دو برابر شدن تعداد نیروگاههای بادی و خورشیدی تا پایان سال
به گزارش خبرگزاری مهر، همایون حائری در نهمین کنفرانس تخصصی حفاظت و سیستمهای قدرت که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: صنعت برق رسانی یکی از حیاتیترین زیر ساختهای کشور است و انتظار ما از صنعت برق، حفظ پایداری و کفایت و امنیت در تامین برق است.
وی در ادامه گفت:در این زمینهها لازم است دستاوردهای محققان کشور از جمله نرمافزاری که از سوی محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر تولید شده در صنعت برق کاربردی شود.
حائری ظرفیت نصب شده برق کشور را 72 هزار و 800 مگاوات ذکر کرد و گفت: از نظر ظرفیت نصب شده برق رتبه چهارم را داریم ولی در میزان مصرف ، بدترین مصرف کننده در منطقه هستیم.
وی، با اشاره به تنوع در ایجاد نیروگاههای آبی، بادی، خورشیدی، بخاری، سیکا ترکیبی و گازی در کشور خاطر نشان کرد: تا پایان سال ظرفیت نیروگاههای انرژی خورشیدی و بادی 2 برابر خواهد شد.
مدیر عامل شرکت توانیر، ایران را محور تبادل انرژی الکتریکی در منطقه دانست و در ادامه توضیح داد: در آینده از طریق کابل زیر دریایی با کشورهای حاشیه خلیج فارس در این زمینه ارتباط برقرار خواهیم کرد. همچنین ایران مشابه کشورهای پیشرفته دنیا به سیستمهای P.M.U مجهز است.
حائری خاطر نشان کرد: این سیستم امکان پایش لحظهای شبکه به صورت سیکرون و اندازهگیری حالت در شبکه را فراهم کرده و در حال حاضر 26 سیستم پایش در کشور نصب شده که در آینده به 57 و 100 سیستم افرایش مییابد.
وی شاخص عملکرد سیستمهای حفاظتی برای شبکه برق کشور در سال جاری را 87 درصد ذکر کرد٬ در حالی که این میزان در سال 85 حدود 53 درصد بوده است.
حائری نظارت بر رفتار دینامیکی شبکه و پایش نوسانات بین ناحیهای و کنترل و حفاظت گسترده را از برنامههای شرکت توانیر نام برد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری دانشگاهها و متخصصان در این زمینه بتوانند به اهداف مورد نظر دست یابند.