دانشگاه تربیت مدرس موفق به ساخت پالایشگر صدای ناهنجاری‌‌های قلب شد

شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۸
مطالعه 1 دقیقه
محققان ایرانی دانشگاه تربیت مدرس ابزاری را طراحی کرده‌اند که صدای قلب و صداهای ناشی از ناهنجاری‌های دریچه‌ی قلب را به صورت دقیق پالایش می‌کند.
تبلیغات

محمدحسن قاسمیان محقق طرح «ترکیب ویژگی‌های زمان- فرکانسی به منظور طبقه بندی سیگنال‌های قلبی» در دانشگاه تربیت مدرس، در گفتگو با خبرنگار مهر گفته است:

سیگنال‌های صدای قلب دارای اطلاعات مفید و ارزشمندی هستند که از نحوه عملکرد قلب خبر می‌دهند و پزشک می‌تواند از روی آن‌ها، سالم و بیمار بودن قلب فرد را تشخیص دهد. به دلیل محتوای تشخیصی بالا و متفاوت صدای قلب در حوزه‌های مختلف، سعی داریم با استفاده از سه تکنیکِ تخمین طیف توان، تبدیل موجک و آنالیز کپستروم فرکانس مل، اطلاعات مفیدی را از صدای قلب استخراج کنیم.

این ویژگی‌ها برای تشخیص صدای سالم و ناسالم قلب راهگشا هستند و به منظور بهبود صحت تشخیص، تلفیق بررسی این ویژگی‌ها بهترین روش به شمار می‌رود. از این رو محققان تربیت مدرس در پی ساخت دستگاهی هستند تا بتوانند صدای ناهنجاری‌های قلبی هر فرد را به صورت دقیق و بدون اشتباه پالایش کنند. این طرح تا کنون بر روی 40 سیگنال قلبی سالم و 52 سیگنال صدای قلب دارای اختلالات دریچه‌ای قلبی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

تحقیقات این طرح توسط دکتر سپیده جباری، دکتر عذارا رسولی، دکترسمیه اکبری، دکتر مریم حمیدی انجام و نمونه آزمایشگاهی این دستگاه پالایشگر ساخته شده است.

داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات