مصرف انرژی تلفن هوشمند می‌تواند از یخچال خانه هم بیشتر باشد!

دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵
مطالعه 3 دقیقه
شاید باور نکنید ولی همینطور است. مصرف سالیانه‌ی یک آیفون 361 کیلو وات ساعت است. در حالی که یک یخچال با اندازه‌ی متوسط تنها 322 کیلو وات ساعت در سال مصرف دارد. اگر می‌خواهید بدانید چرا و چطور، ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.
تبلیغات

مسئله این است که مصرف انرژی را چگونه و در چه سطحی ارزیابی کنید.

در تحقیقاتی که اخیرا انجام شده است، مشاهده می‌شود که مصرف انرژی الکتریکی آیفون در طول یک سال، از تمامی یخچال‌های سایز متوسط بیشتر است، چرا که نمی‌توان آن را تنها محدود به انرژی مورد نیاز برای شارژ باتری دستگاه دانست.

برای این‌که بتوانید از تلفن اپلی خود استفاده کنید، نیاز است تا نیروی عظیمی مورد استفاده قرار گیرد، نه توسط پردازنده یا نمایشگر دستگاهی که در دست دارید، بلکه توسط دیتا سنترها و شبکه‌های عظیم اطلاعاتی-ابری که محتوای مورد نیاز شما را پردازش و تامین می‌کنند. هر بار که به بازی آنلاین می‌نشینید، موسیقی یا فیلم دانلود می‌کنید و یا در وب سایت‌های مختلف به گشت و گذار می‌پردازید، اقیانوسی از اطلاعات در جریان است تا اطلاعات مورد نیاز شما در کم‌ترین زمان ممکن آماده شود.

بگذارید نگاهی به آمارها بیاندازیم؛ مصرف شبکه جهانی اطلاعات در یک سال گذشته، 1500 تراوات ساعت بوده است. این یعنی یک دهم کل انرژی الکتریکی مصرف شده در این یک سال و برابر با انرژی مورد نیاز دو غول صنعتی، یعنی ژاپن و آلمان در طول 365 روز. همچنین کل انرژی الکتریکی مصرف شده در سال 1985 نیز از این میزان اندکی کم‌تر است.

جالب است بدانید که 1 تراوات ساعت، برای تامین انرژی مورد نیاز 90 هزار خانه در طول یک‌ سال کافی است.

با هرچه هوشمندتر شدن وسایلی که اطرافمان است و اتصال افراد بیشتری به اینترنت از سراسر دنیا، ترافیک وب به طور شگفت آوری در حال رشد است. همین حالا، حجم اطلاعات مورد استفاده در یک ساعت، از کل ترافیک  استفاده شده در سال 2000 میلادی بیشتر است.

article-0-1B35787B000005DC-923 634x422

دیتاسنترها اکنون نیروگاه‌های عظیم اطلاعاتی هستند. میلیون‌ها سرور، شبکه‌های خنک سازی و همچنین خود وسایل دیجیتال، همگی دست به دست یکدیگر داده‌اند تا چرخ تولید الکتریسیته چنین سریع بچرخد.

بزرگ‌ترین مصرف کننده‌ی داده‌های ابری، اپل است که باید پاسخگوی صدها میلیون مک، آیفون، آیپاد و آیپدی باشد که هر روزه حجم وسیعی از اطلاعات را می‌بلعند.

صدها تن ذغال می‌سوزد، چرخ توربین‌ها به حرکت در می‌آیند و داده‌های دیجیتال در رگ‌های دنیای اطلاعات به گردش درمی‌آیند اما این روند تا کی‌ می‌تواند ادامه پیدا کند؟ بالاخره روزی منابع تجدید ناپذیر هم به اتمام خواهد رسید. این موضوعی است که ذهن محققان را به خود مشغول کرده و توسعه فناوری‌هایی چون باتری‌های خورشیدی بازطراحی شده، دوربین‌های بادی بهینه‌تر و استفاده از انرژی هیدروالکتریک، از جمله اقدامات صورت گرفته هستند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات