نقشه و مسیریاب نشان با داشتن نزدیک به سه میلیون کاربر فعال در کل کشور، پاییز امسال وارد دومین سال فعالیت خود بهعنوان یک اپلیکیشن میشود. اپلیکیشن و سرویس ایرانی نشان با درنظرگرفتن ترافیک آنلاین، سریعترین و کمترافیکترین مسیر را پیشنهاد میکند و در طول مسیر نیز هشدارهایی دربارهی نزدیکشدن به دوربین، پلیس و تصادف به کاربر اعلام میکند.
در جریان رویداد الکامپ ۲۵، زومیت فرصت مغتنمی داشت تا با حضور در غرفهی نشان با این استارتاپ بیش از پیش آشنا شود.
هنگامی که سخن از سرویسها و اپلیکیشنهای مسیریابی بهمیان میآید، نخستین سرویسی که برای مقایسه به ذهن کاربر خطور میکند، اپلیکیشن مشهور وِیز (Waze) است؛ همین موضوع باعث شده تا نشان میان برخی کاربران به «ویز ایرانی» مشهور شود؛ حسین بخشایی، مدیر استراتژی مسیریاب نشان در پاسخ به پرسش زومیت دربارهی این مقایسه میگوید:
اکنون، پس از گذشت نزدیک به دو سال از عرضهی اپلیکیشن مسیریاب و رسیدن به بلوغ نسبی، تیم توسعهی نشان بار دیگر این فرصت را دارد تا فعالیت خود را روی قابلیتهای «نقشه» متمرکز کند. بخشایی با ذکر این نکته که اکنون اپلیکیشنهای مسیریاب دیگر پاسخگوی تمامی نیازهای کاربران نیستند، در اینباره میگوید:
قابلیتهای مورد اشارهی مدیر استراتژی نشان، فعلا در نسخهی آزمایشی اپلیکیشن مسیریاب (که در زمان مصاحبهی زومیت هم آماده و روی گوشیهای نمایندگان حاضر در غرفه نصب بود) در دسترس است و بهزودی برای عموم کاربران منتشر خواهد شد.
در ادامهی گپ و گفت با نمایندگان حاضر در غرفهی نشان، دربارهی اینکه چرا کاربری باوجود سرویسهای مشابه و باکیفیت خارجی باید به استفاده از نشان روی بیاورد، پرسیدیم. مدیر استراتژی مسیریاب نشان در پاسخ به زومیت گفت:
اپلیکیشن مسیریاب نشان بنا به ادعای بخشایی، تا هنگام رسیدن به مرز یک میلیون و پانصدهزار نصب در فروشگاه اپلیکیشن کافهبازار، کوچکترین تبلیغی برای سرویس خود انجام نداده بود. مدیر استراتژی نشان اینگونه استدلال میکند که وقتی چنین تعدادی از کاربران ایرانی بدون هیچگونه تبلیغاتی نشان را به مشابه خارجی ترجیح دادهاند، خود حاکی از کیفیت بالای سرویس ارائهشده است. همچنین ارائهی قابلیتهای بومی ازجمله طرح ترافیک، زوج و فرد، مشخصکردن موقعیت مکانی سرعتگیرها، کروز کنترل و... از دیگر مواردی است که بخشایی از آنها بهعنوان دلایل استقبال کاربران ایرانی از نشان یاد میکند.
تیم توسعهدهندهی نقشه و مسیریاب نشان در روز سوم الکامپ ۹۸ راهکارهای خود برای پیشبینی دقیق ترافیک را در قالب ارائهی دوستانهای با علاقهمندان بهاشتراک گذاشت. استفاده از نقشهی وضعیت ترافیکی که با اتکا بر سرعت رفتوآمد کاربران گردآوری میشود، ابزار دقیقی برای مسیریابی نیست؛ چرا که ممکن است در منطقهی موردنظر و حین حرکت بهسمت مقصد، مشکلی پیش بیاید و باعث تغییر ناگهانی در وضعیت ترافیک شود.
نشان برای ایجاد تصویر ترافیکی دقیقتر و مسیریابی صحیح، مدلی بر پایهی یادگیری ماشینی توسعه داده است؛ بدین ترتیب که بهجای اتکاء صِرف به وضعیت ترافیکی یک منطقهی بهخصوص در همان روز یا حتی روزهای قبل، الگوریتم یادگیری ماشین، هزاران تصویر وضعیت ترافیکی گذشته از مناطق مختلف را با تصویر ترافیکی منطقهی مورد نظر کاربر مقایسه میکند و با انتخاب شبیهترین نمونه، از آن برای پیشبینی بهتر وضعیت ترافیکی و مسیریابی صحیح بهره میبرد.
البته مسئله صرفا به مقایسهی تصاویر ترافیکی بازنمیگردد، توسعهدهندگان نشان چالش دیگری را مطرح میکنند: وقوع تصادف، تعطیلی مدرسه یا برگزاری نمایشگاه و بستهشدن بخشی از مسیر توسط پلیس از جمله مواردی هستند که پیشبینی ترافیک را با چالش روبهرو میکنند. در این بین مسئلهی محدودیت زمانی نیز مطرح است. براساس اعلام توسعهدهندگان نشان، تقریبا هر ۱۰۰ ثانیه یکبار باید نقشههای ترافیکی بررسی شده و در صورت لزوم، مسیر پیشنهادی جدیدی به کاربر ارائه شود.
ارائهدهندگان مسیریاب نشان میگویند بررسی لحظهبهلحظهی تصاویر ترافیکی برای مسیریابی بینقص به توان پردازشی فوقالعاده بالایی نیاز دارد؛ از این رو نشان از راهکاری موسوم به مسیریابی داینامیک استفاده میکند؛ بدین مفهوم که بهعنوان مثال در مسیریابی به مقصد میدان آزادی، اکنون نشان میتواند تخمین بزند که کاربر ۵ دقیقه بعد به کدام قسمت از مسیر میرسد و برهمین اساس، بررسی تصاویر ترافیکی در این بازهی زمانی انجام شده و مسیریابی بهبود پیدا میکند، بدین ترتیب مسیریابی یکبار و بهصورت صحیحی انجام میشود.
غرفهی نقشه و مسیریاب نشان از ۲۷ تا ۳۰ تیر در سالن الکام استارز واقع در محل نمایشگاه بینالمللی تهران دایر است.
دانلود اپلیکیشن
نظرات