌شود.

ایزوگام دمیده: ماده اصلی این نوع ایزوگام، قیر دمیده شده است که از دمیدن هوا به نوعی مازوت یا نفت کوره‌ای به‌دست می‌آید. این نوع، نسبت به ایزوگام پلیمری کیفیت پایین‌تر و طول عمر کمتری‌ دارد؛ چراکه میزان نفوذ قیر دمیده و نیز حساسیت آن به تغییرات دما نسبت به قیر خالص کمتر است.

کارچی

ویژگی‌های ایزوگام مرغوب

تشخیص مرغوبیت ایزوگام، کار چندان سختی نیست. ایزوگام مناسب، ایزوگامی است که یکدست باشد و در سطح رول‌های آن چروک و تاشدگی مشاهده نشود. همچنین مواد و اجسام خارجی در آن به چشم نخورد. ایزوگام باید در کارخانه معتبر تولید شده و دارای نشان استاندارد ملی باشد. ایزوگام خوب تا حد کافی دربرابر تماس با مواد شیمیایی نیز مقاوم است. توجه کنید که ایزوگام هم مانند سایر محصولات تاریخ انقضای مصرف دارد و بعد از مدتی فاسد می‌شود. اکثر ایزوگام‌ها به‌طور متوسط ۶ ماه اعتبار برای نگه‌داری تا نصب دارند؛ اما این زمان برای انواع ایزوگام ها یکسان نیست و باتوجه‌به مواد مصرفی و شرایط نگه‌داری ایزوگام، تاریخ انقضای آن بین سه ماه تا یک سال متغیر است.

 نصب ایزوگام

نصب ایزوگام اهمیت زیادی در کیفیت آب بندی و طول عمر آن دارد. ایزوگام با حرارت (ناشی از شعله مستقیم) روی سطح موردنظر چسبانیده می‌شود. نصاب با حرارت دادن سطح زیرین تا حدود ۲۲۰ تا ۲۴۰ درجه سانتی‌گراد، ایزوگام را به آن می‌چسباند. پس از سرد شدن، ایزوگام به‌صورت ثابت و دائمی روی سطوح باقی ‌می‌ماند.

برای نصب ایزوگام، باید ابتدا سطح موردنظر کاملا تمیز کرد. بهتر است سطح زیرین تا حد امکان صاف و فاقد برآمدگی یا فرو‌رفتگی باشد؛ زیرا هرچه نصب ایزوگام به‌صورت مسطح‌تر صورت بگیرد، احتمال تاول زدن، طبله کردن و پاره شدن آن نیز کمتر می‌شود.

مهم است ایزوگام در لبه‌ها و گوشه‌های بام یا روف گاردن و محل خروج آب نیز به‌صورت کامل و صحیح چسبانده شود تا از نشت آب به درون سازه ساختمان پیشگیری شود. معمولا حدود ۱۰ سانتی‌متر از لبه رول ایزوگام روی رول موازی خودش قرار بگیرد. بدین ترتیب با ایجاد هم‌پوشانی (Overlap) از هرگونه نشتی آب جلوگیری می‌شود.

زیرسازی ایزوگام نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان آن روی چوب، فلز، کاشی و سرامیک اجرا کرد. بهترین جا برای نصب ایزوگام، سطوح سیمانی است. باتوجه‌به آنچه گفته شد، نصب ایزوگام کاری است که به دانش و تخصص فراوان نیاز دارد و جز یک نصاب کاربلد و باتجربه، کسی از عهده آن برنمی‌آید.

لکه گیری ایزوگام

لکه گیری ایزوگام یکی از مهم ترین مراحل نصب ایزوگام است که در افزایش طول عمر و کیفیت آب بندی ایزوگام تأثیر بسزایی دارد. پس از اتمام مراحل اولیه نصب، نصاب ایزوگام با دقت تمام روزنه‌ها و ترک‌های احتمالی سطح ایزوگام را وارسی و شکاف‌ها، سوراخ‌ها یا طبله‌های ایجادشده را پیدا می‌کند. این‌گونه عوارض بیشتر اطراف پایه کولر‌ها، آنتن‌های بشقابی و ناودان دیده می‌شود. برای لکه گیری ایزوگام پشت بام و رفع نشت احتمالی، تکه ای ایزوگام با حرارت و فشار زیاد روی این قسمت‌ها چسبانده می‌شود.

معمولا به‌منظور تشخیص نشتی یا از آب استفاده می‌شود یا کارشناس پس از بارش باران برای بررسی نشت ایزوگام در محل حضور می‌یابد. البته توصیه می‌شود که تشخیص نشتی را به ‌روزهای آفتابی موکول کنید تا مشاهده حوضچه‌های آب تشکیل‌شده در گودی‌های سطح یا لابه‌لای درزها و ترک‌های ایزوگام بعد از خشک شدن اولیه زمین، راحت‌تر انجام شود.

ترمیم ایزوگام یا نصب مجدد؟

مدتی بعد از نصب ایزوگام، بسته به چگونگی زیرسازی یا پیاده‌سازی آن و نیز کیفیت مواد به‌کاربرده‌شده، ممکن است قسمت‌هایی از ایزوگام ترک بردارد. همچنین فشار وزن کولر‌های آبی روی پشت بام ساختمان یا جابه‌جایی اجسام موجب خراش ایزوگام شود. اگر میزان این آسیب‌ها قابل‌توجه نباشد، می‌توان با ترمیم ایزوگام عمر آن را افزایش داد؛ ولی در صورت زیاد بودن مقدار تخریب، به‌صرفه‌تر است که نصب مجدد ایزوگام پشت بام انجام شود. دقت کنید که نواحی آسیب‌دیده، منحصر به قسمت‌هایی که نم و رطوبت به آن‌ها نفوذ پیداکرده نیست؛ بلکه ممکن است لطمه‌های احتمالی به بخش‌های دیگر نیز وارد شده باشد؛ قسمت‌هایی که صرفاً به‌وسیله کارشناس خبره قابل‌تشخیص هستند. برای ترمیم ترک ایزوگام و شکاف‌ها استفاده از چسب‌هایی همچون پرایمر خمیری یا چسب ماستیک نیز رایج است.

درصورت نیاز به نصب مجدد نیز، لازم است نصاب تصمیم بگیرد که ایزوگام جدید را می‌توان روی ایزوگام قبلی چسباند یا باید ابتدا لایه‌های عایق قبلی را یه‌طور کامل جدا کرد. این تصمیم تابع عوامل مختلفی همچون وزن ساختمان (سنگین شدن بام) و میزان پوسیدگی ایزوگام قبلی است. جدا کردن ایزوگام قبلی با استفاده از دستگاه شعله‌پخش‌کن و اعمال حرارت برای ذوب کردن قیر ایزوگام قبلی انجام می‌شود. اگر ایزوگام با استفاده از این دستگاه و به‌راحتی جدا نشد، از تجهیزات ویژه‌ای برای برش آسفالت استفاده می‌شود.

نصب مجدد ایزوگام پشت ‌بام مزیت‌هایی نسبت به روش ترمیم موضعی دارد که مهم‌ترین آن‌ها، تنظیم اصولی شیب بام است. در این روش همچنین می‌توان از آسیب‌دیدگی‌های احتمالی سقف نیز اطلاع پیدا کرد و با اصلاح آن‌ها، از بروز خرابی و نیاز به بنایی و هزینه‌های اضافی آن در آینده جلوگیری کرد.

کارچی

خدمات ایزوگام و عایق کاری در «کار چی داری»

کیفیت اجرای ایزوگام و ماندگاری آن ارتباط مستقیم به مهارت نصاب ایزوگام دارد. تشخیص آنکه کدام نوع ایزوگام (از نظر ضخامت و برند) برای ساختمان شما مناسب‌تر است، کاری است تخصصی و نیازمند تجربه. همین‌طور اینکه ایزوگام بام قابل تعمیر یا به نصب و اجرای کامل ایزوگام نیاز است، به توصیه کارشناس و نصاب ایزوگام بستگی دارد که معمولا پس از مشاوره و بازدید محل و البته براساس بودجه کارفرما مشخص می‌شود. خدمات بازدید و مشاوره تخصصی در کار‌چی‌داری رایگان است.

کار‌چی‌داری سامانه هوشمند سفارش آنلاین خدمات است که انواع خدمات عایق کاری و آب بندی با ایزوگام در تهران را با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت برایتان انجام می‌دهد. استفاده از بهترین برندهای ایزوگام دارای نشان استاندارد با ۵ سال بیمه و ضمانت ۱۰ ساله، اطمینان خاطر مصرف‌کنندگان را همراه خواهد داشت.

برای مشاوره و سفارش، همین حالا با ۰۹۱۰۹۱۰۷۱۰۷ تماس بگیرید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات