بررسی گوشی دو سیمکارت الجی ال بلو (LG L Bello Dual Sim)
طی دو سال گذشته، الجی پیشرفت خوبی در زمینهی تولید گوشیهای موبایل داشته و توانسته تا حد زیادی خود را در بازارهای متعدد، چه گوشیهای هوشمند پرچمدار و چه گوشیهای ضعیفتر، ثابت کند. یکی از آخرین محصولات این کمپانی کرهای، بر خلاف چند گوشی قبلی آن، نام سری G را یدک نمیکشد ولی در عوض، ظاهر و حتی باطنی نزدیک به آنها دارد.
مطالب مرتبطبررسی گوشی الجی جی ۳ بیت (LG G3 Beat)
پس از تجربهی استفادهی دو هفتهای از L Bello و گوشی دیگر این شرکت به نام LG G3 Beat که بررسی آن را قبلا در زومیت منتشر کردیم، متوجهی سیاستهای عجیب الجی میشویم. الجی تلفن میانردهی G3 Beat را در سری G عرضه میکند و از طرف دیگر L Bello را با ظاهری تقریبا مشابه اما بازدهی بهتر در سری L معرفی میکند. در ادامه نگاه دقیقتری به L Bello میاندازیم تا با کم و کیف آن آشنا شوید.
طراحی و سخت افزار
از هر زاویهای به این گوشی نگاه کنید، محال است که آن را با یکی از گوشیهای سری جی اشتباه نگیرید. شکل طراحی و ارگونومی این محصول تا حد زیادی به برادران ناتنیاش نزدیک است. Bello مجهز به یک صفحهی نمایش ۵ اینچی است و از این حیث میتواند جزو گوشیهای بزرگ هم محسوب شود و در اندازه، تقریبا هم قد و هیکل گوشی میانردهی بیت به نظر میرسد. ۱۳۸ میلیمتر طول، ۷۰ میلیمتر عرض و ضخامت ۱۰.۷ میلیمتری این گوشی، در مقایسه با بیت تنها یک میلیمتر در هر بخش بزرگتر است، اما این یک ایراد نیست و اصلا متوجه این فرق حتی با کنار هم قرار دادن این گوشیها نخواهید شد.
همانند گوشیهای سری جی، پنل جلویی فاقد هرگونه کلید فیزیکی است ولی انحنای پشت محصول نسبت به گوشیهای سری جی نامحسوس است. با اینحال، گوشی خوش دست است و مشکلی از نظر کارکرد فیزیکی با آن نخواهید داشت. این خوشدستی در کنار قرارگیری کلید پاور و تنظیم صدا روی قاب پشتی همچون محصولات سری جی، بیش از پیش نمایان میشود. بلو جزو اولین محصولات الجی است که از این حالت قرارگیری کلیدها در یک گوشی غیر از خانوادهی سری جی بهره میبرد و احتمالا الجی این حالت را به عنوان استاندارد معمول خود در گوشیهای آینده از هر سری و خانوادهای اعمال میکند. به هر حال اولین قدم را در سری L برداشته است که واقعا کاری تحسین برانگیز بوده است.
مقایسهی الجی ال بلو با الجی جی ۳ بیت
برخلاف دیگر گوشیهای جدید الجی که فرستندهی مادون قرمز در آنها وجود داشت، این مورد در Bello دیده نمیشود و شاید این امر یک سنت شکنی در رویهی الجی بوده است. به هر حال، حداقل برای من فرستندهی مادون قرمز کاربردی نداشت و بودن یا نبود آن در این گوشی مشکل خاصی ایجاد نمیکند. البته، عدم وجود این قابلیت شاید کمک شایانی به کاهش هزینهی تولید و به دنبال آن، قیمتگذاری بهتر برای این محصول کرده است.
بهطور کلی، گوشی Bello از نظر ظاهری و خوشدستی میتواند حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. حاشیهی نمایشگر مناسب است و قرارگیری کلید پاور و تنظیم صدا یک امتیاز محسوب میشود. البته این زبان طراحی برای بعضی خوشایند نیست اما پس از چند روز استفاده از آن متوجهی تأثیر مثبت آن خواهید شد.
نمایشگر
الجی ال بلو به یک صفحهنمایش ۵ اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن ۸۵۴ در ۴۸۰ پیکسل مجهز شده که به موجب آن، تراکم ۱۹۶ پیکسل در هر اینچ ایجاد شده است. از آنجایی که Bello یک گوشی میانرده با حدود قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان است، نباید انتظار رزولوشن خیلی بالاتر هم از آن داشت. گوشی جی ۳ بیت که به نوعی معیار مقایسهی ما با Bello است، از رزولوشن بالاتر بهره میبرد که یکی از امتیازات آن نسبت به محصول در دست بررسی ما است. تراکم پیکسلی Bello هم به مقدار قابل ملاحظهای کمتر است. در هر صورت، نمایشگر این گوشی ما را نا امید نمیکند، ولی باید انتظاراتمان هم به اندازهی مبلغی که خرج میکنیم در نظر بگیریم. به خاطر استفاده از پنل IPS LCD، ما شاهد رنگ بندی نسبتا خوب و نمایش صحیح در حالتهای مختلف مانند ویدئو، عکس و محیط کاربری هستیم. البته هنوز ما شاهد این هستیم که عمق رنگ مشکی کمی ضعیف است.
یکی از مشکلات دیگری که میتوانیم به بخش صفحهنمایش الجی بلو وارد کنیم، عدم وجود سنسور تنظیم کننده نور محیط است. به این معنی که دستگاه در طول شبانه روز قادر نیست با توجه به مقدار نور محیط، روشنایی نمایشگر را تنظیم کند.
مسلما زمانی که از محیط بسته به یک محیط باز حرکت میکنید یا بین مقدار روشنایی شب و روز، نیاز به این سنسور بیش از هر زمان دیگر حس میشود. البته ال جی برای این مورد یک راه حل نرمافزاری دارد که با گزینه night brightness در سیستم عامل مشخص شده است.
در مجموع، نمایشگر این گوشی الجی به نسبت قیمت محصول، در سطح قابل قبولی قرار دارد و میتوان روی آن حساب باز کرد.
دوربین
الجی بلو دارای یک دوربین ۸ مگاپیکسلی در پشت و دوربین یک مگاپیکسلی در جلوی خود است. مشخصات و کارایی دوربین پشت تا حد زیادی به جی ۳ بیت شباهت دارد و در اینجا هم عملکردی نسبتا قوی و راضیکننده از خود نشان داده است. البته فقدان تکنولوژی فوکوس لیزری در بلو یکی از تفاوتهای این دو گوشی است ولی کاملا مشخص است که حذف این قابلیت سبب کاهش قیمت ال بلو شده است. بهتر هست که این مسئله را به فال نیک بگیریم و جزو نقاط ضعف اصلی حساب نکنیم.
رابط کاربری دوربین هم فرقی با گوشیهای خانواده سری جی ۳ ندارد. الجی تا جای ممکن، نرمافزار دوربین را ساده طراحی کرده و تنظیمات پیچیده را از آن حذف کرده تا کاربر بهسادگی بتواند از آن استفاده کند. در واقع همه چیز بصورت خودکار تنظیم میشوند و حتی اگر بخواهید هم نمیتواند تنظیمات خاصی را روی دوربین اعمال کند.
تنها کافی است صفحه را روی سوژه مورد نظر لمس کنید تا فوکوس انجام شده و عکس گرفته شود. البته نه به سرعت گوشیهای خانواده G3، اما فوکوس اتوماتیک در اینجا خود نعمتی است. اگر علاقمند به اعمال تنظیمات دستی هستید، آن وقت نرمافزار دوربین الجی بلو شما را مایوس خواهد کرد، چرا که در این نرمافزار امکان تنظیم دستی ایزو، سرعت شاتر و گشودگی دریچه دیافراگم وجود ندارد و همگی بصورت خودکار توسط خود نرمافزار و براساس شرایط محیط عکاسی تنظیم میشوند. با این حال تنظیمات عموما بصورت دقیق و صحیح انتخاب میشوند و نتیجهی نهایی کار قابل قبول است.
[widgetkit id=1141]
اسپیکر
اگر با گوشیهای الجی کار کرده باشید، حتما میدانید که نباید روی خروجی صدای اسپیکرهای آنها حساب ویژهای باز کرد. بلو اسپیکر چندان قوی ندارد و حجم صدا مناسب نیست. در کنار آن، کیفیت صدا هم در سطح قابل قبولی قرار ندارد و وقتی حجم صدای بیشتر از ۶۰ درصد تنظیم میشود چندان واضح نیست. دریچهی خروجی اسپیکر در پشت گوشی قرار گرفته و همین عامل باعث میشود که وقتی بلو روی میز یا هر سطحی قرار میگیرد، صدای خروجی کمتر نیز شود.
نرمافزار
رابط کاربری ال بلو یکی از جاهایی است که شباهت بسیار زیادی به گوشیهای سری جی این کمپانی دارد. ظاهرا الجی بازخوردهای خوبی را از این رابط کاربری در گوشیهای قبلی خود دریافت کرده است و حالا سعی دارد آن را در محصولات دیگر خود هم استفاده کند. این یک حرکت تحسین برانگیز است. البته، الجی بلو در حال حاضر مجهز به نسخهی ۴.۴.۲ اندروید است و اگر الجی این گوشی را هم به اندروید ۵ ارتقا دهد، قطعا میتواند نظر طیف وسیعی از مشتریان گوشیهای میانرده را به خود جلب کند.
یکی از مواردی که من در گوشیهای سری جی دوست داشتم، افکتهای جالب بازکردن صفحهی گوشی بود، اما متاسفانه با اینکه سیستم و ظاهر رابط کاربری در بلو همانی است که در سری جی ۳ دیدهایم، ولی خبری از آن افکتهای زیبا و چشمنواز نیست. اغلب امکانات و کمبودهای بلو همانند گوشی بیت است. برای مثال LG Health برای کنترل سلامت و ورزش، Smart Tips که برخی رویدادهای مهم را بهطور ویژه به کاربر نشان میدهد یا Dual Window که مشاهده دو نرمافزار یکی در قسمت بالا و دیگری در پایین صفحه را امکانپذیر میساخت، در این میانرده مشاهده نمیشود. حتی قابلیتهایی مانند Smart Notice و Universal Touch هم در نرمافزار ال بلو به کار گرفته نشدهاند. قبلا هم اشاره کردیم که این گوشی فاقد فرستندهی اینفرارد یا همان مادون قرمز است و به دنبال آن، خبری از نرمافزار Quick Remote برای کنترل از راه دور دستگاههای الکترونیکی مانند تلویزیون و پخشکنندههای Blu-ray و DVD، نیست.
یکی از نقاط قوت نرمافزار این گوشی که بسیار هم از آن خوشحال شدیم، سرعت عمل بالا و کاهش لگها و کندیهای گوشی نسبت به جی ۳ بیت بود. گشتوگذار در محیط وب با بلو بسیار بهتر از گوشی بیت است. بارگذاری صفحه به سرعت انجام میشود و شاهد لگ و تأخیر در عملکرد نیستیم. وبگردی آسان، شاید یکی از گزینههای اصلی برای افرادی باشند که مدام با اینترنت سرکار دارند.
قابلیت معروف Knock Code که بهطور ویژه فقط در گوشیهای جدید الجی مشاهده میشود، بازکردن قفل گوشی را به شیوهای متفاوت برای کاربر امکانپذیر میسازد. ناککد صفحه را به ۴ بخش تقسیم میکند تا بتوانید یک الگوی خاص را برای باز کردن قفل صفحه تعریف کنید. مثلا شما میتوانید تعیین کنید که اگر سه بار در خانه اول و دو بار در خانه چهارم، صفحه را لمس کردید، قفل گوشی باز شود.
یکی از قابلیتهای جانبی ال بلو، Quick Memo است که به کمک آن میتوانید یادداشتهای خود را روی صفحهای که در حال مشاهده آن هستید، اضافه کنید. در واقع این نرمافزار یک اسکرینشات از صفحه جاری گرفته و آن را به عنوان پسزمینه صفحه یادداشت شما قرار میدهد تا هر آنچه که تمایل داشتید را به آن اضافه کنید.
قابلیت جالب Clip Tray که از طریق آن میتوانید چندین آیتمی که اخیرا به حافظه کپی کردهاید را در اختیار داشته باشید در ال بلو نیز وجود دارد.
سرعت عملکرد بالا و کاهش شدید لگ و کندیهای معمولی که قبلا در سری جی ۳ دیده بودیم، خود میتواند یک امتیاز بزرگ برای بلو محسوب شود.
ارتباطات
گوشی در دست بررسی ما، نسخهی دو سیمکارت الجی بلو است. شما میتوانید به صورت همزمان از دو سیمکارت 3G استفاده کنید. گوشی بلو از بلوتوث 4.0 LE و Wi-Fi استاندارد 802.11 a/b/n پشتیبانی میکند و در صورت تمایل کاربر میتواند از قابلیت Wi-Fi Direct استفاده کند. قابلیت Qpair که قبلا در مقالهای بهطور مفصل در موردش صحبت کردهایم، در این گوشی هم کاربرد دارد که البته باید این برنامه را از گوگل پلی دانلود کنید. به وسیلهی این برنامه میتوانید بیشتر قابلیتهای ارتباطی گوشی خود، مانند تماسهای تلفنی، ارسال و دریافت پیامک و آگاهی از نوتیفیکیشنهای شبکههای اجتماعی را در صفحهی تبلت مشاهده کنید.
عملکرد و کارایی
در بررسی گوشی الجی جی ۳ بیت اشاره کردیم که سختافزار آن به اندازهی کافی قوی نیست که بتواند سیستمعامل را بدون لگ و تأخیر اجرا کند. اما حالا گوشی الجی بلو با اینکه مشخصات سختافزاری مشابه به بیت دارد، اما به خاطر رزولوشن پایینتر صفحهنمایش، وضعیت بهتری دارد. پردازندهی Mediatek MT6582 دارای چهار هستهی مبتنی بر معماری Cortex-A7 و گرافیک Mali-400MP2 به همراه یک گیگابایت حافظهی رم است. عملکرد و کارایی بلو با اینکه سختافزار مشابهی با بیت دارد، اما روانتر و بهتر پاسخگو است.
الجی ال بلو در امور روزانه و معمول مانند تماس تلفنی، ارسال پیامک و استفاده از اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی، گوشی مناسبی است و در عملکردهای معمول، در موارد بسیار کم شاهد افت سرعت و لگ هستیم. اپلیکیشنهای سنگین بهخصوص بازیهای HD، نه با کیفیت بالا، ولی با سرعتی مناسب اجرا میشوند، اما توصیه میکنیم که بلو را با یک پرچمدار اشتباه نگیرید! در بخش نرمافزار به توصیف وبگردی هم پرداختیم که در اینجا بلو نمرهی قبولی را دریافت کرد.
حال به سراغ آزمایشهای تخصصی و همیشگی زومیت میرویم تا میزان قدرت این گوشی را با سایر محصولات براساس آمار و ارقام به شما نشان دهیم:
تلفن / تبلت | AnTuTu4 AnTutu 5 | Linpack Single / Multi | Quadrant 2.1 | 3DMark IceStorm | Vellamo HTML 5 / Metal | CF Bench v1.2/v1.3 | BaseMark OS II / Sunspider |
---|---|---|---|---|---|---|---|
LG L Bello Dual Sim | 16985 18786 | 40.363 114.041 | 4538 | 3248 | 1708 662 | 11922 | 336 1210.8ms |
Motorola Moto G 2014 | 1,7549 | 79.982 299.922 | 8812 | 4690 | 1670 712 | 14402 | 550 1490ms |
LG G3 Beat | - 17016 | 83.917 248.771 | 8618 | 5639 | 1486 694 | 13946 | 557 / 1283.0ms |
Motorola Moto E | - 12735 | 78.52 121.587 | 5238 | 4044 | 1340 593 | 6439 | 332 / 1564.6ms |
HTC Desire EYE | - 35323 | 389.922 730.159 | 23340 | 16865 | 2880 1537 | 36368 | 1119 / 811.7ms |
Motorola Moto X | - 26909 | 176.804 346.338 | 7848 | 13753 | 2356 931 | 14457 | 806 / 1010.5ms |
Galaxy Note 4 Exynos 5433 | - 49112 | 279 611 | 26192 | 20,372 | 1850 1514 | 51247 | 1189 / 550.7ms |
Galaxy Note 4 Snapdragon | - 46,810 | 312 790 | 24,405 | 20,640 | 1,799 15,12 | 43,202 | 1182 / 703.2ms |
Sony Xperia Z3 | _ 41405 | 397,314 834.983 | 17,686 | 16,858 | 1886 1232 | 32,852 | 1186 801.2ms |
ZTE Nubia Z5S mini | _____ 25,596 | 318.158 763.198 | 10,892 | 9,295 | 2,241 782 | 26,692 | 469 1214.0ms |
Sony Xperia Z3 Compact | _ 42028 | 374,256 860.544 | 20,590 | 18,778 | 2,607 1459 | 37,760 | 1139 844.5ms |
GLX Spider 1 | _ 17,924 | 85.632 158.173 | _ | 2,169 791 | 17,471 | 226 1367.3ms | |
Sony Xperia M2 Aqua | 17,483 | 81,471 159.119 | 8640 | 5,839 | 1668 748 | 15,289 | 464 1333.9ms |
HTC Desire 616 dual sim | 27,522 | 120,277 257,114 | 12,158 | 5,679 | 1746 630 | 38,662 | 247 1231.8ms |
HTC One M8 mini | 15,984 17,069 | 82.676 273.366 | 9,844 | 5,588 | 1,107 559 | 13,957 | 500 1303.3ms |
Sony Xperia T3 | 18,120 19,548 | 92.125 269.436 | 10,218 | 5,848 | 1,230 615 | 18,485 | 496 1116.3ms |
LG G3 | 21,835 32,780 | 200.01 473.20 | 25,412 | 16,485 | 1,414 847 | 27,131 | 847 993.02ms |
HTC Desire 816 | 19,625 21,417 | 100.761 289.869 | 13,145 | 5,910 | 1,290 666 | 18,822 | 523 |
Xperia M2 Dual | 16,687 17,169 | 88.246 257.506 | 8,448 | 5,713 | 2,022 541 | 15,468 | 288 |
LG L90 Dual | 13٫111 14٫440 | 75.594 201.033 | 8٫165 | 5٫231 | 981 504 | 12٫731 | 450 |
LG L70 Dual | 11985 12٫701 | 63.366 147.565 | 5٫401 | 4٫286 | 1٫004 490 | 6,823 | 330 |
Xperia Z2 | 31,030 32,579 | 382 547 | 17,975 | 18,019 | 1,504 | 33,361 32,931 | 1,037 |
Xperia Z2 Tablet | 31,250 32,850 | 399.22 785.97 | 18,458 | 18,786 | 1,499 1,139 | 35,707 36,801 | 1,110 807.2ms |
HTC One M8 | 34,233 36,727 | 350.76 807.10 | 23,792 | 19,152 | 1618 1272 | 36,690 36,727 | 1036 |
Xperia T2 Ultra | 17,713 19,570 | 101.30 300.19 | 9,400 | - | 2,019 589 | 11,462 17,736 | 411 |
Samsung Galaxy S5 | 32,335 | 436.63 / 512.66 | 23050 | - | 1521 / 1261 | 47003 | |
LG G Pro Lite Dual | 6,927 | 48.3 / 69.3 | 3,886 | - | 1,596 / 443 | 6,189 | |
Xperia Z1 Compact | 34,558 | 420 / 702 | 20,661 | - | 2,806 / 1,177 | 33,893 | |
Xperia C | 13,757 | 38 / 148 | 3,950 | - | 1,553 | 13,278 | |
Nexus 5 | 23,593 | 660 / 346 | 9,179 | - | 2,085 / 1,206 | 22,280 | |
Galaxy Note 3 | 32,108 | 420 / 870 | 20,056 | - | 2,490 | 24,250 |
باتری
الجی ال بلو از باتری ۲۴۵۰ میلیآمپر ساعت بهره میبرد. این میزان باتری دقیقا همانی است که در جی ۳ بیت مشاهده کرده بودیم. به خاطر استفاده از نمایشگری با رزولوشن کمتر، میزان عملکرد باتری بلو کمی بیشتر از جی ۳ بیت است. این گوشی در آزمایش پخش ویدئو پشت سر هم در شرایطی که شبکهی وای-فای و 3G خاموش بود، موفق شد حدود ۱۱ ساعت دوام بیاورد که برای یک تلفن میانرده ۵ اینچی بسیار خوب است. در کل، بلو به خوبی شارژ نگه میدارد و اگر صرفا به عملکردهای معمول مانند ارسال و دریافت پیامک یا تماسهای تلفنی مشغول باشید، میتوان حتی بیش از یک روز هم بدون اتصال دوباره به شارژر، از گوشی استفاده کرد.
جمعبندی
به نظر، الجی میتواند در بازار گوشیهای میانرده خیلی بیشتر از اینها تأثیرگذار باشد و محصولاتی مانند بلو، نمونهای بارز از گوشیهای هوشمند نسبتا با کیفیت و مقرونبهصرفه هستند. بلو با داشتن ظاهری مناسب و بسیار شبیه به خانوادهی جی ۳ و استفاده از طراحی و چینش کلیدهای تنظیم صدا و پاور در قاب پشتی، به یک گوشی کارآمد و با کیفیت تبدیل شده است. با اینکه بلو از داشتن قابلیتهایی مانند سنسور تشخیص نور، فوکوس لیزری، قابلیت ارتباطی مادون قرمز و برخی امکانات نرمافزاری که در خانوادهی جی مشاهده کرده بودیم، محروم است، اما وقتی به قیمت و همچنین کیفیت در کارایی آن نگاهی میکنیم، متوجه میشویم که ال بلو میتواند انتخاب مناسبی باشد.
در هر صورت، اگر به دنبال یک گوشی با صفحهنمایش نسبتا با کیفیت، عمر مفید باتری، دوربین کارآمد و رابط کاربری روان هستید، الجی ال بلو دو سیمکارت با قیمتی حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد.
نقاط قوت
- شباهت به سری جی
- سرعت عمل بالا در رابط کاربری
- طول عمر باتری مناسب
- کیفیت دوربین قابل قبول
نقاط ضعف
- کیفیت بدنهی نسبتا پایین
- عدم وجود سنسور سنجش نور در صفحهنمایش