۷ آبان: ارسال اولین پیام در شبکه آرپانت

یک‌شنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
۴۸ سال پیش در چنین روزی، اولین پیام بین کامپیوتری با استفاده از شبکه‌ی آرپانت ارسال شد. آرپانت را می‌توان پدر اینترنت نامید.
تبلیغات

۴۸ سال پیش در چنین روزی (۲۹ اکتبر سال ۱۹۶۹)، اولین پیام بین کامپیوتری ارسال شد. در این روز، چارلی کلاین، یکی از دانشجویان دانشگاه UCLA تلاش کرد کلمه‌ی «login» را با استفاده از شبکه‌‌ی بین کامپیوتری، به کامپیوتری دیگر در مرکز تحقیقات دانشگاه استنفورد ارسال کند. این شبکه‌ی بین کامپیوتری آرپانت (ARPANET) نام داشت که پایه‌های اینترنت را بنا کرد.

پس از ارسال حروف l و o، شبکه‌ی آرپانت دچار مشکل شد و قطع شد. پس از یک ساعت تلاش، شبکه به حالت پایدار بازگشت و ارسال پیام با موفقیت انجام شد. آرپانت مخفف عبارت «شبکه‌ی آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته» (Advanced Research Projects Agency Network) است. این شبکه یکی از اولین شبکه‌های ارتباطی بر اساس ارسال و دریافت Packet بود و از پروتکل TCP/IP استفاده می‌کرد. هر ۲ فناوری استفاده‌شده در این شبکه، پایه‌های توسعه‌ی اینترنت بودند. توسعه‌ی شبکه‌ی آرپانت توسط آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته‌ی وزارت دفاع ایالات متحده‌ی آمریکای پشتیبانی می‌شد.

با پیشرفت پروژه‌ی آرپانت، استانداردها و نیازها برای اتصال شبکه‌های متعدد به یکدیگر نیز توسعه یافتند. استانداردهای اینترنتورکینگ اجازه می‌دادند که شبکه‌های متعدد، به یکدیگر متصل شوند و شبکه‌ای بزرگ‌تر را تشکیل بدهند. توسعه‌‌ی بعدی این شبکه زمانی اتفاق افتاد که CSNET نیز توسط بنیاد ملی علوم آمریکا ساخته و به آن متصل شد. در سال‌های بعد استانداردها و پروتکل‌های اینترنت به‌مرور تدوین شدند. در نهایت در سال ۱۹۹۰، شبکه‌ی آرپانت بازنشسته و تعطیل شد.

دیگر رویدادهای مهم تاریخ ۷ آبان (۲۹ اکتبر)

۱۶۷۵ - گوتفرید لایبنیتس عبارت و فرمول انتگرال را ابداع کرد.

۱۹۹۸ - فصاپیمای دیسکاوری از ایستگاه STS-95 ناسا به فضا پرتاب شد تا جان گلن ۷۷ ساله را به‌عنوان مسن‌ترین فضانورد تاریخ به فضا بفرستد.

۲۰۱۳ - موتورولا پروژه‌ی گوشی‌های ماژولار خود با نام project ara را معرفی کرد. پس از فروش موتورولا به گوگل، این پروژه به مالکیت گوگل درآمد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات