یورو 2016 و نقش پر رنگ واقعیت مجازی و گجت های پوشیدنی

پنج‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
یورو ۲۰۱۶ با هیجان زیادی در فرانسه در حال برگزاری است. با توجه به دوره‌های زمانی برگزاری مسابقات یورو و جام جهانی فوتبال، هر دو سال یک بار یک اتفاق فوتبالی بزرگ در حال برگزاری است و این دوره‌ی دو ساله برای معرفی و حضور تکنولوژی‌های جدید در این رویدادها زمان مناسبی است. واقعیت مجازی و گجت‌های پوشیدنی از فناوری‌هایی هستند که در رویداد یورو ۲۰۱۶ نقش پررنگی دارند. در ادامه با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

یورو ۲۰۱۶ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فوتبالی قاره‌ی اروپا در حال برگزاری است. این رویداد در دوره‌های ۴ ساله مانند جام جهانی فوتبال برگزار می‌شود. تفاوت این دو رویداد در چرخه‌ی برگزاری آنها است و این چرخه به این صورت است که هر دو سال یک بار یک رویداد یورو یا جام جهانی برگزار خواهد شد. این دوره‌های دو ساله برای دنیای فناوری دوره‌های طولانی‌ مدتی هستند و طبیعی است که در هر رویداد برگزار شده، شاهد حضور فناوری‌های جدیدی باشیم که به برگزارکنندگان و بازیکنان و تیم‌ها کمک می‌کنند.

فناوری‌هایی مانند واقعیت مجازی و گجت‌های پوشیدنی، نقش پررنگی در یورو ۲۰۱۶ دارند. واقعیت مجازی در این رویداد، برای تماشاگران بسیار مفید و جذاب است. گزارش‌ها حاکی از آن است که یوفا اجازه‌ی فیلم‌برداری برخی از مسابقات با استفاده از دوربین‌های واقعیت مجازی OZO نوکیا را صادر کرده است. این دوربین‌ها دوربین‌هایی صنعتی هستند و هیچ شباهتی به دوربین‌های شخصی ندارند و قیمتی حدود ۶۰ هزار دلار دارند. بدین ترتیب کاربران می‌توانند با استفاده از این تکنولوژی‌ها، بازی‌ها را به صورت ۳۶۰ درجه تماشا کنند. البته تمامی مسابقات این جام به این صورت فیلم‌برداری نخواهند شد و در حال حاضر تنها فیلم‌برداری مسابقات تیم ملی انگلستان در مرحله‌ی گروهی تایید شده است.

اما علاوه بر تماشاگران، بازیکنان و کادر فنی تیم‌ها نیز از تکنولوژی‌های روز استفاده می‌کنند. از تکنولوژی‌هایی که به کمک بازیکنان و کادر فنی آمده است، کیت‌های پوشیدنی هستند که در لباس بازیکنان استفاده می‌شوند. این کیت‌ها مجهز به سنسورهایی هستند که بازخوردی از وضعیت بازیکنان به کادر فنی و پزشکی ارائه می‌دهند. این اطلاعات به کادر فنی کمک می‌کند تا بازیکنان مناسب را برای هر مسابقه انتخاب کنند. اطلاعات ارائه شده در مورد سرعت، شتاب، و وضعیت سلامتی بازیکنان نیز به مربیان کمک می‌کند تا بازیکنانی را که در بهترین حالت سلامتی قرار دارند برای مسابقات انتخاب کنند.

گجت‌های پوشیدنی، به کمک داوران نیز می‌آیند. تکنولوژی تشخیص عبور خط از دروازه، بوسیله‌ی یک گجت پوشیدنی مچی، گل شدن یا نشدن ضربات مشکوک را به داوران اطلاع می‌دهد. این تکنولوژی در ورزش‌های دیگری مانند تنیس نیز استفاده می‌شود.

فناوری‌هایی مانند واقعیت مجازی کمتر از دیگر فناوری‌ها در این رویداد استفاده می‌شوند و بیشتر حالتی آزمایشی دارند. اما مشاهده‌ی این مورد که این فناوری‌ها به سرعت جای خود را در زمین‌های فوتبال پیدا می‌کنند، جذاب است. با سرعت بالای پیشرفت تکنولوژی، می‌توان انتظار داشت که در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، فناوری‌های بیشتری به کمک بازیکنان، تماشاگران، مربیان و دست‌اندرکاران مسابقات فوتبال بیایند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات