آزمون آیلتس IELTS و تاریخچه آن

یک‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
آزمون آیلتس که در ابتدا با نام (ELTS) شناخته می‌شد، برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ توسط دانشگاه کمبریج و British Council طراحی و برگزار شد
تبلیغات

آزمون آیلتس امتحانی با فرمت و ساختار مبتکرانه است که انعکاسی از کاربرد زبان انگلیسی در دنیای واقعی دارد و همین امر سبب تفاوت آشکار آن با سایر آزمون‌های مشابه می‌شود. در ابتدا تعداد شرکت کنندگان آزمون آیلتس بسیار کم بود به نحوی که در سال ۱۹۸۱ تنها ۴۰۰۰ نفر در این آزمون شرکت کردند و این تعداد در سال ۱۹۸۵ به ۱۰,۰۰۰ نفر رسید تا اینکه در سال ۱۹۸۹ با پیوستن موسسه‌ی (IDP) استرالیا این آزمون چهره‌ای بین‌المللی گرفت و نام (IELTS) با اضافه شدن کلمه (International) برای این آزمون انتخاب شد.

آزمون با فرمت سنجش چهار مهارت اصلی برگزار می‌شد و هرساله با رشد ۱۵ درصدی شرکت‌کنندگان همراه بود؛ به‌طوری که در سال ۱۹۹۵ تعداد ۴۳,۰۰۰ نفر در ۲۱۰ مرکز آزمون در سراسر جهان در این فرآیند شرکت کردند. آزمون آیلتس در حال حاضر در بیش از ۱۴۰ کشور جهان و بالغ بر ۱۰۰۰ مرکز آزمون برگزار می‌شود.

 اهمیت آزمون آیلتس IELTS

امروزه در جهان به‌طور متوسط حدود ۲۰۲ میلیون آزمون برگزار می‌‌شود. در سراسر دنیا و بیش از ۱۰٬۰۰۰ سازمان از جمله دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و سازمان و نهادهای غیر دولتی، مدرک آیلتس را به عنوان مرجع سنجش دانش زبانی، معتبر دانسته و آن را جایگزین مدرک تافل کرده‌اند (مگر در موارد و رشته‌های خاص). یکی از دلایل موفقیت آزمون آیلتس، پذیرش و اقبال جهانی به آن در مقایسه با آزمون های مشابه نظیر تافل، دقت و سنجیدگی در نحوه‌ی طراحی و چیدمان سؤالات آزمون است. آزمون آیلتس نه‌تنها به سنجش دانش زبانی و میزان سواد انگلیسی افراد می‌پردازد، بلکه با ساختاری منسجم و روشی کاملاً علمی سطح آگاهی‌های دیگر فرد را نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهد؛ مواردی نظیر IQ، دقت و سرعت عمل.

از دیگر ویژگی‌های بارز و منحصربه‌فرد آزمون آیلتس نحوه‌ی نمره‌دهی و مدل محاسبه‌ی نمره برای دو مهارت Listening و Reading است، بدین صورت که برای نمرات مختلف، حیطه‌ای مشخص تعریف شده و هر یک سؤال به صورت یک امتیاز مجزا محسوب نمی‌شود. در واقع برای هر نمره‌ای یک بازه تعریف شده که این روش میزان پاسخ‌های شانسی را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد. از طرفی دیگر نوع سؤالات به گونه‌ای طراحی شده است که ترکیبی از سؤالات گزینشی و نوشتاری باشد که این مورد نیز سبب کاهش میزان انتخاب شانسی گزینه‌ها می‌شود.

پروشات

انواع آزمون آیلتس IELTS

آیلتس آکادمیک: آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) برای آن دسته از متقاضیانی است که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر دارند.

آیلتس جنرال: آزمون آیلتس جنرال (IELTS General) برای آن دسته از متقاضیانی است که قصد مهاجرت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان (استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا) یا تحصیل در مقاطع پایین‌تر از کارشناسی دارند.

آیلتس لایف اسکیلز: آزمون آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills) برای متقاضیان دریافت ویزای Family Member برای انگلستان است.

پروشات، مرکز مجاز برگزاری آزمون آیلتس در ایران

در حال حاضر موسسه پروشات یکی از مراکز رسمی برگزار‌کننده‌ی آزمون رسمی آیلتس در ایران با مجوز رسمی سازمان سنجش و آموزش کشور است. پروشات علاوه‌بر آزمون رسمی آیلتس، دوره‌ها و ورکشاپ‌های تخصصی آمادگی آزمون آیلتس و همچنین آزمون‌های آزمایشی آیلتس را نیز در ایران برگزار می‌کند.

جهت کسب اطلاعات تکمیلی به وب‌سایت پروشات به نشانی https://proshotielts.com مراجعه کنید.

شماره تماس پروشات: ۰۲۱۲۲۱۲۹۴۳۳ و ۰۲۱۲۲۱۲۹۴۳۴

داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات