شایعات و گمانهزنیها در مورد الجی جی 4: مشخصات، سختافزار، قابلیتها و قیمت
در میان پرچمداران سازندگان برتر گوشیهای هوشمند، جی ۴ الجی احتمالا یکی از مورد انتظارترین و محبوبترین دستگاهها به شمار میرود. دلیل اصلی این مساله، عملکرد خوب الجی در ارائهی دو نسل قبلی پرچمدارهای این شرکت یعنی جی۲ و جی۳ بوده است که هر دو از برترین گوشیهای هوشمند رده بالا در زمان عرضه به شمار میروند.
شاید بهترین نقطهی اتکا و شروع، در نظر گرفتن دستگاه جدید الجی یعنی گوشی خمیدهی LG G Flex 2 باشد. جی فلکس ۲ در نمایشگاه کالاهای مصرفی دیجیتال (CES) امسال توسط الجی معرفی شد. گفته میشود این دستگاه در زمان عرضه به پردازندهی اسنپدراگون 810 کوالکام با معماری 64 بیتی مجهز خواهد بود. اگرچه تنها با استناد به همین مساله نمیتوان با قطعیت اعلام کرد الجی از اسنپدراگون 810 در جی ۴ خود نیز استفاده خواهد کرد، اما با در نظر گرفتن این مساله که گوشی پرچمدار این شرکت کرهای در حقیقت جی ۴ است، میتوان این احتمال را نقطه شروع تعیین مشخصات فنی جی ۴ قرار داد.
بنابراین مشخصات احتمالی الجی جی ۴ را از بخش سختافزار آغاز کردیم. پیشتر شایعه شده بود که پرچمدار بعدی الجی، به نسل جدید SoCهای شرکت کوالکام مجهز خواهد شد که گزینهای بهتر از اسنپدراگون 810 با معماری 64 بیتی برای آن متصور نیستیم. احتمال میدهیم الجی میزان حافظهی رم این دستگاه را همچنان بر روی ۳ گیگابایت حفظ کند چرا که تغییر آن هیچ توجیه و دلیل منطقی نخواهد داشت. اگرچه در حال حاضر حداقل یک دستگاه را میشناسیم که به حافظهی رم ۴ گیگابایتی مجهز شده (ZenFone 2 ایسوس)، اما چنین حافظهای زیادهروی به نظر میرسد و اگر نگوییم هیچگاه، اما در موارد بسیار استثنایی ممکن است در سیستمعامل اندروید به این مقدار از حافظه نیاز باشد. مسلم است که نمیتوانیم با اطمینان کامل در این خصوص اظهار عقیده کنیم چرا که تا کنون لذت در دست گرفتن یک اندرویدی با ۴ گیگابایت رم را تجربه نکردهایم، اما تا کنون هیچ گاه در دستگاههای مجهز به ۳ گیگابایت رم نظیر اسکپریا زد۳ یا الجی جی۳ نیز با کمبود حافظهی رم یا سرریز آن مواجه نشدهایم. البته عقیده داریم این بار خبری از مدل 16 گیگابایتی با 2 گیگابایت حافظهی رم نخواهد بود و تمامی مدلها از 3 گیگابایت رم برخوردار خواهند شد.
الجی جی۳ در زمان عرضه از نظر عمر باتری با انتقادهای فراوانی روبرو شد که البته پس از مدتی، با عرضهی بروزرسانیهای متعدد این مشکل تا حد زیادی مرتفع شده و این دستگاه ار نظر عمر باتری به سطح قابل رقابت با همردههای خود رسید. با این وجود انتظار میرود الجی در نسل بعدی پرچمدار خود به افزایش ظرفیت باتری دستگاه پرداخته یا با اعمال بهینهسازیهای بیشتر، تجربهی خوشایند جی۲ را بار دیگر در اختیار کاربران خود قرار دهد.
از دیگر مشخصههای سختافزاری که انتظار میرود در جی ۴ شاهد ارتقای چشمگیر آنها باشیم، هر دو ماژول دوربین جلویی و پشتی دستگاه است. انتظار میرود الجی در پرچمدار بعدی خود به جای سنسور 13 مگاپیکسلی که در جی۳ شاهدش بودیم، از سنسور 16 مگاپیکسلی برای دوربین اصلی بهره ببرد و در عین حال قابلیت لرزشگیر اوپتیکال تصویر، فوکوس خودکار لیزری و فلاش LED را نیز همچنان محفوظ نگاه دارد. الجی جی ۳ نیز موفق شده بود در آزمایشهای دوربین زومیت بعنوان یکی از برترین دستگاهها انتخاب شود که تصاویر بسیار خوبی را از خود بر جای گذاشته بود؛ حال تصور بهبود این وضعیت در نسل بعدی پرچمدار الجی دشوار نیست. در خصوص دوربین جلویی جی ۴، ممکن است الجی همچنان به رزولوشن 2.1 مگاپیکسل در پرچمدار فعلی خود وفادار بماند که البته با توجه به حضور دستگاههایی با دوربین جلویی 5 مگاپیکسل، و شایعاتی در خصوص ارتقای دوربین جلویی پرچمدار رقبا، تصور ماژول 5 مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی یا انجام مکالمات تصویری در جی ۴ به کلی خارج از گزینهها نیست.
اما در خصوص حافظهی ذخیره سازی داخلی چه میدانیم؟ الجی جی۳ از نظر حافظهی ذخیرهسازی در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی عرضه شد که هر دو مدل قابلیت ارتقا بوسیلهی microSD را داشتند. اگرچه تصور میکنیم قابلیت ارتقای حافظه همچنان در جی ۴ نیز حفظ شود (که احتمالا همچون جی فلکس ۲ تا ۲ ترابایت حافظه را پشتیبانی خواهد کرد) اما امیدواریم الجی در عادت خود برای ارائهی پرچمدار 16 گیگابایتی تجدید نظر کرده و دو مدل اصلی را با 32 و 64 گیگابایت روانهی بازار کند یا در کمترین حالت، این دو را در کنار مدل 16 گیگابایتی قرار دهد. با این وجود باز هم احتمال دارد کرهایها قیمت پایینتر را ترجیح داده و به همان دو مدل 16 و 32 گیگابایتی بسنده کنند.
زمانی که بحث از نرمافزار و ویژگیهای نرمافزاری در میان باشد، بسیار بعید است که الجی از رابط کاربری Optimus UI ارائه شده در جی۳ چندان فاصله بگیرد. تجربهی فروش و کارکرد الجی جی۳ نشان داده که اغلب کاربران از تغییرات ایجاد شده در قیاس با نسخههای قبلی رضایت داشتهاند؛ بنابراین تغییر آنچه که هماکنون دلچسب است کار عاقلانهای نخواهد بود. نرمافزار ارائه شده بر بستر جی۳، از نظر برنامههای از پیش نصب شده در قیاس با بسیاری پرچمدارها کمینهتر بوده و اصل بهینگی را تا حد بسیار خوبی مراعات کرده است. افزون بر این، احتمالا اِلمانها و اصول گرافیکی بهکار رفته در این نسخه، بهترین رابط کاربری الجی تا به امروز را باعث شده است.
بنابراین با توجه به این مساله که الجی جی ۴ با بیشترین احتمال به اندروید 5 آبنبات چوبی مجهز خواهد شد، تصور میکنیم طراحی رابط کاربری الجی در پرچمدار بعدی این شرکت تنها با بهبودهای جزئی روبرو باشد. البته احتمالا الجی در پرچمدار جدید خود به بهبود قابلیتهایی نظیر Smart Notice، کیبورد هوشمند و سایر امکانات اختصاصی خود خواهد پرداخت و شاید هم تعدادی ویژگی نرمافزاری را به آن اضافه کند. همچنین شایعاتی وجود دارد که مدعی تلاش الجی برای وارد شدن به عرصهی رقابت با سری نوت سامسونگ و قلم استایلوس آن موسوم به S Pen هستند. قلم استایلوس الجی میتواند به سادگی، G Pen نام گیرد و نسخهی خاصی از پرچمدار جی ۴ را ایجاد کرده یا بصورت رسمی آن را همراهی کند؛ هرچند تا کنون هیچ سند قابل اتکایی برای اثبات این فرض بدست نیامده است.
طراحی، یکی از حوزههایی است که الجی برای ارائهی جی ۴ نیاز به تغییر و بهبود چندانی در آن نخواهد داشت؛ چراکه الجی جی۳ به شکل بسیار خوبی این مهم را به بلوغ رسانده بود. شاید پنل پشتی با قابلیت ترمیم خودکار که در سری جی فلکس شاهدش هستیم بعنوان یک گزینهی مناسب برای افزوده شدن به جی۴ مطرح باشد؛ اما بجز این مورد، سایر آیتمها میتواند ثابت باقی بماند و همچنان رضایت اکثریت کاربران جلب خواهد شد. ممکن است این ایده نیز به ذهن خطور کند که شاید الجی از فلز در ساخت پرچمدار بعدی خود بهره ببرد، اما با در نظر گرفتن مزایایی که این کمپانی با استفاده از پلاستیک به آنها دسترسی دارد، چنین ادعایی سنخیت کمی خواهد داشت. الجی با طرح فلز برس خورده در جی۳ موفق شد ظاهر و تا حدود زیادی حس یک دستگاه لوکس را به کاربر ارائه کند و در عین حال قابلیت باز شدن پنل پشتی، تعویض باتری، دسترسی به ورودی کارت حافظه و سبک ماندن دستگاه را همچنان حفظ کند. در صورتی که این شرکت تصمیم به تغییر جنس دستگاه خود بگیرد، مجبور خواهد شد طراحی پرچمدار خود را با تحول بسیاری همراه کند که اجرای آن بعید به نظر میرسد. البته شاید بتوان بهرهگیری از فلز در فریم دور دستگاه را محتمل دانست.
در هر حال حتی اگر الجی در تلاش برای افزودن شیشه به قسمت پشتی، یا فلزی کردن بخشهایی از دستگاه خود باشد باز هم بخاطر نبود هرگونه مدرک قابل استناد، نمیتوان با قطعیت در خصوص آن نظر داد. اما با اطمینان میگوییم که انتظار تغییر طرح چینش کلیدهای سختافزاری را در پرچمدار بعدی الجی نداشته باشید؛ چراکه این چینش در الجی جی۳ با استقبال خوبی روبرو شده و یکی از قابلیتهای محبوب طرفداران الجی به شمار میرود. علاوه بر این، حضور این چینش در جی فلکس ۲ نیز موید همین ادعاست.
شاید الجی با کاهش بیشتر حاشیهی نمایشگر، دستگاه خود را خوش دستتر کرده یا بر سایز صفحهنمایش آن یکی دو دهم اینچ بیافزاید. اما شایعاتی در خلاف این مساله نیز وجود داشته که مدعی کاهش سایز نمایشگر پرچمدار بعدی الجی در قیاس با جی ۳ بودهاند. در مورد رزولوشن هم دلیل منطقی و فنی برای بالاتر بردن Quad HD وجود ندارد و این یکی از خصوصیتهایی است که بدون تغییر از جی ۳ به جی ۴ منتقل خواهد شد. البته شاید الجی با بهبود برخی انتقادات وارده به صفحهنمایش جی۳ نظیر بهبود روشنایی تصویر، به ارتقای نمایشگر پرچمدار خود بپردازد.
اگر از زمان و مکان عرضهی اولیهی جی ۴ بپرسید، تصور میکنیم بازارهای اولیه و اصلی الجی، ایالات متحده و کرهی جنوبی باشند؛ چراکه ایالات متحده از مهمترین بازارهای الجی به شمار میرود و کرهی جنوبی نیز وطن این سازندهی محبوب است. از نظر زمان نیز، میتوان در نزدیکیهای تابستان انتظار معرفی الجی جی ۴ را داشت. الجی اخیرا در زمینهی قیمتگذاری دستگاههای خود، بهگونهای بسیار رقابتی عمل نموده، بنابراین خارج از تصور نخواهد بود که اگر این کمپانی قصد رقابت با بزرگترین رقیب خود یعنی سامسونگ را داشته باشد، جی ۴ را نیز با همان قیمت نسل قبلی عرضه کند.
دیدگاه شما در خصوص پرچمدار بعدی الجی و آنچه الجی برای رقابت بدان نیاز خواهد داشت چیست؟ با پیش رفتن در سال جدید میتوان انتظار داشت با شایعات بیشتر و تعدادی اطلاعات و تصویر فاش شده روبرو شویم؛ ما در زومیت اطمینان حاصل خواهیم کرد که آخرین خبرها و تحلیلها در این خصوص با سرعت و دقت در اختیار شما کاربران گرامی قرار گیرد.