۱۹ بهمن: افتتاح بورس نزدک و انتشار رسمی گوگل مپز

پنج‌شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
۴۷ سال پیش در چنین روزی، بورس نزدک به‌عنوان اولین سازمان بورس تمام الکترونیک شروع به کار کرد.
تبلیغات

۴۷ سال پیش در چنین روزی، بورس تمام الکترونیک نزدک شروع به کار کرد. نام NASDAQ مخفف مؤسسه‌ی مدیریتی آن یعنی National Association of Securities Dealers Automated Quotations است. این بورس در سال ۱۹۷۱ و توسط نهادی که امروزه به‌عنوان «سازمان تنظیم مقررات صنعت مالی» شناخته می‌شود، شروع به کار کرد. البته این سازمان در سال‌های ۲۰۰ و ۲۰۰۱ با فروش سهام خود در نزدک از آن کناره‌گیری کرد. در حال حاضر بورس نزدک توسط شرکتی با همین نام اداره می‌شود.

با شروع معامله‌ی سهام بورس نزدک در هشتم فوریه‌ی سال ۱۹۷۱، اولین بورس تمام الکترونیک جهان شروع به کار کرد. این بورس در ابتدا تنها به‌عنوان منبعی برای اطلاع‌رسانی قیمت اوراق بهادار و کالاهای بورس به کار می‌رفت و هیچ‌گونه خدمات معامله‌ی سهام انجام نمی‌داد. پس از شروع معاملات سهام، به کمک سیستم الکترونیکی نزدک، فاصله‌ی قیمت عرضه و تقاضا در بازار بورس کاهش چشمگیری داشت.

مؤسسان نزدک از آن به‌عنوان «بورس صد سال آینده» یاد کرده‌اند. نزدک به‌عنوان اولین بورس آنلاین جهان نیز شناخته می‌شود. سیستم مدرن این بورس، شرکت‌های نوپای آن سال‌ها مانند مایکروسافت، اپل، سیسکو و دل را به حضور در آن تشویق کرد. این روند باعث شد بورس نزدک سیستم عرضه‌ی عمومی سهام را نیز مدرنیزه کند. نزدک در حال حاضر از لحاظ ارزش بازار پس از بورس نیویورک در جایگاه دوم بزرگ‌ترین بازارهای بورس جهان قرار دارد. ارزش بازار این بورس در حال حاضر حدود هفت تریلیون دلار است.

از دیگر اتفاقات مهم این روز در دنیای فناوری می‌توان به انتشار رسمی سرویس نقشه‌ی گوگل یا گوگل مپز اشاره کرد. غول جستجوی اینترنتی در هشتم فوریه‌ی سال ۲۰۰۵، این سرویس را برای عموم عرضه کرد. طراحان اصلی این سرویس، لارس و جنس ایلستراپ راسموسن، برنامه‌نویسان دانمارکی بودند. شرکت آنها Where 2 Technologies بود که در سال ۲۰۰۴ توسط گوگل خریداری شد. پس از خرید یک شرکت نقشه‌برداری جغرافیایی و یک شرکت آنالیز لحظه‌ای ترافیک، گوگل مپز در سال ۲۰۰۵ منتشر شد.

سرویس نقشه‌های گوگل، مناطق جغرافیایی را به‌صورت نقشه یا تصاویر ماهواره‌ای به کاربران نمایش می‌دهد. این سرویس به توسعه‌دهندگان وب‌سایت‌ این امکان را می‌دهد تا نقشه‌های مورد نظر را در وب‌سایت‌ خود نمایش دهند. امکان مشارکت در تغییر نام مکان‌ها و محدوده‌های جغرافیایی از دیگر قابلیت‌های مفید گوگل مپز است. اپلیکیشن‌های اندروید و iOS این سرویس در سال ۲۰۰۸ معرفی و در سال ۲۰۱۳ به‌عنوان پرطرفدارترین اپلیکیشن جهان شناخته شدند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات