ناسا تصاویری جدید از انفجارهای سطح خورشید را منتشر کرد

چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۷
مطالعه 2 دقیقه
ناسا تصاویری تازه از برون‌رانی‌های انفجاری اخیر خورشید و شفق قطبی رؤیت شده ناشی از آن منتشر کرده که تماشای آن‌ها خالی از لطف نخواهد بود. با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

از اینجا روی زمین، خورشید کاملاً یکپارچه و ساکن به نظر می‌رسد. حس می‌کنیم که خورشید سیاره ما را بدون آنکه دچار تغییری شود غرق در نور و گرما می‌کند. اما خورشید بر خلاف تصور ما اصلا ساکن و آرام نیست و سند این ادعا نیز تصاویر تازه ناسا از برون‌رانی‌های انفجاری خورشید (CME) است.

CME در واقع انفجار بزرگ مواد مذاب خورشیدی و میدان‌های مغناطیسی از سطح خورشید است. این انفجارها معمولاً با زبانه‌های بزرگ خورشیدی همراه هستند ولی این دو پدیده مستقل از هم نیز می‌توانند رخ دهند.

CME که در تصاویر مشاهده می‌کنید در تاریخ ۳۱ آگوست ۲۰۱۲، ساعت ۴:۳۶ بعد از ظهر زمان شرقی، رخ داده‌ است. در شدید‌ترین انفجار، زبانه خورشیدی با سرعت ۹۰۰ مایل بر ساعت به فضا پرتاب شد. با وجود آن که این زبانه خورشیدی به سمت زمین حرکت نکرد (که اگر این اتفاق بیفتد فقط خدا باید کمکمان کند!)، اما این رویدادها می‌تواند برای اجسامی که در مدار ما هستند (ماهواره‌ها) بسیار خطرناک باشند. در واقع همین انفجار روی مگنتوسفر زمین تأثیر داشت و منجر به تشکیل شفق قطبی در شب گذشته شد.

ناسا تصاویری منحصربه‌فرد از این پدیده و شفق قطبی ناشی از آن را ثبت کرده و آن‌ها را در صفحه فلیکر مرکز هوا و فضای گودارد به اشتراک گذاشته است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات