بهترین گوشی هوشمند سال ۲۰۱۵ از دید اعضای تحریریه زومیت
کاربران و همراهان عزیز و همیشگی زومیت پس از هفتهها که نبرد اسمارتفونها در جریان بود، گوشی هوشمند برتر سال ۲۰۱۵ را از دیدگاه خود برگزیدند.به طور قطع هر فردی نظر شخصی خود را دارد و گوشی را از بین گوشیهای هوشمند بیشتر میپسندد و نظر هر فردی چیزی از شایستگیهای سایر گوشیهای موجود در بازار کم نمیکند چرا که تقریبا گوشیهای هوشمند به بلوغی رسیدهاند که انتخاب از بین آنها نه از روی مشخصات فنی بلکه بیشتر به صورت سلیقهای انجام می گیرد.
اعضای تحریریهی زومیت نیز در سال ۲۰۱۵ شانس این را داشتند تا با گوشیهای گوناگون ساخت شرکتهای مختلف کار کنند و حالا فرصت را غنیمت شمردیم تا نظر آنها را نیز در رابطه با بهترین گوشی هوشمند سال جویا شویم. در ادامه میتوانید با نظر اعضای تحریریه و دلیل انتخابشان آشنا شوید:
مسعود یوسفنژاد: نکسوس 6 پی
در سال ۲۰۱۵ شاهد رونمایی از چندین پرچمدار جالب بودیم. سونی با سری اکسپریا زد ۵، یک پکیچ عالی را ارائه کرد، آیفون 6 اس هرچند از نظر ظاهری تغییری نسبت به نسل قبل نکرد اما به دلیل ارتقاء دوربین، اضافه شدن قابلیت 3D Touch که البته چندان از نگاه من جذاب نیامد و همچنین استفاده از پردازندهی به مراتب قویتر هنوز به عنوان یک انتخاب عالی به شمار میرود، سامسونگ با سری نوت و اس چند محصول باکیفیت و کارآمد را وارد رقابت کرد، الجی هم هرچند تغییرات چندانی در پرچمدارش اعمال نکرد اما با وی ۱۰ جبران کرد و یک گوشی خیلی خوب را وارد رقابت کرد. لومیاهای مایکروسافت هم به لطف سیستم عامل ویندوز ۱۰ و تغییرات نرمافزاری متنوع در کنار طراحی ساده و بدنهی با کیفیت همچنان گزینهی خوبی به شمار میروند اما به دلیل نبود نرمافزارهای مورد نیاز من، فعلا از لیست انتخاب من حذف میشوند. اما از بین همهی این گوشیها محصولی که بیشتر از بقیه نظر من را به خود جلب کرد، نکسوس ۶ پی بود. گوشی که اندروید خام را در بدنهای با کیفیت و طراحی متفاوت عرضه کرد.
مهدی یوسفنژاد: آیفون 6 اس
کیفیت ساخت و ظاهر هر گوشی جز مواردی هستند که برای همه کاربرها اهمیت زیادی دارند؛ در کنار زیبایی و کیفیت ساخت مناسب، قدرت سخت افزار و نرمافزار بهینه هم تاثیر زیادی در تجربه کاربری دارد. اما از بین گوشیهای موبایلی که تا به امروز عرضه شدهاند محصولات محدودی وجود دارد که تمامی این موارد را بخوبی رعایت کردهاند.
کیفیت ساخت، رابط کاربری بسیار خوب و پشتیبانی نرمافزاری عالی، اینها مشخصههای محصولات اپل هستند. انتخاب اول من آیفون ۶ اس است.
دنیای گوگل دنیای آزادی عمل و امکانات فراوان است دنیایی که هر روز باید منتظر یک سرویس جدی از سوی این ابر شرکت بود. انتخاب دوم من نکسوس ۶پی هواوی است.
میعاد بافراست: نکسوس 6 پی
سال ۲۰۱۵ برای من که علاقهی زیادی به فبلتها دارم سال بسیار خوبی بود. انواع فبلتهای خوش ساخت و زیبا مثل گلکسی نوت ۵، اکسپریا زد ۵ پریمیوم، لومیا ۹۵۰ ایکس ال، آیفون ۶ اس پلاس، وی ۱۰ الجی و بالاخره نکسوس ۶ پی در سال ۲۰۱۵ معرفی شدند که به طور قطع انتخاب بین این گزینهها سلیقهای و برای خیلیها غیرممکن هست. با این همه برای منی که علاقهی زیادی به اندروید خام و فبلت دارم نکسوس ۶ پی که بالاخره توانست هم شارژدهی باتری و هم دوربین خوبی داشته باشد، یک گزینهی بسیار خوب به شمار میرود که البته نباید کیفیت ساخت بسیار خوب آن را هم نادیده گرفت. با این همه وقتی در حال نوشتن دلایل خودم بودم بقیهی گوشیهای هوشمندی که اسم بردم من را وسوسه میکردند، اما با اختلاف بسیار کم نسبت به بقیه نکسوس ۶ پی از دید من بهترین گوشی هوشمند سال ۲۰۱۵ هست.
امین فیضپور: گلکسی نوت 5
من سال ۲۰۱۵ را سال به تکامل رسیدن گوشی های هوشمند در پلتفرمهای اندروید و iOS میدانم و با احترام به نظرهای مختلف فکر میکنم بهترین نماینده گوشیهای هوشمند امسال گلکسی نوت ۵ بود که از هر نظر در حال حاضر یک گوشی ایده آل هست. برای پلتفرم ویندوزفون خوشحالم که بالاخره سیستم عامل ویندوز ۱۰ را با ویژگی و امکانات بیشتر دریافت کرد، با این حال تکامل این پلتفرم تا اضافه شدن اپلیکیشن ها و ویژگی های کاربردی و ضروری بیشتر هنوز فاصله دارد. همچنین معتقدم آیفون ۶ اس جز با ویژگی های که نقش مزیت افزوده ایفا می کنند (3d touch) یا هنوز استفاده ضروری براشون تعریف نشده، امسال حرفی برای گفتن نداشت.
حسین خلیلی صفا: هیچ یک از گوشیهای هوشمند!
به نظر من، هیچ کدام از گوشیهایی که در سال ۲۰۱۵ معرفی شدند را نمیشود به عنوان بهترین گوشی انتخاب کرد، چراکه با در دست گرفتن هیچ کدام، نمیشود گفت که ‘این همان گوشی هست که می خواستم!’. درست است که کمپانیها محصولات خوبی مثل آیفون ۶ اس، لومیا ۹۵۰ و لومیا ۹۵۰ ایکس ال، نکسوسهای گوگل، جی ۴ و وی ۱۰ الجی، اکسپریاهای سونی، گلکسی اس ۶ های و نوت ۵ سامسونگ عرضه کردند، ولی با نگاهی کلی به همه گوشیهای اندرویدی و ویندوزی، میشود به جرات گفت که هیچ تفاوتی نسبت به قبل وجود ندارد و تقریبا خلاقیت خاصی نیز بکار گرفته نشده است؛ هرچند آیفون ۶ اس امسال با 3d touch معرفی شد، اما این فناوری هم کارکرد چندان خاصی حداقل در آیفونهای کنونی ندارد. به نظر من کمپانی موفق خواهد شد که بتواند در کنار یک سخت افزار خوب، پلتفرم و قابلیتهای کاربردی را ارائه بدهد. برای مثال قابلیت کانتینیوم ویندوز ۱۰ روی گوشیهای لومیا، عالی هست، ولی ضعف فروشگاه ویندوز ۱۰ در مورد اپلیکیشنها، لومیاها را یک گزینهی احتمالی برای آینده تبدیل می کند. مشکل اندروید وجود انواع رابطهای کاربری با امکانات غیرکاربردی و سنگین شدن این سیستم عامل و مشکلات اون هست. در iOS هم بسته بودن پلتفرم، راحتی استفاده از اندروید را پررنگتر میکند. کاهش فروش اندرویدیها و زنگ خطر تحلیلگران برای کاهش فروش آیفون در سال ۲۰۱۶ را هم میشود به عنوان نشانهای از اشباع بازار و عدم نیاز به تعویض گوشی در بین کاربران به دلیل نبود تفاوت آنچنانی بین نسلهای مختلف گوشیها عنوان کرد. بهترین گوشی هوشمند سال ۲۰۱۵، همان گوشی هست که از قبل دارم!
مهرداد عیسیلو: نکسوس 6 پی
در دورهای که اچتیسی در حال افول هست، سونی همچنان به طراحی آمنی بالانس وفادار مانده، سامسونگ و الجی با رابط کاربری کارتونی و رنگارنگ خودشون سعی دارند چشمها را فریب بدهند، اپلی که نوآوریش ته کشیده و مایکروسافتی که در حال تلاش برای گرفتن سهمی از بازار هست، فکر میکنم کاملترین گوشی امسال را گوگل و هواوی با همکاری هم ساختند. نظر شخصی من این هست که بهترین تجربه کاربری اندروید را میشود در نسخه خالص آن تجربه کرد و ما این مورد را فقط در سری نکسوس و تا حدود زیادی در گوشی های موتورولا می توانیم ببینیم. اما نکسوس ۶پی میشود گفت پک نسبتا کاملی هست، صفحه نمایش خوب، دوربین خوبتر، یو اس بی تایپ سی، بدنه یکپارچه فلزی، ضخامت کم و صد البته اندروید خالص. تنها ایرادی که میشود به طراحی این گوشی گرفت، نسبت صفحه نمایش به بدنه پایین اون هست و تا حدودی بخش شیشهای پشت دستگاه.
حامی غفاری: لومیا 950
سال ۲۰۱۵ یکی از جذابترین سال ها برای گوشی های هوشمند بود. محصولات زیبا، پر قدرت و با کیفیتی معرفی شدند که بسیاری از آنها می توانند نظر مثبت کاربران و به ویژه طرفداران هر برند را به خود جلب کنند. با اینکه هیچ محصولی کامل نیست و بی تردید بسیاری از پرچمداران هم نواقص خاص خودشان را دارند ولی به نظر می رسد بعد از یک وقفه ی طولانی مایکروسافت توانست به بهترین شکل ممکن دل هواردان خودش را به دست آورد. طراحی ساده و زیبا، کیفیت ساخت بالا و امکانات جذاب باعث شده تا من لومیا ۹۵۰ را به عنوان بهترین گوشی سال ۲۰۱۵ انتخاب کنم. به نظر من اندازه نمایشگر و رزولوشن آن، مشخصات سخت افزاری و ارگونومی گوشی کاملا برای یک پرچمدار بیهمتا کافی به نظر میرسد. به زودی با تکامل ویندوز ۱۰ لومیا ۹۵۰ یکی از بینقصترین پرچمداران بازار است.
علی قدس: گلکسی اس 6
سال ۲۰۱۵ شاهد عرضهی طیف متنوعی از گوشیهای رده بالا بودیم. یک سر این طیف گوشیهایی هستند که در به کارگیری بهروزترین امکانات زیادهروی کردند. خرید این گوشیها اگرچه وسوسهانگیز هستند اما در آخر باید پول نوآوریهایی را پرداخت کرد که کاربردی روزمره و حقیقی ندارند؛ گوشیهایی مثل سری اج یا الجی وی ۱۰ از این دسته هستند. سر دیگر این طیف هم گوشیهایی هستند که از نظر بنده خوب ظاهر شدند مثل وان ام ۹ یا لومیا ۹۵۰. در این بین اما گوشی گلکسی اس ۶ اولین گوشی از خانوادهی گلکسی بود که توانست به لیست گوشیهای مورد علاقهی من راه پیدا کند. اس ۶ یک پکیج کامل از بهترینهاست؛ صفحه نمایش ایدهآل، دوربین عالی، کیفیت ساخت بالا همراه با عملکرد روان از جمله مواردی هستند که برای اکثریت کاربران مثل خودم کافی به نظر میرسند. فقط امیدوارم در بدنهی گوشی آیندهی این خانواده از ترکیب فلز و شیشه استفاده نشود!
وحید خامسی: نکسوس 6 پی
به نظر من برای انتخاب بهترین گوشی باید از ۳ جهت به موضوع نگاه کنیم، اول سخت افزار مناسب، دوم نرم افزار خوب و به روزرسانی و پشتیبانی مناسب و سوم قیمت. در زمینهی سخت افزار سونی، سامسونگ و الجی سخت افزارهای بسیار خوبی دارند، اما از لحاظ نرم افزار اندروید خام و بدون دستکاریهای رنگارنگ که به سرعت به روزرسانی میشود، نکسوس را در مکان بالاتری قرار میدهد، البته آیفونهای جدید هم به سرعت به روز رسانی میشوند و سخت افزار خیلی خوبی دارند اما قیمت خیلی بیشتری هم دارند، ویندوز موبایل هم به روز رسانی میشود اما نرم افزارهای کاربردی را ندارد و سری جدید مصرف باتری بدی هم دارند. به علاوه قیمت قابل قبولی هم ندارند، پس از ۳ زاویهای که گفتم فقط نکسوس جدید گوگل میتواند بهترین نمره را کسب کند، به عقیدهی من 6p تنها گوشی هست که توانسته تمام زوایا را پوشش بدهد اگرچه شاید در برخی بهترین نباشد.
حامد قاسمی نراقی: گلکسی نوت 5
با تغییرات مثبتی که نسبت به نسل قبلش داشت و تغییری که تو بدنهاش ایجاد کرد تبدیل به یک گوشی لذت بخش شده و با خرید این فبلت شما میتونید موبایل، تبلت، دفترچه یادداشت، دروبین عکاسی و حتی ضبط صدا را کنار هم داشته باشید. این گوشی به نظرم برای مهندسان، اساتید، طراحان، پزشکان، دانش آموزان، دانشجویان،خبرنگاران،نویسندهها، عکاسان و مدیران مناسب و عالی هست.
محمد حسین جعفری: وی 10 الجی
سال ۲۰۱۵ برای صنعت موبایل سال خیلی خوبی بود و پرچمدارای فوقالعادهای از هر برندی معرفی و به بازار عرضه شدند. آیفون ۶ اس با این که تفاوت زیادی در طراحی نکرده بود ولی به حق گوشی کامل و بدون ایرادی بود. در پلتفرم اندروید نکسوس ۶ پی، نوت ۵، زد ۵، میت اس همگی عالی بودند و در بخشهای مختلف به تکامل رسیدند. لومیاهای جدید هم با ویندوز ۱۰ خیلی پیشرفت کردند و اگر اپلیکیشنهای این اکو سیستم رشد کنند، می توانند رقبای اندرویدی را تهدید کنند. اما چیزی که از نظر من در گوشیهای موبایل نسبت به گذشته کمتر شاهد آن هستیم ، خلاقیتهایی هست که آن را از بقیه جدا میکند. بدنهی یکپارچه فلزی، سنسور اثر انگشت و نمایشگر عالی، الان در اکثر گوشیها هستند. الجی با وی ۱۰ گوشی را معرفی کرد که به محض در دست گرفتن گوشی، حس میکنیند که این محصول با بقیه فرق میکند و تافتهی جدا بافته است. کیفیت فوقالعادهی بدنه، دوربین عالی، دوربین سلفی دوگانه، نمایشگر اصلی ایدهآل به همراه نمایشگر دوم کاربردی، سنسور اثر انگشت، عملکرد خوب پردازنده و ظاهری بسیار شکیل و متفاوت، همی موارد روی هم رفته از نظر من، وی ۱۰ را بهترین گوشی هوشمند ۲۰۱۵ میکنند.
ساحره چمنی: آیفون 6 اس
از نظر بسیاری از کاربران سری گلکسیهای سامسونگ شامل گلکسی اس ۶ یا اس ۶ اج یا حتی نوت ۵ یا گلکسی اس ۶ اج پلاس یکی از بهترینهای سال ۲۰۱۵ بودند، اما معتقدم آیفون ۶ اس اپل با وجود پردازندهی دو هستهای و دو گیگابایت رم، عملکرد بهتری نسبت به سایر گوشیها دارد. نمایشگر عالی با قابلیت فورستاچ و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی هم ویژگیهایی است که این گوشی را از سایر گوشیهای موجود متمایز میکند.
محمد حسین ملک: نکسوس 6 پی
نوآوری، لغتی که این روزها تنها ندا و شعار آن از سوی غولهای تکنولوژی شنیده میشود، ولی کسی آن را هرگز لمس نمیکند. سال ۲۰۱۵، سال تکرار هیاهوی برندهای ریز و درشتی بود که هر کدام با سر و صدا و تبلیغات فراوان، پرچمداران خود را معرفی کردند و قدم به عرصه رقابت گذاشتند. پرچمدارانی که با ارایه مشخصاتی که بر روی کاغذ شگفتانگیز هستند، هیچکدام نتوانستند در عمل کمکی به ایجاد تجربه بهتر برای کاربران کنند. از این حرفها که بگذریم، هوآوی و گوگل با ارایه یک محصول خوش قیمت و ترکیب آن با مشخصات فنی بینظیر، نظر بسیاری را به خود جلب نمودند. از سوی دیگر سامسونگ نیز موفق شد تا مثل هر ساله، طرفدارانش را با ویژگیهای فنی و نرمافزاری جدید، به تحسین وادار کند.
از سوی دیگر، الجی جزو معدود شرکتهایی بود که امسال با روانه کردن V10 ، توانست نفس تازهای را به جان دنیای تکنولوژی ببخشد. محصولی که حداقل در هنگام خرید، مدتی میتوان با قابلیتهای تازه آن در صفحه نمایش دومش سرگرم شد. اپل هم امسال، هر چند تلاش کرد تا با معرفی فناوری 3D Touch جان تازهای به محصولاتش ببخشد و نوآوری را چاشنی محصولاتش کند، ولی باز هم تا آن اپل دوره استیو جابز که یک تنه دنیای رقابت را درنوردید، فاصله فراوانی دارد. بدنه تکراری و تغییرات نه چندان هیجان انگیز، تمام آن چیزی بود که امسال اپل در کنفرانس سالانه خود به همراه آورده بود.
از سوی دیگر، مایکروسافت امسال با تمامی قوای خود لومیای مجهز به ویندوز ۱۰ را برای رقابت به بازار فرستاد. محصولاتی که هر چند شایستگی بسیاری در بخش فنی دارند و امکانات آنها نیز قابل رقابت با پرچمداران دیگر شرکتهاست، ولی با توجه به ضعف در بخش نرمافزاری، هنوز نتوانستهاند به یک انتخاب محکم، تبدیل شوند. سونی و اچ تی سی نیز که در منجلاب تکرار گیر افتادهاند، همان پرچمداران سال گذشته خود را با تغییراتی که بیشتر بر روی کاغذ به سود کاربر هستند تا در واقعیت، آنطور که باید و شاید در فضای رقابتی قرار نگرفتند.
در نهایت، بهترین محصول سال ۲۰۱۵ از نظر من، نکسوس ۶پی است. محصولی که حداقل در این بازار خالی از نوآوری، میتواند با دوربین خوب، سخت افزار قوی و رابط کاربری خالص اندروید، گزینه مناسبی برای خریدن باشد.
سیامک احدی: اکسپریا زد 5 پریمیوم
به نظر من بهترین گوشی سال اکسپریا زد 5 پریمیوم بود. سونی در سری زد ۵ همچنان به طراحی آمنی بالانس خودش وفاردار مانده و البته این زبان طراحی و کیفیت ساخت در اکسپریا زد ۵ پریمیوم به پختگی و بلوغ رسید. پردازنده قدرتمند و دوربین عالی و البته صفحه نمایش 4K باعث میشود که با وجود ایرادات اندکی که به این گوشی وارد میدانم، از نظر من اکسپریا زد ۵ پریمیوم نسبت به سایر رقبایش در سال ۲۰۱۵ در رده برتری قرار بگیرد. انتخاب بین زد ۵ پریمیوم، نوت ۵، آیفون ۶ اس و الجی V10 برای من دشوار بود، اما از آنجا که با اندروید راحتتر هستم و صفحه نمایش 4K نیز برای من جذابیت زیادی داشت از نظر من زد ۵ پریمیوم بهترین گوشی سال بود.
محسن کریمی: گلکسی نوت 5
به نظر من سال ۲۰۱۵ با گوشی های جالبی روبرو شدیم. که من در چند بخش از هر کدام نام می برم و در نهایت بهترین گوشی را انتخاب می کنم . به نظر من :
گوشی هوشمندی که از دیدنش خوشحال شدم : نکسوس ۵ ایکس ال جی بود که یک بار دیگه حس یک نکسوس دوست داشتنی را به من داد.
گوشی هوشمندی که از دیدنش خوشحال نشدم: اچ تی سی وان ام ۹ بود که باز هم بسیاری از طرفداران اچ تی سی را نا امید کرد.
گوشی هوشمندی که برای لحظاتی از دیدنش خوشحال شدم ولی بعد ازش جدا شدم: اکسپریا زد ۵ سونی بود که همان چیزی بود که فکرش را میکردم. یک گوشی خوب برای کوتاه مدت و نه یک یار همیشگی.
گوشی هوشمندی که نه تنها از دیدنش خوشحال شدم بلکه هنوز هم به یادش هستم: honor 4c هواوی با قیمت بسیار مناسب ولی کارایی زیاد یکی از بهترین گزینه ها برای کسانی در سال ۲۰۱۵ بود که دوست نداشتند زیاد پول خرج کنند ولی یک گوشی با کیفیت می خواستند.
گوشی هوشمندی که همیشه خوشحال هست: آیفون ۶ اس اپل بود که همیشه یک گوشی قابل اعتماد هست. فناوری 3D تاچ اپل آغاز یه راه پر فراز و نشیب است و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی این گوشی فوق العادست.
گوشی هوشمندی که در سالهای آینده همه را خوشحال خواهد کرد: لومیا ۹۵۰ بدون شک گوشی هوشمندی هست که طی سالهای آینده حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت. بخصوص اگر این گوشی به صورت فلزی ساخته بشود و در بعد نرم افزاری هم فقط کمی رشد کند شاید دوباره شاهد اوج گیری لومیاهای مایکروسافت در بازار گوشیهای هوشمند باشیم.
گوشی هوشمندی که من را خوشحال کرد و بهترین در سال ۲۰۱۵ هست: گلکسی نوت ۵ سامسونگ، بدون تعصب، بدون اغراق و با توجه به جمیع پارامترهایی که برای یک گوشی هوشمند می توانیم در نظر بگیریم، با نمایشگر فوقالعاده، دوربین عالی و طراحی زیبا بهترین گوشی هوشمند در سال ۲۰۱۵ بود.
حمیدرضا مالکی: گلکسی نوت 5
گلکسی نوت ۵ از هر نظر یک گوشی کامل و بدون نقص به حساب می آید. از بدنه ی فوق العاده زیبا و با کیفیت آن گرفته تا سخت افزار قوی و صفحه نمایش وصف نشدنی آن. به همه ی اینها قلم دوست داشتنی نوت ۵ را نیز اضافه کنید که علاوه بر کارکردهای اختصاصی و جالبی که برای این گوشی به ارمغان آورده، کار با گوشی را به طور چشم گیری سریع تر و لذت بخش تر کرده است و برگ برنده ای نسبت به رقیبان دیگر برای GalaxyNote5 به حساب می آید.
وحید دیانی: لومیا 950 ایکسال
سال ۲۰۱۵ سال جذابی برای گوشیهای هوشمند بود و صرفنظر از پیشرفت همیشگی اعداد و ارقام تبلیغاتی مربوط به ویژگیهای سختافزاری، قابلیتهای نو و کاربردی مثل حسگر اثر انگشت، حسگر عنبیهی چشم، لمس سهبعدی، صفحهنمایش با لبههای خمیده یا به کار بردن دو صفحهنمایش در یک گوشی در محصولات این سال ارائه شد که هر کدام جذابیت و کاربرد خاصی را به محصولشان میافزودند.
اما در مورد انتخاب بهترین محصول همیشه این چالش وجود دارد که آیا بهترین محصول واقعا برای همه بهترین و ایدهآل است؟ آنچه حقیقت دارد نسبی بودن واژههایی نظیر «بهترین» است که میتواند تعداد بهترینها را به تعداد خریداران و کاربران نهایی محصولات افزایش دهد. همیشه گرانترین محصول با رقمها و مشخصات سختافزاری بالا، ایدهآل ترین محصول نخواهد بود. چرا که فاکتورهای مهمی نظیر «میزان بودجه» یا «نوع کاربرد» یا حتی «سلیقه» میتوانند ایدهآلهای متفاوتی برای من شما و سایرین رقم بزنند. به نظر من سال ۲۰۱۵ سال موفق کمپانیهایی نظیر هواوی و شیائومی بود که با کاهش حاشیهی سود و افزایش کیفیت، سختافزار و تکنولوژیهای قوی و نوی گوشیهای بالا رده مثل پردازندههای ۸ هستهای، رم بالا، باتریهای قدرتمند یا حسگر اثر انگشت را به گوشیهای میانردهی خود اضافه کردند تا دامنهی گستردهتری از خریداران، قدرت انتخاب بیشتری برای لمس و تجربهی بهترینها، صرفهنظر از میزان بودجهی در دسترس یا تعلق خاطر به یک برند خاص داشته باشند.
اما اگر نوع کاربرد و بودجهی من در شرایط حداکثری قرار داشته باشد، ترجیح میدهم در شرایطی که اغلب پرچمداران برندهای معتبر از سختافزار با جزئیاتی نزدیک به هم و با تفاوتهای ناچیز بهره میبرند به عاملی تکیه کنم که میتواند این سختافزار و میزان بازدهی آن را شکوفا کند؛ سیستمعامل. هر چقدر هم عددهای تبلیغاتی مربوط به سختافزار بالاتر رود، ولی بدون بهرهگیری از سیستمعاملی انعطافپذیر و قدرتمند، این قطعات قوی به کار شما نخواهند آمد.
با این مقدمه من جذابترین گوشی سال ۲۰۱۵ را لومیا 950 ایکس ال مایکروسافت میدانم که بالاخره توانست رویای یکپارچهسازی سیستمعامل بین گجتهای مختلف با هر نوع سایز صفحهنمایش و سختافزار را برآورده کند؛ رویایی که اگرچه کانونیکال با کمک اوبونتوی دوستداشتنی وکدباز خود سعی در محقق ساختنش داشت و به طور کامل موفق نشد، ولی حالا به لطف تجربه و قدرت مایکروسافت، رویا نیست. حالا میتوان به کمک ویژگی کانتینیوم، ویندوز ۱۰ با تمامی نوآوریها و ویژگیهای جذاب شناختهشدهاش را همیشه همراه خود داشت و به راحتی اتصال یک داک، گوشی خود را عینا به یک PC تمام عیار تبدیل کرد و از بستر و نرمافزاری عینا مشابه در دستگاههای مختلف بهره گرفت. البته نباید از نوآوری دیگر مایکروسافت مثل سنسور عنبیه چشم در این گوشی نیز غافل شد.
اگر چه نکسوس 6پی هواوی با طعم خوش اندروید خالص و به روز، توان سختافزاری بالا و قیمت مناسب هم یکی از بهترینها از دید من به حساب میآید.
نظرات