تلاش برای ممنوعیت دوباره اپل واچ ناکام ماند
شرکت AliveCor در پروندهی حقوقی طولانیمدت خود علیه اپل با شکست دیگری مواجه شد. دادگاه استیناف فدرال ایالات متحده رأی داد که پتنتهای مرتبط با فناوری الکتروکاردیوگرام (EKG) این شرکت، واجد شرایط ثبت اختراع نیستند. در نتیجه ساعت هوشمند اپل از دومین ممنوعیت واردات اعمالشده از طرف کمیسیون تجارت بینالملل ایالات متحده (ITC) نجات یافت.
مناقشهی حقوقی درمورد ممنوعیت اپل واچ از سال ۲۰۲۱ آغاز شد؛ زمانیکه AliveCor به ITC شکایت کرد و مدعی شد که شرکت اهل کوپرتینو با استفاده از فناوری EKG در ساعت هوشمند خود، حقوق مالکیت فکری AliveCor را نقض کرده است. ITC ابتدا به نفع AliveCor رأی داد و پیشنهاد ممنوعیت واردات اپل واچهایی مجهز به قابلیت EKG را مطرح کرد.
بااینحال، ممنوعیت اپلواچها بلافاصله اجرایی نشد؛ زیرا هیئت بررسی و تجدیدنظر ثبت اختراعات (PTAB) سه پتنت مورد بحث را نامعتبر اعلام کرد. AliveCor برای اجرای ممنوعیت باید رأی دادگاه استیناف را لغو میکرد، اما در این مسیر ناکام ماند.
سانجای وولتی، مدیر ارشد تجاری AliveCor در واکنش به رأی دادگاه گفت: «از تصمیم امروز دادگاه عمیقاً ناامید هستیم. متأسفانه دادگاه ملاحظات ثانویهای را که ITC در تأیید اعتبار پتنتهای ما در نظر گرفته بود، بررسی نکرد. ما همچنان تمامی گزینههای قانونی از جمله درخواست تجدیدنظر را برای دفاع از اعتبار پتنتهایمان و اثبات نقض حقوق مالکیت فکریمان از سوی اپل بررسی خواهیم کرد.»
از طرف دیگر، فرد ساینز سخنگوی اپل اعلام کرد: «از دادگاه استیناف بابت بررسی دقیق پرونده سپاسگزاریم. تیمهای ما در اپل سالها تلاش کردهاند ویژگیهای پیشرفتهی سلامت، تندرستی و ایمنی را توسعه دهند و این قابلیتها تأثیر چشمگیری بر زندگی کاربران دارند. ما همچنان به مسیرمان ادامه خواهیم داد.»
اپل در واکنش به ممنوعیت اعمالشده از طرف ITC، حسگر اکسیژن خون را روی مدلهای جدید اپل واچ که در آمریکا به فروش میرسند، غیرفعال کرده است. البته اپل فعلاً در مورد فناوری EKG نیازی به اقدام ندارد، زیرا دادگاه به نفع این شرکت داد.