آذری جهرمی: تلفن همراه به‌زودی ارزان می‌شود

پنج‌شنبه ۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
به‌گفته‌ی وزیر ارتباطات، محموله‌های تلفن‌همراه موجود در گمرک رفع توقیف شده است؛ ازاین‌رو، کارگروهی برای عرضه‌ی هرچه سریع‌تر آن‌ها به بازار شکل خواهد گرفت.
تبلیغات

محمدجواد آذری جهرمی در پایان نشست مشترک با وزیر صنعت و معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های فعال در تنظیم بازار، از ایجاد کارگروهی برای عرضه‌ی هرچه سریع‌تر گوشی‌های توقیف‌شده در گمرک خبر داد. در چند ماه گذشته، چندین‌بار وعده‌ی ترخیص این گوشی‌ها داده شد و هربار این موضوع به‌تعویق افتاد تا اینکه افزایش بی‌رویه‌ی قیمت این کالا و رکود بی‌سابقه‌ی بازار موبایل را شاهد بودیم.

در پایان این جلسه اعلام شد قاضی مسئول رسیدگی به پرونده‌ی محموله‌های توقیف‌شده‌ی تلفن‌همراه، به رفع توقیف آن‌ها رأی داده و کارگروهی وظیفه‌ی رسیدگی به این موضوع را برعهده خواهد گرفت. آذری جهرمی گفت:

علاوه‌بر مشکلات ناشی از افزایش نرخ ارز، کمبود عرضه نیز موجب بروز حباب در این بازار شده که امیدواریم با افزایش عرضه، هرچه سریع‌تر این کالا کاهش قیمت یابد.

وزیر ارتباطات همچنین از فراخوان واردات تلفن‌همراه و ایجاد ظرفیت‌های جدید و حل مسائل مربوط به واردات برای تأمین گوشی‌های لازم بازار خبر داد. همچنین، به‌نظر می‌رسد وضعیت نابه‌سامان بازار موبایل باعث شده برخی برندهای تولید داخل جایگاه مناسبی در بازار پیدا کنند. آذری جهرمی با حمایت همه‌جانبه از تولیدات داخلی باکیفیت در عرصه‌ی تولید تلفن‌همراه گفت:

یکی از برندهای تلفن همراه داخلی (GLX) که پیش‌تر ازنظر میزان استفاده رتبه‌ی بیستم را نیز نداشت، به رتبه‌ی هفتم برندهای بازار ایران صعود کرده است. این امر نشان می‌دهد اگر قیمت گوشی و کیفیت محصول تولید داخل مطلوب باشد، مردم به آن رغبت پیدا می‌کنند.
محمد جواد آذری جهرمی

آذری جهرمی افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم را فرصت مناسبی برای شرکت‌های تولید داخل دانست. وی گفت:

قرار شد دفتر صنایع الکترونیک وزارت صنعت که متولی اصلی این موضوع است، با همکاری معاونت فناوری وزارت ارتباطات طرح ویژه‌ای برای حمایت از شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی تلفن‌همراه ارائه کند تا شرکت‌های داخلی با ارتقای کیفیت محصولات خود بتوانند بخشی از نیاز بازار را تأمین کنند.البته، حمایت دولت برای رفع موانع تولید می‌تواند در این مسیر کمک کند. البته حمایت بی‌قید‌وشرط دولت دراین‌زمینه باید متناسب با تضمین کیفیت بسته‌های حمایتی تعریف شود.

وزیر ارتباطات در ادامه‌ی صحبت‌هایش متصل‌نشدن اطلاعات و سامانه‌های دستگاه‌های اجرایی را مشکل تحقق‌نیافتن دولت الکترونیک دانست. وی پروژه‌ی ثبت تلفن‌همراه (رجیستری) و کارت سوخت را نمونه‌های موفق همکاری بین دستگاه‌ها دانست و گفت:

تا وقتی سامانه‌های دستگاه‌های مختلف به‌هم متصل نشوند، ارزش افزوده ایجاد نمی‌شود. پروژه‌ی رجیستری نتیجه‌ی اتصال سامانه‌های بین دستگاه‌ها است و همچنین، پروژه‌ی کارت سوخت که هم‌اکنون در کشور درحال‌پیگیری است و متولی اصلی آن وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است، دو نمونه‌ی موفق همکاری بین دستگاه‌ها است.

اخبار بیشتری مبنی بر نحوه‌ی قیمت‌گذاری گوشی‌های توقیفی اعلام نشده است و باید دید این‌بار وعده‌ی مسئولان درباره‌ی عرضه‌ی گوشی‌های توقیف‌شده‌ی گمرک به بازار عملی خواهد شد یا خیر.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات