ویندوز فون 8.1 معرفی شد: مرکز اعلانیه‌ها، دستیار صوتی کورتانا و کاشی‌های زنده‌تر

چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۴
مطالعه 5 دقیقه
مایکروسافت بالاخره در نطق اصلی کنفرانس BUILD 2014 از نسخه جدید سیستم‌عامل ویندوز فون رونمایی کرد. در این مقاله به آنچه مایکروسافت در ویندوز فون 8.1 اضافه کرده است می‌پردازیم. با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

مرکز اعلانیه‌ها Action Center

مایکروسافت از ویندوز فون با عنوان سیستم‌عاملی که بیشترین قابلیت شخصی سازی را دارد یاد کرد. مایکروسافت بالاخره مرکز اعلانیه‌ها را به ویندوز فون اضافه کرد تا کاربر بتواند تمام نوتیفیکیشن‌ها را در یک بخش مشاهده کند. این بخش که Action Center نام گذاری شده شباهت زیادی به آنچه در اندروید تجربه کرده‌ایم، دارد. برای فعال سازی این بخش تنها کافی است که انگشت خود را از بالای صفحه نمایش به سمت پایین بکشید تا بتوانید اعلانیه مربوط به ایمیل جدید، فیس‌بوک و موارد مشابه را یکجا مشاهده کنید. همچون بخش اعلانیه‌های اندروید، در این ویندوز فون ۸.۱ دکمه‌های دسترسی به تنظیمات سریع مانند فعال نمودن حالت Airplane، بلوتوث، وای-فای و غیره نیز در بخش Action Center اضافه شده‌اند.

ٌWindows Phone 8.1

صفحه قفل پویاتر

مایکروسافت امکان سفارشی نموده صفحه قفل گوشی را نیز در ویندوز فون ۸.۱ اضافه کرده است. مایکروسافت API مربوط به صفحه قفل گوشی را تهیه نموده و در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد تا بتوانند از امکانات آن در اپلیکیشن‌های خود استفاده کنند.

کاشی‌های زنده‌تر

از آنجایی که رزولوشن صفحه نمایش تلفن‌های هوشمند مجهز به ویندوز فون افزایش یافته، مایکروسافت تغییرات مثبتی را در کاشی‌های زنده رابط کاربری ویندوز فون ایجاد کرده است. در ویندوز فون ۸.۱ کاربر می‌تواند در سه ستون کاشی‌ زنده را داشته باشد. همچنین امکان انتخاب تصویر پس زمینه برای صفحه استارت نیز میسر شده است. پیش از انتخاب پس زمینه کاربر می‌تواند بخشی از آن را برش بزند و براساس سلیقه خود تصویر پس زمینه را شکل دهد.

دستیار صوتی Cortana

مایکروسافت در ویندوز فون ۸.۱ دستیار صوتی خود را معرفی کرد تا وارد رقابت با سیری اپل یا Google Now شود. کورتانا از موتور جستجوی بینگ مایکروسافت قوت گرفته است و نتایج جستجو و پاسخ پرسش‌های کاربر را از بینگ استخراج می‌کند. کورتانا در قالب یک کاشی زنده فعال است و کاربر می‌تواند از طریق لمس این کاشی به آن دسترسی پیدا کند. البته این تنها یکی از روش‌های دسترسی به دستیار صوتی مایکروسافت است. در واقع کورتانا جایگزین موتور جستجوی سابق ویندوز فون شده است و از طریق دکمه جستجو نیز فعال می‌شود.

Cortana wp81

کورتانا قادر است تا از طریق دستورات صوتی، متن تایپ کند، پیامک ارسال کند، یاددشت‌برداری نماید، یک یادآوری جدید ایجاد نماید، قرار ملاقات تنظیم کند و زنگ هشدار را در ساعت مورد نظر کاربر تنظیم کند. کورتانا به واسطه یک API در دسترسی توسعه‌دهندگان قرار می‌گیرد تا بتوانند از دستیار صوتی مایکروسافت در نرم‌افزارهای خود بهره ببرند. مایکروسافت همچنین اعلام کرد که با برخی از تولیدکنندگان برای گسترش استفاده از کورتانا همکاری خود را آغاز کرده است تا در محصولات آن‌ها از توان این دستیار صوتی استفاده شود. فیس بوک و هولو پلاس از جمله شرکای مایکروسافت هستند که قرار است از Cortana در محصولات خود استفاده نمایند. کورتانا همچنین دارای یک نوت‌بوک است که علایق کاربر را در آن ذخیره می‌کند تا از این اطلاعات برای ارایه پاسخ سفارشی به کاربر استفاده نماید. کورتانا به مرور از کاربران یاد می‌گیرد و هوشمندتر می‌شود. کورتانا نتایج جستجو را در قسمت پایین صفحه، نمایش می‌دهد.

ms build 2014 windows phone joe belfiore appointment-100259147-orig

 کورتانا همچون سیری یا گوگل Now قادر است به سوالاتی همچون «موز چقدر کالری دارد» یا «وضعیت آب و هوا در تهران چگونه است»، «حالا آن را به سلسیوس نمایش بده»، «به کلوین چقدر است؟» «یاد من بنداز تا وقتی رسیدم خانه برای همسرم غذا درست کنم» «یادم بنداز وقتی با خواهرم تلفنی صحبت کردم درباره حیوان خانگیش از او سوال بپرسم»

کورتانا قادر است از توان اسکایپ نیز استفاده کند و تماس تلفنی یا تصویری را از طریق اسکایپ برقرار نماید. کاربر همچنین می‌تواند به اطلاعات موجود در فیس‌بوک نیز از طریق کورتانا دسترسی داشته باشد. مثلا می‌تواند از کورتانا بپرسد: «فیس بوک، چه خبر از تری مرسون» سپس صفحه فیس‌بوک تری مرسون نمایش داده می‌شود.

ویندوز فون برای کاربران شرکتی

مایکروسافت در کنفرانس BUILD امروز خود اعلام کرد که همواره کاربران شرکتی و آن‌هایی که اهل کسب و کار هستند،‌ مورد توجه این شرکت بوده‌اند. در ویندوز فون ۸.۱ بالاخره امکان ساخت کانکشن VPN میسر شد تا شرکت‌ها بتواند از طریق آن ارتباط امن و مطمئن را با کارمندان خود برقرار کنند. در نسخه جدید ویندوز فون پشتیبانی از رمزگذاری s/mime نیز اضافه شده است. وقتی پیغامی را با ویندوز فون ۸.۱ ارسال می‌کنید می‌توانید از سیستم‌عامل بخواهید تا آن را رمزگذاری کند. به این ترتیب پیام‌های محرمانه شما بصورت کاملا امن ارسال خواهند شد.

فروشگاه ویندوز فون

مایکروسافت در فروشگاه اپلیکیشن‌های ویندوز فون نیز تغییراتی را داده است. ابتدا وقتی وارد فروشگاه می‌شوید، اپلیکیشن‌هایی که از نظر مایکروسافت خاص هستند لیست می‌شوند، سپس اگر به سمت چپ صفحه را لمس کنید، اپلیکیشن‌هایی سفارشی مطابق با سلیقه شما نمایش داده می‌شوند، اپلیکیشن‌‌هایی که شباهتی با آنچه شما قبلا برروی تلفن ویندوز فونی خود نصب کرده‌اید، دارند. دسترسی به اپلیکیشن‌های برتر مجانی، پولی، و آنهایی که در حال رشد هستند نیز ساده‌تر شده است.

از دیگر تغییرات ایجاد شده در ویندوز فون ۸.۱ می‌توان به اضافه شدن حالت نمایش هفتگی در نرم‌افزار تقویم، بهبود نرم‌افزارها Battery Saver, Data Sense و Storage Sense اشاره کرد. در نسخه جدید ویندوز فون قابلیت تازه‌ای به نام Wi-Fi Sense نیز اضافه شده است که به کاربر کمک می‌کند تا به شبکه های خوب وای-فای متصل شود. مثلا از بین شبکه‌های وای‌-فای اطراف کاربر بهترین و مطمئن‌‌ترین شبکه را پیشنهاد می‌دهد.

در ویندوز فون ۸.۱ قابلیتی به نام Shape Writing اضافه شده است که شبیه به صفحه کلید Swype اندروید عمل می‌کند و کاربر می‌تواند با کشیدن انگشت خود برروی صفحه متن مورد نظر خود را تایپ کند. این روش سرعت تایپ با صفحه کلید لمسی را تا چند برابر افزایش می‌دهد. دمویی که مایکروسافت برای این قابلیت به نمایش گذاشت تا ۹۰ درصد کلمات را درست تشخیص می‌داد.

ویندوز فون ۸.۱ به زودی در دسترس کاربران تلفن‌های ویندوز فونی قرار می‌گیرد و تلفن‌های آینده مبتنی بر این سیستم‌عامل نیز همگی از آن بهره خواهند برد. علاوه بر شرکای سخت‌افزاری کنونی مایکروسافت که به تولید ابزار‌های ویندوزفونی مشغولند، کمپانی‌های Prestigio و Micromax نیز به این مجموعه اضافه شده‌اند که باید در ماه‌های آتی شاهد عرضه‌ی محصولات ویندوزفونی این کمپانی باشیم.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات