محققان روسی موفق به ساخت روبات سوسکی برای جاسوسی شدند
محققان در دانشگاه کالینینگراد موفق به تولید روباتی شدهاند که ظاهر و نحوهی حرکت آن شبیه به سوسک است. یکی از اهداف اصلی استفاده از این روبات بکارگیری آن در زمان وقوع حوادثی نظیر زلزله است که با استفاده از آن میتوان به جستجویی افرادی پرداخت که زیر آوار قرار گرفتهاند.
آلکسی بلوزوف، رهبر تیم توسعه دهندهی این روبات در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:
دانشگاه برکلی در چهار سال گذشته تلاشهای زیادی را برای توسعهی روبات سوسکی خود به انجام رسانده است. محققان این دانشگاه مجبور به توسعهی روباتی که بسیار شبیه به حشره باشد، نبودهاند، از این رو در ظاهر روبات برکلی سریعتر و چابکتر از روبات ما است. اما شرایط برای ما این چنین نبود. ما با در اختیار گرفتن بودجهی خاصی مجبور بودیم تا روباتی را که بسیار شبیه به سوسک است طراحی کنیم.
این سوسک ۱۰ سانتیمتر طول دارد و قادر است با سرعت ۳۰ سانتیمتر در ثانیه که یک سوم سرعت یک سوسک واقعی است، حرکت کند. از جملهی سایر قابلیتهای این سوسک باید به قابلیت حمل بار به وزن ۱۰ گرم توسط آن اشاره کرد که امکان مناسبی برای حمل یک دوربین کوچک است. همچنین باید به تجهیز این روبات به یک سنسور نوری در کنار سنسور لمسی و غیر لمسی اشاره کرد که این سوسک را قادر میکند تا با مواجهه موانع به راحتی از آنها عبور کند.
دانیل بورچوکین، مهندس ارشد تیم روسی در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:
ما مجبور بودیم تا بسیاری از موارد را از ابتدا ایجاد کنیم. برای مثال یک کمپانی در استرالیا دندههایی را برای استفاده در پای سوسک مصنوعی تولید میکرد که هزینهی تهیهی هر دستگاه نزدیک به ۹٫۰۰۰ دلار است، در حالی که کل بودجهی ما ۲۲٫۵۰۰ دلار بود.
نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا چنین رباتهایی قادرند در موارد لزوم به یاری انسانها آمده و برای مثال در شرایطی نظیر زلزله به کنکاش زیر آوارها بپردازند یا هدف از ساخت این سوسکها جاسوسی و کسب اطلاعات مورد نظر سازمانهای دولتی است.