فیوچرمارک: شایعه کند شدن عمدی آیفون های قدیمی با بروزرسانی جدید iOS صحت ندارد

یک‌شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
مطالعه 6 دقیقه
برخی منابع اعلام کرده‌اند که اپل با معرفی آیفون‌های جدید، سرعت آیفون‌های قدیمی را کاهش می‌دهد و حالا فیوچرمارک این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
تبلیغات

به‌تازگی در برخی از خبرها اعلام شده که اپل پس از معرفی مدل‌های جدید گوشی هوشمند آیفون، به ارائه‌ی به‌روزرسانی‌های جدید نرم‌افزاری برای مدل‌های قدیمی‌تر، سرعت آن‌ها را کاهش می‌دهد تا بدین ترتیب افراد نسبت به ارتقای آیفون خود به مدل‌های جدید‌تر ترغیب شوند. حال کمپانی فیوچرمارک که در زمینه‌ی بنچمارک‌گیری فعالیت دارد این ادعا را مورد ارزیابی قرار داده است. بر اساس بررسی فیوچرمارک، مشخص شده که سرعت آیفون‌های قدیمی با آپدیت‌های جدید آی‌اواس به جای کاهش یافتن، بهبود پیدا می‌کند.

برای پاسخ دادن به این سوال که آیا اپل مخصوصا با انتشار به‌روزرسانی روی دستگاه‌های قدیمی سرعت آن‌ها را کاهش می‌دهد یا خیر، شرکت فیوچرمارک داده‌های به‌دست آمده از ابزار رایگان بنچمارک‌گیری 3DMark را مورد بررسی قرار داده است. همچنین باید اشاره کنیم که این داده‌ها توسط کاربران در بنچمارک یاد شده ثبت شده است. این کمپانی به این نتیجه رسیده که آپدیت‌های سیستم عامل آی‌اواس عملکرد آیفون‌ها را در سطح یکسانی نگه می‌دارد.

فیوچرمارک از داده‌های تست‌های گرافیکی سنگین و نیز تست‌های فیزیکی سنگینِ بنچمارک 3DMark به ترتیب برای اندازه‌گیری عملکرد واحد پردازش گرافیکی و واحد پردازش مرکزی بهره گرفته است. فیوچرمارک مخصوصا امتیاز متوسط هر دستگاه را در بازه‌های زمانی یک ماهه ثبت کرده است.

قدیمی‌ترین مدل تست شده در این بررسی، آیفون ۵ اس بوده است. آمارهای مربوط به این محصول نشان می‌دهد که عملکرد واحد پردازش گرافیکی آن از ماه آوریل سال ۲۰۱۶ تا ماه سپتامبر ۲۰۱۷ نسبتا ثابت باقی مانده است. البته تغییراتی جزئی در امتیاز عملکرد ماه‌ به ماه این دستگاه دیده شده است. همین شرایط برای عملکرد واحد پردازش مرکزی آیفون ۵ اس نیز برقرار است و امتیاز مربوط به این بخش در فاصله‌‌ی زمانی ماه به ماه تغییر قابل توجهی نداشته است. در واقع باید گفت که امتیاز عملکرد واحد پردازش مرکزی آیفون ۵ اس از ابتدای زمان شروع تست تا پایان آن، به میزان بسیار کمی کاهش یافته است.

آیفون ۵ اس

فیوچرمارک در بخشی از بیانه‌ی خود در این رابطه می‌گوید: «نمودارهای مربوط به عملکرد واحد پردازش مرکزی، نشان می‌دهد عملکرد آیفون به مرور زمان به میزان بسیار کمی کاهش می‌یابد و دلیل این تغییر نیز احتمالا به آپدیت‌های جزئی یا موارد دیگر مرتبط است. البته باید اشاره کنیم که در استفاده‌های روزمره، کاربران به ندرت متوجه این تغییرات بسیار جزئی خواهند شد.» 

در این تست سرعت عملکرد واحد پردازش گرافیکی گوشی هوشمند آیفون ۶ با گذشت زمان افزایش یافته است. در واقع سرعت عملکرد این محصول با انتشار آی‌اواس ۱۰ و سپس با انتشار آی‌اواس ۱۱ کمی افزایش داشته است. عملکرد واحد پردازش مرکزی این گوشی اما، به مرور کمی کاهش یافته است؛ در واقع نمودار گرافیکی عملکرد پردازشی آیفون ۶ از ماه می ۲۰۱۷ به بعد روند کاهشی داشته است.

آیفون ۶

در نمودارهای مربوط به گوشی آیفون ۵ اس، عملکرد واحد پردازش گرافیکی با انتشار آی‌اواس ۱۰ بهبود یافته و سپس از ماه می ۲۰۱۷ به بعد سرعت عملکرد این بخش مجددا کم‌تر شده است. علاوه بر این با گذشت زمان، سرعت عملکرد واحد پردازش مرکزی این محصول به میزان بسیار کمی کاهش یافته ولی تغییر قابل توجهی در امتیاز آن دیده نمی‌شود.

آیفون ۶

اما عملکرد واحد پردازش گرافیکی گوشی آیفون ۷ با گذشت زمان تغییراتی داشته و بر اساس نمودارهای ارائه شده توسط فیوچرمارک، با انتشار آی‌اواس ۱۱ عملکرد این بخش به‌مرور بهبود یافته است. البته باید اشاره کنیم که تغییر ایجاد شده در امتیاز عملکرد واحد پردازش گرافیکی آیفون ۷ خیلی زیاد نیست. افزون بر این عملکرد واحد پردازش مرکزی این دستگاه با گذشت زمان کاهش یافته اما این تغییر نیز چندان قابل توجه نیست.

آیفون ۷

فیوچرمارک در بخش دیگری از نتایج مربوط به تست‌های خود این‌گونه توضیح داده است:

داده‌های بنچمارک‌های ما نشان می‌دهد که با گذشت زمان، مدل‌های قدیمی‌تر آیفون با کاهش سرعت مواجه نشده‌اند و در واقع اپل با انتشار آپدیت‌های منظم برای دستگاه‌های قدیمی، پشتیبانی بسیار خوبی از این گوشی‌ها داشته و سطح عملکرد گوشی‌های قدیمی با انتشار نسخه‌های جدیدتر آی‌اواس به طور کلی بهبود یافته است.

کمپانی فیوچرمارک به این مورد اشاره کرده که دلایل دیگری وجود دارد که شاید باعث شود کاربران پس از آپدیت کردن سیستم عامل آیفون‌های خود، با کاهش سرعت عملکرد دستگاه مواجه شوند. از جمله این دلایل می‌توان به قابلیت‌های جدید آی‌اواس که نیاز به منابع سخت‌افزاری قدرتمندتری دارند، اشاره کرد. علاوه بر این نسخه‌های جدید اپلیکیشن‌ها همیشه برای جدیدترین نسخه‌ی سیستم عامل آی‌اواس بهینه‌سازی می‌شوند تا بتوانند از مزایای این سیستم عامل بیشترین بهره را ببرند. همچنین اپلیکیشن‌های جدید برای سخت‌افزارهای جدید توسعه داده می‌شوند و به همین جهت شاید این اپ‌ها روی دستگاه‌های قدیمی که از سخت‌افزار ضعیف‌تری بهره می‌برند، به طور روان اجرا نشوند.

افزون بر موارد اشاره شده، فیوچرمارک اعلام کرده که یک عامل انسانی نیز می‌تواند بر کاهش سرعت آیفون‌های قدیمی‌ تاثیر داشته باشد. در ادامه بخش دیگری از توضیحات این کمپانی را در مورد عامل انسانی نامبرده، با هم مرور می‌کنیم:

همیشه با معرفی مدل‌های جدید گوشی‌ها که معمولا از هر نظر نسبت به نسل قبلی خود ارتقا پیدا می‌کنند، یک اثر روانشناسانه باعث می‌شود که افراد فکر کنند گوشی آن‌ها قدیمی‌تر و کندتر شده است.

بر اساس نتایج تحقیق دیگری که در ماه سپتامبر در مورد آپدیت‌های سیستم عامل آی‌اواس روی دستگاه‌های قدیمی منتشر شده، گفته می‌شود اپلیکیشن‌های توسعه داده شده توسط کمپانی اپل روی گوشی‌های قدیمی کندتر اجرا می‌شوند.

امتیازات بنچمارک‌ها معمولا به عنوان روشی برای مقایسه‌ی دستگاه‌های موبایلی در برابر یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند، اگرچه برخی مواقع نمی‌توان به صحت و سقم این امتیازات اطمینان کرد. به عنوان مثال سامسونگ در سال ۲۰۱۳ و پس از معرفی گوشی هوشمند گلکسی اس ۴ و نیز گلکسی نوت ۳، در نتایج بنچمارک این دو محصول تقلب کرده بود؛ این کمپانی کره‌ای با اضافه کردن کد اضافه، پردازنده‌ی دو گوشی مورد اشاره را با نهایت ظرفیت به کار گرفت تا بدین طریق امتیاز بیشتری در بنچمارک‌ها به‌دست آورد.

نظر شما در این مورد چیست؟ اگر شما از مدل‌های قدیمی‌تر آیفون استفاده می‌کنید لطفا تجربه‌ی کاربری خود را در مورد نصب آپدیت‌های جدید آی‌اواس در بخش نظرات با زومیت و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات