تراشه اسنپدراگون 8180 برای ویندوز 10 آرم در بنچمارک گیگ بنچ رویت شد

جمعه ۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۱۸۰ که کوالکام به صورت اختصاصی آن را برای دستگاه‌های ویندوز ۱۰ آرم توسعه می‌دهد، به‌تازگی در بنچمارک گیگ‌بنچ رویت شده است.
تبلیغات

روز چهارشنبه، تصویر بنچمارکی از یک تراشه‌ی جدید کوالکام  به بیرون درز کرد و با بررسی دقیق مشخص شد که که امتیازات آن در واقع متعلق به اسنپدراگون ۸۱۸۰ است؛ تراشه‌ای که براساس شایعات، کوالکام آن را به صورت اختصاصی برای لپ‌تاپ‌های ویندوز ۱۰ آرم توسعه می‌دهد. اسنپدراگون ۸۱۸۰ که در ابتدا از آن عنوان اسنپدراگون ۱۰۰۰ نام برده می‌شد، به‌منظور توان‌بخشی به وظایف رایانشی معمول، از توان طراحی حرارتی بالاتر ۱۵ وات بهره می‌گیرد. با این حال، امتیازات اولیه‌ی بنچمارک که در تصویر دیده می‌شود، چندان امیدوارکننده به‌نظر نمی‌رسند.

Qualcomm در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۸، سیستم روی تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۰ را برای کامپیوترهای ویندوز مبتنی بر ARM معرفی کرد و لنوو نیز شب گذشته، نخستین لپ‌تاپ مجهز به این تراشه را در ایفا ۲۰۱۸ در معرض نمایش قرار داد. اما از مدت‌ها پیش شایعاتی مبنی بر توسعه‌ی احتمالی پردازنده‌ای پیشرفته‌تر با نام اسنپدراگون ۱۰۰۰ به گوش می‌رسد. اکنون انتشار این تصویر تازه از بنچمارک گیگ‌بنچ منتسب به اسنپدراگون ۱۰۰۰، نشان می‌دهد که بنچمارک‌گیری داخلی از این تراشه احتمالا آغاز شده است.

تصویر بنجمارک گیگ‌بنچ، یک تراشه‌ی کوالکام را روی کامپیوتری شخصی با ۸ گیگابایت رم نشان می‌دهد که ویندوز ۱۰ ۳۲ بیتی نسخه‌ی هوم را اجرا می‌کند. هرچند مدل CPU به‌صورت مستقیم قابل شناسایی نیست؛ اما در قسمت بایوس (در تصویر با رنگ سبز برجسته شده است) به نام «SC8180» اشاره شده است که ظاهرا می‌تواند همان تراشه‌ی اسنپدراگون ۱۰۰۰ با نام جدید ۸۱۸۰ باشد. ابتدای این هفته، گزارش شد که کوالکام احتمالا قصد دارد برای متمایز کردن محصولات مخصوص گوشی‌های هوشمند و ویندوز ۱۰ آرم خود از نام‌گذاری جدیدی استفاده کند.

Snapdragon 8180 Geekbench

سیستم روی تراشه‌ی بعدی اسنپدراگون برای گوشی‌های هوشمند در حال حاضر در دست تولیدکنندگان قرار دارد و ظاهرا با عنوان «SM8150» نامیده می‌شود؛ در حالی که به‌نظر می‌رسد کوالکام برای نامیدن نسخه‌ی مخصوص لپ‌تاپ آرم از عنوان «SCX8180» استفاده می‌کند. براساس گزارش‌ها، اسنپدراگون ۸۱۸۰ که در ابتدا در اسناد محرمانه با عنوان SDM1000 شناخته می‌شد، یک تراشه‌ی هشت هسته‌ای برپایه‌ی معماری Cortex A75 یا A76 آرم خواهد بود و برای آنکه قدرت بیشتری در انجام وظایف معمول ویندوزی داشته باشد، از توان طراحی حرارتی ۱۵ وات بهره می‌گیرد.

در این بنچمارک به‌خصوص، مشاهده می‌شود که تراشه‌ی کوالکام موفق به دریافت امتیاز تک‌هسته‌ای ۱۳۹۲ و چندهسته‌ای ۴۲۸۶ شده است. حتی با وجود درنظر گرفتن این حقیقت که این ارقام، امتیازاتی اولیه به‌شمار می‌روند، به هیچ وجه نتایج درخشانی محسوب نمی‌شوند. یک پردازنده‌ی چهار هسته‌ای و ۱۰ واتی پنتیوم سیلور J5005 اینتل در بنچمارک گیگ‌بنچ امتیازات تک‌هسته‌ای و چند هسته‌ای ۲۱۱۳ و ۶۳۶۸ را به‌دست می‌آورد. حتی پردازنده‌ی دو هسته‌ای و ۶ واتی پنتیوم گلد 4415Y اینتل که در تبلت سرفیس گو مایکروسافت به‌کار رفته است، در گیگ‌بنچ موفق به دریافت امتیازات تک‌هسته‌ای و و چند هسته‌ای ۲۰۶۴ و ۴۱۱۷ شده است و تقریبا تا ۱.۵ برابر عملکرد بهتری از ۸۱۸۰ دارد. این مسئله یک بار دیگر نشان‌دهنده‌ی ضعف بنچمارک اجرا‌شده تحت شبیه‌سازی است که پیش از این در نخستین لپ‌تاپ‌های ویندوز ۱۰ آرم نیز مشاهده شده بود. تا زمانی که بنچمارک‌های بومی ARM64 توسعه نیابند، محصولات در حال تکامل کوالکام با CPU-های کم‌مصرف و سنتی x86 به‌صورت برابر قابل مقایسه نخواهند بود. با این حال، اسنپدراگون ۸۱۸۰ در مقایسه با اسنپدراگون ۸۳۵ که در لپ‌تاپ NovaGo ایسوس به‌کار رفته است (با امتیاز تک‌هسته‌ای و چند هسته‌ای ۹۱۱ و ۳۲۷۸)، موفق به دریافت امتیازات بسیار بیشتری شده است.

انتظار می‌رود اسنپدراگون ۸۱۸۰ در نمایشگاه CES 2019 معرفی شود. براساس گزارش‌ها، تولیدکنندگانی نظیر ایسوس، دل، اچ‌پی و لنوو هم‌اکنون به‌شدت در حال تلاش برای عرضه‌ی دستگاه‌های ویندوز ۱۰ آرم با بهره‌گیری از این تراشه‌ی جدید در سال آینده‌ی میلادی هستند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات