برای گیمرها، چه گیمرهای کامپیوتر، چه کنسولهای بازی، هیچ سیستم صوتی یا اسپیکری نمیتواند جای هدست را بگیرد. اگر میخواهید در بازی موردعلاقهتان غرق شوید، چارهای جز استفاده از هدستهای گیمینگ ندارید.
مثل همهی لوازم مخصوص بازی، هدستهای گیمینگ هم قیمت زیادی دارند. طبیعتا همهی ما دوست داریم که یکی از مدلهای چندین میلیون تومانی ریزر، استیل سریز، هایپر ایکس یا سونی را داشته باشیم؛ ولی خرید چنین هدستهای لوکسی برای اکثرمان امکانپذیر نیست. در مورد هدست گیمینگ هم مثل سایر گجتها، انتخابهای زیادی در بازار وجود دارد. تنوع هدستها در بازار از گوشی موبایل یا لپتاپ هم بیشتر است؛ چراکه شرکتهای بینامونشان چینی هم مدلهای زیادی را وارد بازار کردهاند که با ظاهر جذاب و LED-های رنگارنگ، کاربران را گول میزنند و به سمت خود میکشند.
همانطور که در ابتدا هم گفتیم، هدست گیمینگ جزو آن دسته محصولاتی است که حداقل دو-سه از آن استفاده میکنیم؛ بنابراین چه بهتر که مدلی باکیفیت را، چه از نظر کیفیت ساخت، چه از نظر کیفیت صدا تهیه کنیم. در ادامه، بهترین هدست های گیمینگ موجود در بازار ایران را در بازههای قیمتی مختلف معرفی میکنیم.
بهترین هدست گیمینگ تا ۶۰۰ هزار تومان
رپو مدل VH310
رپو که در ساخت لوازم جانبی اقتصادی کامپیوتر، نامی برای خود دستوپا کرده است، کیفیت خوبی را به همراه قیمتی مناسب در اکثر محصولاتش لحاظ میکند. هدست رپو مدل VH310 با صدای فراگیر ۷٫۱ کانالهی مجازی، نورپردازی RGB، دکمهای برای کاهش یا افزایش حجم صدا، بدنهای نسبتاً مقاوم و البته سبک بههمراه میکروفون جمعشونده از حداقل ویژگیهای یگ هدست گیمیگ خوب بهره میبرد. سربند این هدست فلزی است؛ اما روکش پلاستیکی نرمی روی آن کشیده شده که اذیتی برای کاربر ندارد؛ ضمناً هدست VH310 از اتصال سیمی با رابط USB بهره میبرد.
بهترین هدست گیمینگ تا یک میلیون تومان
رپو VH700
اگر میخواهید حداکثر یک میلیون تومان برای خرید هدست گیمینگ هزینه کنید، پیشنهاد میکنیم که VH700 رپو را تهیه کنید. صرف از نظر نورپردازی RGB زیبا، VH700 کیفیت صدای خوبی دارد و میتواند صدای ۷٫۱ کانالهی فراگیر را شبیهسازی کند. از امکاناتی که هدست VH700 رپو را به بهترین انتخاب در بازهی قیمتی یک میلیون تومان تبدیل میکند، میتوان به درایورهای ۵۰ میلیمتری، طراحی زیبا و بدنهای باکیفیت در آن اشاره کرد. این هدست سیمی است و رابطی از نوع USB دارد که آن را برای اتصال به کامپیوتر، لپتاپ، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، نینتندو سوییچ و دیگر دستگاههای مبتنی بر درگاه USB مناسب میکند.
بهترین هدست گیمینگ تا ۲ میلیون تومان
ریزر مدل BlackShark V2 X
هدست گیمینگ ریزر مدل BlackShark V2 X از کیفیت فوقالعاده و امکانات متنوعی بهره میبرد. پشتیبانی از صدای فراگیر ۷٫۱ کاناله، دکمهی تنظیم حجم صدا، درایور ۵۰ میلیمتری تیتانیومی، وزن سبک با حدود ۲۴۰ گرم، قسمت گوشی با طراحی چرمی و میکروفون نویز کنسلینگ از امکانات بسیار خوب هدست گیمینگ ریزر هستند؛ ضمناً رابط بلک شارک V2 X از نوع ۳٫۵ میلیمتری است.
بهترین هدست گیمینگ تا ۳ میلیون تومان
هایپر ایکس Cloud Alpha
هایپر ایکس کلاد آلفا بدون شک یکی از بهترین هدستهای گیمینگ در ردهی سه میلیون تومان است. بدنهی خوشساخت و تمام فلزی کلاد آلفا به شما اطمینان میدهد که بتوانید سالها از آن استفاده کنید و همیشه هم همراهتان داشته باشید. مثل کلاد استینگر، کلاد آلفا هم سَریهایی با بالشتک چرمی و بینهایت نرم دارد تا بتوانید ساعتها بدون خستگی از هدست استفاده کنید. با اینکه هدفون کلاد آلفا امکان تولید صدای فراگیر ۷٫۱ کاناله را ندارد، ولی صدای ۲٫۱ کاناله را با بیس زیادی تولید میکند تا بتوانید همه شلیکهای بازی را با تمام وجود احساس کنید.
بهترین هدست گیمینگ تا ۴ میلیون تومان
ریزر مدل Barracuda X
هدست گیمینگ ریزر مدل Barracuda X، با امکان اتصال بیسیم و سیمی با جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون، صدای فراگیر ۷٫۱ کاناله، میکروفون جداشونده با قابلیت حذف نویز، درایورهای ۴۰ میلیمتری و کیفیت ساخت بسیار خوب، ارزش خرید بسیار بالایی در ردهی قیمتی حدود ۴ میلیون تومان دارد.
بهترین هدست گیمینگ تا ۵ میلیون تومان
استیل سریز Arctis 5
آرکتیس 5 مدل میانی از سری آرکتیس و مدل پیشرفتهتر آرکتیس 1 محسوب میشود که علاوهبر همه خوبیهای آرکتیس 1 مثل طراحی و کیفیت ساخت عالی، مواردی همچون راحتی استفاده و ارگونومی گوشیها و توانمندی میکروفن در حذف نویز را ارائه میدهد؛ آرکتیس 5 پیشرفتهای چشمگیری تجربه میکند که برای نمونه میتوانیم به دسترسی به نسل دوم فناوری صدای فراگیر DTS:X، تنظیمات جداگانه برای تکتک بازیها، تنظیمات کامل برای اکولایزر صدا و میکروفن پیشرفته ClearCast اشاره کنیم. در نظر داشته باشید با اینکه استیل سریز Arctis 5 را میتوانید به کنسولهای بازی هم متصل کنید؛ ولی دیگر از امکانات پیشرفته مثل تنظیمات اکولایزر خبری نیست.
بهترین هدست گیمینگ تا ۶ میلیون تومان
ریزر بلک شارک V2 پرو
اگر بودجهی خود را تا حدود ۶ میلیون تومان افزایش دهید، وارد قلمروی هدستهای ردهبالا و پرچمدار خواهید شد. با پرداخت هزینهی حدود ۵٫۵ میلیون تومان، میتوانید هدفون فوقالعاده جذاب ریزر بلک شارک V2 پرو را تهیه کنید. مدل «پرو» با اینکه قیمت بیشتری در مقایسه با مدل معمولی دارد، ولی پیشرفتی بزرگ تجربه میکند و آنهم حذف سیم است. بلک شارک V2 پرو از فناوری Hyperspeed ریزر بهره میبرد تا بتواند همان صدای باکیفیت، پایدار و بدون تأخیر مدل سیمی را بدون سیم تولید کند.
با اینکه بلک شارک V2 پرو را میتوانید به کنسولهای بازی هم متصل کنید، ولی در نظر داشته باشید که امکانات ویژه مثل صدای فراگیر و پشتیبانی از THX Spatial Audio فقط در صورتی فعال میشود که هدفون را به کامپیوتر متصل کرده و نرمافزار آن را نصب کنید. بلک شارک V2 پرو با یک بار شارژ کامل میتواند تا ۲۴ ساعت کار کند. بهطورکلی، ریزر بلک شارک V2 پرو یکی از کاملترین هدستهای گیمینگ محسوب میشود که طراحی و کیفیت ساخت عالی، گوشیهای ارگونومیک و از همه مهمتر، صدای فوقالعادهای را دراختیار گیمرها قرار میدهد.
بهترین هدست گیمینگ تا ۷ میلیون تومان
ریزر Nari آلتیمیت
تا به اینجا بیشتر در مورد راحتی و کیفیت صدا صحبت کردیم، ولی بد نیست بدانید که هدستهای گیمینگ میتوانند امکاناتی فراتر از آنها هم ارائه دهند. شرکت ریزر با همکاری شرکت Lofelt که یکی از نامهای شناختهشدهی ساخت موتور ویبره در گوشیهای موبایل محسوب میشود، هدست گیمینگ «Nari آلتیمیت» را طراحی کرده است. بارزترین ویژگی Nari Ultimate را میتوانیم موتور ویبرهی داخل گوشیها بدانیم. این موتورها فرکانس صدای بازی را دریافت کرده و آنها را به لرزش یا بهاصطلاح، ویبره تبدیل میکند. ویبره با توجه به نوع و شدت صدا، بین گوش چپ و راست حرکت میکند تا علاوهبر صدای دقیق، حس قرارگیری در محیط بازی را به شما انتقال دهد. بهجز بحث ویبره، کیفیت صدا و طراحی Nari Ultimate هم فوقالعاده ارزیابی میشود و با یکبار شارژ کامل تا ۸ ساعت شارژدهی خواهد کرد.
بهترین هدست گیمینگ تا ۸ میلیون تومان
استیل سریز Arctis 7P/7X
اگر بخواهیم بحث قیمت را کنار بگذاریم، سری Arctis 7 از شرکت استیل سریز را میتوانیم بهترین هدست گیمینگ موجود در بازار ایران بدانیم. دو مدل آرکتیس 7P و آرکتیس 7X بهطور اختصاصی برای کنسولهای پلی استیشن و ایکس باکس طراحی شدهاند؛ ولی بدین معنی نیست که نمیتوانید از آنها برای کامپیوتر هم استفاده کنید. هر دو مدل بیسیم هستند و صدایی عالی را در اختیارتان قرار میدهند. در هر دو مدل از بالشتکهای نرم با طراحی ارگونومیک استفاده شده است تا بتوانید ساعتها بازی کنید، بدون اینکه گوشهایتان درد بگیرد یا عرق کند.
هدفونهای سری آرکتیس ۷ بهقدری ارگونومیک، راحت و سبک هستند که هنگام بازی، وجود آنها را روی سرتان فراموش میکنید. به لطف بهرهگیری از دانگل USB-C و همچنین تبدیل USB-A، میتوانید هدستها را به هر دستگاهی حتی گوشی اندرویدی خود متصل کنید. به همهی اینها، شارژدهی ۲۴ ساعته و امکان تولید صدای بینهایت باکیفیت و ۳۶۰ درجهی فراگیر را هم اضافه کنید.
بهترین هدست گیمینگ تا ۱۰ میلیون تومان
بوز مدل Quietcomfort 35II مدل گیمینگ
اگر جزو آن دسته از افراد هستید که در هر زمینهای بهدنبال بهترینها میگردید و همچنین محدودیت مالی هم ندارید، هدست «بوز مدل Quietcomfort 35I» میتواند شما را از هر نظر راضی کند. این هدست در حالت بیسیم قادر است تا شما را بیش از ۲۰ ساعت با یکبار شارژ همراهی کند؛ همچنین با طراحی زیبا و وزن مناسبی که دارد گوش کاربران را خسته نخواهد کرد. امکان اتصال سیمی ازطریق رابط ۳٫۵ میلیمتری، پشتیبانی از قابلیت ANC و درایورهای داینامیک ۴۰ میلیمتری با صدای فراگیر ۷٫۱ کاناله از دیگر امکانات هدست پرچمدار بوز محسوب میشوند؛ همچنین باتری هدست برای شارژ کامل به ۲٫۵ ساعت زمان احتیاج دارد.
بهترین هدست گیمینگ برای PS4
سونی پلی استیشن پلاتینیوم
بهترین هدست گیمینگ برای کنسول پلی استیشن 4، هدست بیسیم رسمی سونی با نام «پلی استیشن پلاتینیوم» است. هدست گیمینگ رسمی سونی قیمت زیادی دارد، ولی بهترین مکمل برای پلی استیشن 4 محسوب میشود. درایورهای ۵۰ میلیمتری این هدست، صدایی بلند و شفاف را تولید میکنند و از همه مهمتر اینکه صدا را بهصورت ۷٫۱ کاناله و فراگیر در اختیارتان قرار میدهد تا بتوانید مکان دقیق دشمنانتان را تشخیص دهید. بد نیست اشاره کنیم که پلی استیشن پلاتینیوم با یکبار شارژ کامل حتی از دسته پلی استیشن 4 هم بیشتر شارژدهی میکند. حتی هنگام استفاده از پلی استیشن VR هم بتوانید از هدست پلاتینیوم استفاده کنید.
بهترین هدست گیمینگ برای PS5
سونی پالس 3D
پلی استیشن 5 دریایی از فناوریهای صوتی پیشرفته را ارائه میدهد که مهمترینشان، فناوری صدای سهبعدی Tempest 3D محسوب میشود. اگر میخواهید بهترین تجربهی صوتی با کنسول بازی جدید سونی را داشته باشید، تنها انتخابتان هدست رسمی سونی برای پلی استیشن 5 با نام Pulse 3D است. پالس 3D طراحی مینیمال و زیبایی درست مثل خود کنسول پلی استیشن 5 دارد و بهطور کامل از فناوری صدای سهبعدی Tempest 3D پشتیبانی میکند. صرف از نظر از این فناوری، پالس 3D کیفیت صدای فوقالعادهای دارد و این امکان را در اختیارتان قرار میدهد تا حتی جزئیترین صداها را بشنوید؛ البته که برای خرید هدست پالس 3D باید چیزی حدود ۳٫۵ میلیون تومان هزینه کنید.
بهترین هدست گیمینگ برای ایکس باکس
ایکس باکس Wireless Headset
چند ماه پیش، هدست رسمی مایکروسافت برای کنسولهای نسل جدید معرفی شد. این هدست بیسیم فقط ۱۰۰ دلار قیمت دارد؛ البته فعلا در بازار ایران به تعادل قیمتی نرسیده است و با قیمتی نزدیک به چهار میلیون تومان به فروش میرسد. ایکس باکس وایرلس هدست گواهی دالبی اتموس هم دارد و تنظیمات کاملی شامل تغییر اکولایزر و تنظیمات فرکانس را در بخش Accessories کنسول ایکس باکس در اختیارتان قرار میدهد. طبق ادعای مایکروسافت، Xbox Wireless Headset با یکبار شارژ کامل میتواند تا ۱۵ ساعت شارژدهی کند.
هدفون گیمینگ یا هدست گیمینگ؟
اولین مرحله در خرید تجهیز صوتی عالی برای بازی، انتخاب بین هدفون و هدست است. برخی کاربران ترجیح میدهند میکروفن بازی را هم بهصورت یکپارچه در کنار هدفون داشته باشند و بههمیندلیل،، هدست را انتخاب میکنند. برخی دیگر نیز میکروفن مجزا را ترجیح میدهند و به سراغ هدفون میروند. هدفونهای گیمینگ، همان هدفونهای عادی هستند که اغلب برای کاربران علاقهمند به موسیقی کاربرد دارند. این هدفونها امکانات صوتی بسیار عالی دارند که نیازهای گیمر را هم به خوبی برطرف میکنند. هدفونهای حرفهای، قابلیتهای صوتی همچون ارائهی صدا با جزئیات بالا و عمق طبیعی در صدا را ارائه میکنند که انتخاب آنها را برای تجربهی عالی بازی، منطقی جلوه میدهد.
با وجود کیفیت بالای صدا در هدفونهای حرفهای، خبری از میکروفن در آنها نیست. اغلب گیمرهای حرفهای نیز برای کاربردهای گوناگون از استریم زنده تا ارتباط با همتیمیها در حین بازی، به میکروفن نیاز دارند. درنتیجه آنها در صورت انتخاب هدفون بهجای هدست، میکروفن جانبی نیز خریداری میکنند. برای انتخاب میکروفن مخصوص بازی نیز گزینههای متعددی پیش روی شما قرار دارد. پیشنهاد میکنم راهنمای خرید میکروفن استریم و پادکست را هم در زومیت مطالعه کنید.
از گیمرهای مشهوری که از ترکیب هدفون با میکروفن مجزا استفاده میکنند، میتوان به نینجا اشاره کرد که از قهرمانان پابجی و فورتنایت محسوب میشود. او هدفون Beyeredynamic DT 990 Pro را با هدفون Audio Technica AT2035 Cardioid Condenser ترکیب میکند و از محبوبترین استریمرهای بازی هم به شمار میآید.
استفاده از هدفون بهجای هدست، نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد. در صورت انتخاب ستاپ هدفون در کنار میکروفن مجزا، گزینههای متعدد حرفهای دردسترس شما قرار دارد. میتوانید بهترین و جدیدترین هدفون را با بهترین میکروفن ترکیب کنید و از کیفیت صدای بسیار بالا لذت ببرید. البته گزینههای بیشتر به معنای دردسر بیشتر در انتخاب کردن هم هست. همچنین هزینههای اولیهی شما هم به خاطر انتخاب میکروفن مجزا، بیشتر میشود.
هدست گیمینگ، ترکیب هدفون و میکروفن و قابلیتهای مخصوص بازی
هدستهای گیمینگ برای کاربرانی که بهدنبال تجربهی یکپارچه هستند، انتخابهای خوبی به شمار میآیند. این هدستها از میکروفن بهره میبرند که در برخی نمونهها امکان جدا شدن هم دارد. میکروفن آنها نیز اغلب با قابلیتهایی خاص همچون حذف نویز یا دریافت صدا تنها از یک جهت عرضه میشود که کاربری را برای گیمینگ، بهینه میکند. هدستهای گیمینگ همچنین قابلیتهایی مخصوص بازی دارند که استفاده از آنها را خصوصا در بازیهای آنلاین و رقابتهای eSports جذابتر میکند. قابلیتهایی همچون صدای فراگیر و کنترلهای متعدد روی خود هدست، آنها را به تجهیزاتی تکمیلی در دنیای بازی تبدیل کرده است.
از مزیتهای هدست گیمینگ میتوان بهراحتی استفاده و تنظیمات اشاره کرد. این هدستها بهگونهای طراحی میشوند که بدون نیاز به کمترین تنظیمات، با بازی هماهنگ شوند و همچنین راحتی استفاده و جابهجایی هم در طراحی آنها لحاظ میشود. طراحی هدستهای گیمینگ ابتدا با تمرکز زیاد روی زیباییشناسیهای دنیای بازی صورت میگرفت، اما گزینههای امروزی با طراحیهای کلاسیکتر هم به فروش میرسند که هدست گیمینگ را به انتخابی مناسب برای کاربرد روزمره هم تبدیل میکند. خرید هدست گیمینگ برای کاربرانی که بهدنبال هزینهی بیشتر برای تجهیزات جانبی همچون میکروفن نیستند، تصمیمی منطقی به نظر میرسد.
از نقاط ضعف احتمالی هدستهای گیمینگ میتوان به ضعف کیفیت صدای آنها نسبت به هدفونهای مخصوص موسیقی در بازهی قیمتی مشابه اشاره کرد. البته در سالهای اخیر کیفیت هدستهای گیمینگ هم به میزان قابلتوجهی بهبود یافته است، اما بههرحال همیشه هدفون حرفهای مخصوص موسیقی، کیفیت صدا و موسیقی بهتری نسبت به هدست مخصوص بازی دارد. در برخی موارد، کیفیت ساخت هدست گیمینگ هم به اندازهی هدفون مخصوص موسیقی نیست. البته قطعاً در نمونههای گرانقیمت، گزینههایی با کیفیت ساخت بسیار بالا هم به چشم میخورند.
در انتخاب هدست گیمینگ، حتی سبک بازی و بازیهایی که بیشتر انجام میدهید نیز اهمیت دارد. بهعنوانمثال، گیمرهای حرفهای بازیهای بتلرویال، نیاز به هدستهایی با کیفیت بالا در صدای فراگیر دارند تا دشمنان را در موقعیتهای گوناگون شناسایی کنند.
اهمیت پلتفرم بازی
پلتفرم گیمینگ یک گیمر، روی انتخاب بهترین هدست گیمینگ تأثیر دارد. گیمرها در دستههای متعدد از پلتفرمهای ویندوز، ایکس باکس، پلی استیشن، نینتندو و در برخی موارد مک استفاده میکنند. با وجود اینکه اکثر هدستهای گیمینگ با رابط ۳/۵ میلیمتری امکان اتصال به همهی پلتفرمها را دارند، برخی از قابلیتها شاید محدود به گزینههای نرمافزاری باشد که امکان بهرهبرداری از همهی امکانات را در هنگام اتصال به کنسول بازی، غیرممکن میکند.
پلتفرمهای ایکس باکس و پلیاستیشن، گزینههای محدودی را ازلحاظ پشتیبانی دراختیار گیمرها قرار میدهند. برخی از هدستها مخصوص این پلتفرمها هستند و در اتصال به کامپیوتر شخصی یا کنسول بازی دیگر، همهی قابلیتهای خود را ارائه نمیکنند. بهعنوانمثال هدست گیمینگ مخصوص پلی استیشن ۴ در صورت اتصال به ایکس باکس وان کار میکند، اما صدای فراگیر 7.1 را ارائه نخواهد کرد و تنها تجربهی استریو را به همراه دارد.
هدست گیمینگ سیمی یا بیسیم
از فاکتورهای مهم در انتخاب هدست بازی که روی قیمت نهایی هم تأثیر دارد، میتوان به رابط اتصالی هدست اشاره کرد. هدستهای سیمی و بیسیم، هرکدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند که تأثیری مستقیم روی تجربهی کاربری شما خواهند داشت.
هدستهای سیمی اغلب با رابط ۳/۵ میلیمتر عرضه میشوند. البته گزینههای USB هم در بازار وجود دارد. انتخاب هدست سیمی با هزینهی کمتری همراه خواهد بود و در بازهی قیمتی برابر، امکانات بیشتری را نسبت به گزینههای بیسیم دراختیار شما قرار میدهد. در خانوادهی هدستهای سیمی، گزینههای انتخابی هم بیشتر هستند و از انواع پایینرده تا پرچمدار را شامل میشوند. از مزیتهای مشهود هدستهای گیمینگ سیمی هم میتوان به عدم نیاز به شارژ اشاره کرد که قطعاً در طولانیمدت تأثیر زیادی روی راحتی استفاده دارد. احتمال آسیب دیدن اتصال سیمی، یکی از مهمترین نقاط ضعف هدستهای گیمینگ سیمی محسوب میشود. همچنین این هدستها به خاطر نیاز به اتصال همیشگی به سیستم، تحرک گیمر را هم محدود میکنند و شاید برای همهی کاربران جذاب نباشند.
هدستهای بیسیم از اتصال بلوتوث یا دانگل وایرلس USB برای اتصال به پلتفرم بازی استفاده میکنند. این هدستها محدودیتهای کمتری دارند و خصوصا حرکت و جابهجایی گیمر را محدود نمیکنند. از طرفی با توجه به روندی که از سال ۲۰۱۶ در مسیر حذف جک ۳/۵ میلیمتری از دستگاهها شروع شد، هدست بیسیم احتمالاً گزینهای آیندهنگرانهتر خواهد بود. امروزه شارژدهی هدستهای بیسیم نیز بسیار بهتر شده است و میتوان با خیال راحت ساعتها از هدست بیسیم استفاده کرد. البته بههرحال نیاز به شارژ همیشه از نقاط ضعف هر تجهیز بیسیمی خواهد بود. بهعلاوه، این هدستها قیمت بالاتری هم نسبت به نمونههای سیمی دارند و گزینههای انتخابی کاربر را محدود میکنند.
کیفیت ساخت
شاید مهمترین فاکتور در انتخاب هدست گیمینگ (یا هر لوازم جانبی دیگر با مدت استفادهی طولانی)، کیفیت ساخت باشد. هدست گیمینگ برای استفادههای چند ساعته خریداری میشود و کیفیت ساخت، روی دوام و همچنین راحتی استفادهی کاربر، تأثیر زیادی دارد. بههرحال گیمر در مهمترین لحاظ بازی و رقابتهای خود به هدست نیاز پیدا میکند و اگر محصول خوبی استفاده نکند، احتمال خرابی یا آسیب دیدن در هنگام بازی قطعاً تجربهی او را مخدوش میکند.
گیمرهای حرفهای، خرید هدستهای مخصوص بازی با کیفیت بالا را سرمایهگذاری در روند کاری خود میدانند. هدست گیمینگ باکیفیت، بسیاری از چالشهای مرسوم بازی کردن طولانی همچون درد گردن، گوش، آسیب به شنوایی و موارد دیگر را از بین میبرد.
هدبندها یکی از مهمترین قطعات هدستهای گیمینگ هستند که باید با کیفیت بالایی ساخته شوند. در نمونههای حرفهای، شاهد استفاده از فلز بهعنوان فریم یا سیمکشی داخلی برای افزایش دوام هدبند هستیم. البته نمونههایی با پلاستیک باکیفیت هم در بازار وجود دارند، اما کارشناسان پیشنهاد میدهند که تا حد امکان، از خرید هدستهایی با جنس کاملاً پلاستیکی خودداری کنید. جنس پوشش هدبند که روی سر قرار میگیرد هم در راحتی استفاده اهمیت دارد. در نمونههای حرفهای از فوم باکیفیت، مخمل، چرم مصنوعی و چرم طبیعی بهعنوان پوشش هدبند استفاده میشود.
پوشش روی گوش یا ایرکاپ هدست گیمینگ از بخشهایی است که تأثیر مستقیمی روی تجربهی کاربری دارند. این پوششها هم در انواع فوم، مخمل، چرم مصنوعی و چرم طبیعی ساخته میشوند و در هنگام خرید باید توجه زیادی به کیفیت آنها و خصوصا بالشتکها داشت. پوشش مخملی را میتوان یکی از بهترین گزینهها برای ایرکاپ دانست. البته برای دوام بسیار بیشتر، پوششهای چرمی پیشنهاد میشوند
فشاری که گوشی هدست به گوش شما وارد میکند، تأثیر زیادی روی تجربهی بازی طولانیمدت دارد. بهترین راه برای اندازهگیری این فشار، استفادهی آزمایشی از هدست مدنظر است. اگر از عینک استفاده میکنید، در هنگام تست هدستها حتماً آن را همراه خود داشته باشید. فراموش نکنید که فشار بسیار زیاد یا بسیار کم، هردو تجربهی بازی شما را تخریب میکنند. اولی موجب آسیب رسیدن به گوشی و دومی موجب کاهش حس عمیق بازی میشود.
در خرید هدستهای گیمینگ، باید توجه ویژهای روی وزن آنها داشته باشید. بههرحال این تجهیز برای مدت طولانی روی گوش و سر شما سوار خواهد بود و باید کمترین آسیب ممکن را به بدن وارد کند. البته فراموش نکنید که هدستهای سنگینتر، دوام بیشتری دارند (گزینههای بیسیم نیز اغلب به خاطر استفاده از باتری، سنگینتر هستند). درنهایت، راحتی استفاده به خود کاربر بستگی دارد و تنها با تست کردن تجربه میتوان بهترین وزن را برای هدست انتخاب کرد.
حذف نویز و صدای فراگیر
هدستهای گیمینگ همگی از نوع دور گوشی هستند و حذف نویز پسیو یا اکتیو را به کاربر ارائه میکنند. ضعف در حذف نویز قطعاً روی تجربهی کاربری گیمر تأثیر دارد و باید هرچه بیشتر بهدنبال گزینههایی با حذف نویز عالی باشید. حذف نویز اکتیو اغلب کیفیت بالاتری دارد و منجر به حس عمیقتر در بازی میشود. فراموش نکنید که با اضافه شدن حذف نویز اکتیو (ANC) به قابلیتهای هدست، قیمت آن افزایش مییابد.
صدای فراگیر را میتوان یکی از مهمترین قابلیتهای هدست گیمینگ دانست. گیمرها خصوصا در بازیهای آنلاین و چندنفره باید حسی کامل از صدای همهی موقعیتهای صحنه داشته باشند تا واکنشی هرچه سریعتر به حرکتها نشان دهند. قطعاً هدستهای استریو برای تجربهی عالی بازی مناسب نیستند. هدستهایی که صدای فراگیر 7.1 کاناله را بهصورت طبیعی یا حتی مجازیسازی شده به کاربر ارائه میکنند، در صدر انتخابهای گیمر حرفهای قرار میگیرند.
میکروفن و جزئیات دیگر
همانطور که گفته شد، گیمرها برای کاربریهای گوناگون از استریم تا ارتباط با همتیمیها در بازی به میکروفن نیاز پیدا میکنند. هدستهای گیمینگ با هدف ارائهی بهترین کیفیت انتقال صدا طراحی میشوند، اما قطعاً تجربهی ضبط و انتقال صدا در نمونههای متفاوت با بازههای قیمتی متنوع، یکسان نخواهد بود. از گزینههای مهمی که در میکروفن هدست گیمینگ باید در نظر داشت، میتوان به قابلیت حذف نویز و شفافیت هرچه بیشتر و حذف صدای محیط اشاره کرد. نوع قرارگیری میکروفن روی هدست و حتی قابلیت جدا شدن آن هم اهمیت زیادی دارد. درنهایت میکروفنهایی که از پوشش بهره میبرند، کیفیت صدای بهتری را ارائه میکنند.
از فاکتورهای دیگر در انتخاب هدست گیمینگ میتوان به طراحی اشاره کرد که البته باید در اولویت نهایی خرید قرار بگیرد. بههرحال اکثر کاربریهای گیمینگ در محیطهای بسته هستند و گیمر نیازی به استفاده از هدست در محیطهای عمومی ندارد. از طرفی کاربرانی که بهدنبال کاربریهای چندگانه از هدست گیمینگ هستند، باید طراحی را هم مدنظر قرار دهند.
قابلیت تعویض و تعمیر هریک از قطعات و تجهیزات هدست گیمینگ، برای کاربران حرفهای اهمیت پیدا میکند. آنها هزینههای زیادی را برای خرید هدست متقبل میشوند و باید از تعمیر پذیری لوازم جانبی خود مطمئن باشند. فراموش نکنید که گارانتی و خدمات پس از فروش هم میتواند نقش فاکتور مهم را در خرید هدست گیمینگ ایفا کند.
برای مقایسه اطلاعات فنی و قیمت هندزفری و هدفون میتوانید به بخش محصولات زومیت مراجعه کنید. انواع هدست سونی، هدست ریزر، هدست رپو و هدفون سامسونگ و دیگر برندهای معتبر در این بخش قابل مقایسه هستند. شما همچنین میتواند سوالات و تجربه استفاده خود از گجتهای مختلف را زومیت با دیگران به اشتراک بگذارید.
نظرات