فرصت‌های مهاجرت با تخصص هوش مصنوعی از زبان GO2TR

پنج‌شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰
مطالعه 6 دقیقه
GO2TR مؤسسه‌ای مهاجرتی است که خدمات گسترده‌ای در زمینه مهاجرت به تمامی کشورها ازطریق تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، سرمایه‌داری و هر روش دیگری به‌جز پناهندگی ارائه می‌دهد.
تبلیغات

مؤسسه مهاجرتی گوتوتی آر به‌عنوان هلدینگ بین‌المللی معتبر در شش شعبۀ داخلی تهران، شیراز، تبریز و مشهد و همچنین شعبه‌های خارجی در ایتالیا و ترکیه و فرانسه فعالیت می‌کند. برای اطلاعات بیشتر با مؤسسه مهاجرتی گوتوتی آر با شماره ۰۲۱۴۳۰۰۰۰۲۱ تماس بگیرید. این متن براساس نوشته‌ای از مجله اینترنتی مؤسسه مهاجرتی گوتوتی آر منتشر می‌شود.

هوش مصنوعی واژه‌ای است که بیشتر ما با شنیدنش به یاد رباتهایی ساخت دست بشر می‌افتیم که برای کمک به ما ساخته شده‌اند و در آینده قرار است جای انسانها را بگیرند. شاید این نوع تفکر محصول فیلمهای علمی‌تخیلی باشد؛ اما این مسئله خیلی هم دورازذهن نیست؛ چراکه این روزها به دغدغه اصلی فیزیک‌دانان و افراد بزرگی همچون استیون هاوکینگ و ایلان ماسک تبدیل شده است. آیا در آینده هوش مصنوعی قرار است به دشمن اصلی ما انسانها تبدیل شود؟ آیا آینده نسل بشر در خطر است؟ آیا به‌گفته‌ی هاوکینگ توسعه‌ی هوش مصنوعی کامل می‌تواند فصل پایانی حیات نژاد بشر باشد؟ در این مقاله، قصد داریم پاسخ این پرسش‌ها را بدهیم.

هوش مصنوعی درحقیقت نوعی شبیه‌سازی هوش انسانی برای کامپیوتر و منظور از هوش مصنوعی درواقع ماشینی است که به‌گونه‌ای برنامه‌نویسی شده که همانند انسان فکر کند و می‌تواند از رفتار انسان تقلید کند.

شاخه‌های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی موضوعی بسیار گسترده است که شاخه‌های متعددی دارد. شاخه‌های هوش مصنوعی عبارت‌اند از:

  • یادگیری ماشینی (Machine Learning): دانش تواناسازی ماشین‌ها است به‌منظور تفسیر و پردازش و تجزیه‌وتحلیل داده برای حل مسائل دنیای واقعی.
  • یادگیری عمیق (Deep Learning): یادگیری عمیق درواقع گونه‌ی پیشرفته‌تر یادگیری ماشین است که برای تحلیل داده‌های با حجم و پیچیدگی زیاد به‌کار می‌رود.
  • پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing): تجزیه‌وتحلیل زبان انسانی برای دستیابی به نتایج کاربردی به‌منظور گسترش کسب‌وکار است. توییتر با استفاده از پردازش زبان طبیعی، محتوای مرتبط با تروریسم را حذف می‌کند و آمازون برای ایجاد تجربه‌ای بهتر برای کاربران، دیدگاه‌های آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل می‌کند و متناسب با آن، سیستم‌های خود را تغییر می‌دهد.
  • رباتیک (Robotics): ربات‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی می‌توانند در فضاهای روزمره، اعمال بامعنی انجام دهند. ربات انساننمای سوفیا، یکی از مثال‌های برتر برای ربات‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی است.
  • سیستم‌های متخصص (Expert Systems): ماشین‌های متخصص در حوزه‌های مختلفی، مانند مدیریت اطلاعات، سیستمهای پزشکی، آنالیز وام، شناسایی ویروس و... کاربرد دارند.
  • منطق فازی (Fuzzy Logic): منطق فازی در حوزههای پزشکی استفاده می‌شود که نیازمند توانایی تصمیم‌گیری است. همچنین، در جعبه‌دندههای خودکار و پارکینگهای خودرو از منطق فازی استفاده می‌شود.

آینده‌ی هوش مصنوعی و پیشرفت‌های آن

رویکرد کنونی جهان به‌سمت توسعه‌ی ربات‌هایی با قابلیت فعالیت خودکار و درک و حرکت در جهان پیرامون، نشان‌دهنده‌ی هم‌پوشانی طبیعی است که بین علم رباتیک و هوش مصنوعی وجود دارد. هوش مصنوعی یکی از فناوری‌های متعدد استفاده‌شده در رباتها محسوب می‌شود. همچنین، توسعه‌ی هوش مصنوعی باعث شد ربات‌ها در حوزه‌های جدیدی همچون خودروهای خودران و ربات‌های تحویل کالا و ربات‌های آموزگار دیده شوند.

انقلابی در هوش مصنوعی؛ ربات سوفیا

شرکت هنسون رباتیکس انقلابی در هوش مصنوعی به‌وجود آورده و رباتی با هوش مصنوعی به‌نام سوفیا ساخته که به‌طور خارق‌العاده‌ای می‌تواند بسیاری از کارهای انسانی را انجام دهند. سوفیا به‌عنوان اولین شهروند ربات جهان شناخته شده است. این ربات فیلم می‌بیند، می‌خندد، سرکار می‌رود و برای خود زندگی اجتماعی دارد.

ایلان ماسک تراشه‌ی خوانش مغز را رونمایی کرد

چندی پیش، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا، واسط مغز و کامپیوتر علوم اعصاب «نورالینک» را رونمایی کرد. این واسط که به‌اندازه‌ی یک سکه است، درون مغز خوک قرار گرفت و آزمایش شد. به‌گفته‌ی ماسک، این تراشه نشاندهندۀ پیشرفت در استفاده از فناوری کامپیوتری برای بهبود بیماریهای عصبی در انسان است.

تراشه‌ی کارگذاشته‌شده در مغز خوک که به‌اندازه‌ی یک سکه است

این خوک که گرترودنام دارد، پردازنده‌ای به‌اندازه‌ی سکه در مغزش دارد که سیگنال‌های بی‌سیم می‌فرستد و نشان‌دهنده‌ی فعالیت عصبی در پوزه‌ی او هنگام یافتن غذا است. ایلان ماسک می‌گوید تراشه‌ی کار‌گذاشته‌شده را می‌توان از مغز خارج کرد. او خوک دیگری به‌نام دوروتی را نشان داد و گفت در مغز آن خوک، تراشه کار گذاشته شده بود؛ اما سپس آن را بیرون آورده‌اند.

‌این دیوایس ازطریق ۱۰۲۴ الکترود باریک کارگذاشته‌شده در مغز با آن ارتباط برقرار می‌کند و سپس به‌کمک بلوتوث به کامپیوتر خارجی وصل می‌شود. در رویداد معرفی، این چیپ روی خوک آزمایش و فعالیت نورونی مغزش به کامپیوتر منتقل شد. ایلان ماسک می‌گوید ابتدا از این محصول برای اهداف پزشکی و درمان افرادی استفاده خواهد شد که به مشکلات مغزی نخاعی یا بیماریهای موروثی دچارد.

نحوه‌ی کارگذاری تراشه در مغز

مدل تراشه‌ی به‌کاررفته در این طرح پژوهشی با استفاده از سامانه‌ی اتصال بلوتوث به شبکه‌ی رایانه‌ای بیرونی پیوند می‌خورد و در ساعات شب شارژ می‌شود. این تراشه ۲۳ میلی‌متر قطر و ۸ میلی‌متر ضخامت دارد. پژوهشگران این طرح می‌گویند تراشه‌ی گرد شرکت نورولینک را می‌توان با جراحی ساده و بدون آنکه اثری از آن روی سر بماند، در مغز کار گذاشت.

آیا هوش مصنوعی بشر را نابود می‌‌کند؟

امروزه، مجامع مختلف، دانشمندان و صاحبنظران حوزه‌ی آیتی نگرانی‌های بسیاری درباره‌ی هوش مصنوعی دارند. در سال‌های اخیر، این دغدغه دست‌مایه‌ی فیلم‌های بسیاری هم شده است؛ فیلم‌هایی مثل ترمیناتور یا ماتریکس یا بلید رانر که در همه‌ی‌ آن‌ها انسان ضعیف دربرابر دشمنی هولناک با هوش مصنوعی قرار می‌گیرد. هوش مصنوعی به‌طور عمده در دو بخش می‌تواند ما را به‌خطر بیندازد.

خطر اول

مواقعی که از هوش مصنوعی برای انجام مأموریتهای مخرب استفاده و سلاح‌های خودکار که برای کشتار انسانها برنامهنویسی می‌شود. چنین سلاح‌هایی به‌سادگی فشردن یک دکمه غیرفعال نخواهد شد؛ چراکه کشور‌ها و شرکت‌های سازنده‌ی چنین سلاح‌هایی نمی‌خواهند سلاح‌ها به‌سادگی غیرفعال شوند. به‌تازگی کارشناسان درباره‌ی آینده‌ی هوش مصنوعی اعلام کرده‌اند که در ۵۰ یا ۱۰۰ سال آینده، هوش مصنوعی بیشتر از کل جمعیت جهان در مغزش اطلاعات خواهد داشت. هوش مصنوعی نه از انسان‌ها متنفر است، نه آن‌ها را دوست دارد. انسان‌ها از اتم ساخته شده‌اند و هوش مصنوعی می‌تواند از اتم برای اهداف دیگری استفاده کند. 

خطر دوم

هوش مصنوعی مأمور به انجام کاری مفید می‌شود؛ ولی برای انجام این کار مفید، کاری مخرب انجام می‌دهد. اگر ماشین‌ها به هوشی فراتر از هوش انسان دست پیدا کنند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا این عوامل مصنوعی سعی خواهند کرد ما را نابود کنند یا انسان را نجات خواهند داد؟ هوش مصنوعی به‌طور فزاینده‌ای در حال هوشمندتر‌شدن است. تحقیقات نشان می‌دهد که در قرن حاضر، هوش مصنوعی رایانه می‌تواند هوشی برابر با هوش انسان داشته باشد و سپس گوی سبقت را از انسان خواهد ربود. هوش ماشینی باید آخرین اختراعی باشد که انسان‌ها ساختن آن را در دستورکارشان قرار می‌دهند.

سریال‌های جنجالی ساخته‌شده با موضوع هوش مصنوعی

مؤسسه مهاجرتی گوتوتی آر

پوستر سریال‌ها با موضوع هوش مصنوعی

  • دنیای غرب یا «West World» محصول ۲۰۱۶ - تاکنون آمریکا / امتیاز ۸/۷
  • آینه سیاه یا «Black Mirror» محصول ۲۰۱۱ - تاکنون آمریکا / امتیاز ۸/۸
  • آقای  ربات یا « Robot» محصول ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ آمریکا / امتیاز ۸/۶
  • انسان‌ها یا «Humans» محصول ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ آمریکا/ امتیاز ۸

در پایان فصل اول سریال وست‌ورلد، پس از آنکه دلورس هزارتو (maze) را کشف می‌کند و از برنارد درباره‌ی آن می‌پرسد، برنارد در جواب به او می‌گوید: «تو یک ربات نیستی، تو انسانی.» منظور برنارد این بود که دلورس موجودی بی‌روح نیست؛ بلکه آگاهی دارد.

موضوع مسلم این است که همواره درباره‌ی آینده نظرات گوناگونی وجود دارد؛ اما اگر هوش مصنوعی در جایگاه درستی استفاده شود، نه‌تنها خطرناک نیست؛ بلکه کمک بسیار زیادی هم می‌تواند به نوع بشر کند. درعین‌حال، افرادی همچون استیون هاوکینگ و استیو وازنیاک و سایر محققان علوم رایانه همچنان بر این عقیده استوار هستند که باید از هوش مصنوعی ترسید؛ زیرا برای انسان‌ها بسیار خطرناک است.

هوش مصنوعی؛ افق جدید پیش روی کشورها

هوش مصنوعی تحولی عظیم در عرصه‌ی فناوری‌های نوین و افق جدیدی پیش روی تمدن بشری محسوب می‌شود که رقابت فشرده و پیچیده‌ی کشورهای مختلف جهان ازجمله آلمان و کانادا و کشورهای خاورمیانه را به‌دنبال داشته است و در آینده،‌ مهاجرت نیروی کار به این کشور دستخوش تحولات جدی خواهد شد.

کشورهای بزرگ صنعتی نظیر آمریکا، آلمان، انگلستان، چین و ژاپن حضور پررنگی در این عرصه دارند. چین مدعی است که تا سال ۲۰۳۰ رهبری جهانی درزمینه‌ی هوش مصنوعی را به‌دست خواهد گرفت؛ ادعایی که دیگر کشورهای صنعتی جدی گرفته‌اند و تلاش می‌کنند بازنده این رقابت نباشند. بااین‌حال، دیگر کشورهای خاورمیانه نیز تلاش می‌کنند از این رقابت دور نمانند و جای پایی در این عرصه بیابند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات