آرم از طراحی مرجع واحدهای پردازش گرافیکی Mali-G52 و Mali-G31 رونمایی کرد

چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
شرکت آرم دیروز از طراحی مرجع ۴ تراشه‌ی جدید، شامل دو واحد پردازش گرافیکی، یک واحد پردازش تصویر و یک پردازشگر ویدئو رونمایی کرد.
تبلیغات

آرم که در سال ۲۰۱۶ به تصاحب هولدینگ چندملیتی سافت‌بانک درآمد، یک شرکت هولدینگ بریتانیایی است که اقدام به توسعه‌ و صدور گواهی‌نامه‌ی معماری‌های سیستم روی یک تراشه (SoC) برای میلیاردها گوشی هوشمند، ستاپ باکس‌، دستگاه‌های اینترنت اشیاء و ... می‌کند. فناوری‌های این شرکت بنیان سیستم‌های روی یک تراشه‌ی متعلق به سامسونگ، مدیاتک و های‌سیلیکون را شکل می‌دهد و شرکای آن‌ها و دیگر شرکت‌ها تا این لحظه در مجموع بیش از ۱۲۵ میلیارد تراشه عرضه کرده‌اند. آرم پیش‌بینی می‌کند این رقم تا سال ۲۰۲۱ به مرز ۲۰۰ میلیارد خواهد رسید.

آرم روز سه‌شنبه از طراحی مرجع دو واحد پردازش گرافیکی جدید (GPU) با نام‌های Mali-G52 و Mali-G31 رونمایی کرد. کاربرد مدل بزرگ‌تر G52 که از بهبود عملکرد تحسین‌برانگیز ۳.۶ برابری در انجام وظایف یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برخوردار است، در دستگاه‌هایی نظیر تلویزیون‌ها و گوشی‌های پیشرفته خواهد بود و G31 معماری Bifrost آرم، رابط برنامه‌نویسی گرافیکی ولکان و دیگر ویژگی‌های پیشرفته را در دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه ارائه خواهد داد.

Arm Mali-G31 GPU

احتمالا یک یا دو سال طول خواهد کشید تا شاهد به‌کارگیری یکی از این طراحی‌های مرجع در یک محصول تجاری باشیم؛ در نتیجه به‌سختی می‌توان گفت که کدام بازار تضمین‌کننده‌ی موفقیت هر یک از آن‌ها خواهد بود. با این وجود، مقصد Mali-G31 ظاهرا گوشی‌های پایین‌رده تا میان‌رده خواهد بود. این مدل با ارائه‌ی معماری بایفراست آرم در بازه‌ی قیمتی پایین‌تر، هر دو رابط‌های برنامه‌نویسی ولکان و OpenGL ES 3.2 را در دسترس دستگاه‌های بیشتری قرار خواهد داد.

مدل Mali-G52 قدرت بیشتری ارائه خواهد داد و در تلویزیون‌ها، گوشی‌ها یا تبلت‌های رده‌بالا به‌ کار گرفته خواهد شد. آرم ادعا می‌کند که عملکرد این مدل ۳.۶ برابر در انجام وظایف یادگیری ماشین افزایش یافته و مصرف انرژی آن تا ۱۵ درصد بهینه شده است.

Arm Mali-G52 GPU

آرم علاوه بر معرفی طراحی مرجع این دو واحد پردازش گرافیکی، از واحد پردازش تصویر (DPU)اMali-D51 و پردازنده‌ی ویدئوی Mali-V52 نیز رونمایی کرد. مدل اول که بر پایه‌ی معماری Komeda آرم توسعه یافته، در مصرف انرژی ۳۰ درصد بهینه‌تر از طراحی‌های نسل پیشین است و ۵۰ درصد تأخیر حافظه‌ی بهتری دارد. این واحد پردازش تصویر هنگامی که با فناوری نمایشگر Assertive Display 5 ترکیب شود، قادر به نمایش محتوای HDR خواهد بود.

در نهایت، Mali-V52 آخرین نسل پردازشگر ویدئوی آرم محسوب می‌شود. عملکرد تبدیل فرمت این پردازشگر تا دو برابر بهبود یافته و کیفیت آپلود آن ۲۰ درصد بهتر شده است. آرم ادعا می‌کند این بهبودها منجر به نمایش واضح‌تر و شفاف‌تر محتوای 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه می‌شود. تمام این ویژگی‌ها در تراشه‌ای با مساحت ۳۸ درصد کو‌چک‌تر قرار گرفته است.

این ۴ تراشه فعلا طراحی‌های مرجع به‌حساب می‌آیند و نحوه‌ی پیاده‌سازی آن‌ها به عملکرد سازندگان تراشه بستگی خواهد داشت. آرم در طراحی معماری این تراشه‌ها تا حدی انعطاف‌پذیری به خرج داده و امکان سفارشی‌سازی آن‌ها را فراهم کرده است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات