اپل احتمالا مشغول کار روی ارتباطات ماهواره‌ای در مواقع اضطراری برای آیفون‌های آینده است

سه‌شنبه ۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
گفته می‌شود اپل در حال کار روی قابلیت‌های ماهواره‌ای برای آیفون است که به کاربران اجازه می‌دهد در شرایط اضطراری پیام ارسال کنند و تصادفات و... را در مناطق فاقد پوشش تلفن‌همراه گزارش دهند.
تبلیغات

به‌گزارش اپل‌اینسایدر و با استناد به گفته‌های مارک گِرمن از بلومبرگ، اپل حداقل مشغول کار روی دو ویژگی اضطراری است که به شبکه‌های ماهواره‌ای متکی هستند؛ اما ظاهرا برای سری آیفون ۱۳ در نظر گرفته نشده‌اند.

اولین ویژگی پیام اضطراری ازطریق ارتباطات ماهواره‌ای با کد رمز «Stewie» خواهد بود و به‌گونه‌ای طراحی شده است که به کاربران امکان می‌دهد در مواقعی که سیگنال‌های ارتباطی دردسترس نیست، از خدمات ماهواره‌ای برای ارسال پیام به مخاطبانشان استفاده کنند. ظاهرا این قابلیت درکنار پیامک و آی‌مسیج، به‌عنوان سومین پروتکل ارتباطی در برنامه مسیج ادغام می‌شود. از قرار معلوم، پیام‌های ماهواره‌ای با حباب‌های خاکستری از پیامک‌ها و پیام‌های آی‌مسیج متمایز خواهند شد.

گِرمن می‌گوید که پیام‌های اضطراری به‌طور خودکار به تلفن مخاطب منتقل می‌شوند؛ حتی اگر تنظیمات «مزاحم نشوید» روشن باشد. وی می‌افزاید این ویژگی برنامه‌ریزی‌شده به کاربران اجازه می‌دهد پیام را با تایپ «Emergency SOS» ارسال کنند. افزون‌براین، سرویس یادشده علاوه‌بر ارسال پیامک، ممکن است درنهایت بتواند برخی تماس‌های تلفنی را نیز مدیریت کند.

ویژگی دوم به کاربران امکان می‌دهد موارد اضطراری عمده مانند سقوط هواپیما و آتش‌سوزی را با استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای گزارش دهند. این ویژگی مشابه تماس ۹۱۱ در ایالات متحده آمریکا خواهد بود و علاوه‌بر هشدار به مخاطبان اضطراری، می‌تواند اطلاعاتی مانند مکان کاربر و شناسه پزشکی را نیز ارائه دهد.

گفته‌های گِرمن در حالی منتشر می‌شود که مینگ‌چی کو اخیرا ادعا کرده است که سری آیفون ۱۳ از قابلیت پشتیبانی از ارتباطات ماهواره‌ای از نوع LEO بهره می‌برد که به‌موجب آن، کاربران می‌توانند در مناطقی که زیر پوشش شبکه‌های 4G و 5G نیستند، امکان برقراری تماس و ارسال پیام را داشته باشند. بااین‌حال، برخی تحلیلگران حوزه موبایل بر این باورند که ادعای کو ممکن است درست نباشد و اپل احتمالا این قابلیت را امسال به گوشی‌های آیفون اضافه نخواهد کرد.

به‌گفته مارک گِرمن، کانون توجه اپل در پشتیبانی از شبکه ماهواره‌ای به سناریوهای بحرانی معطوف است و جایگزینی برای شبکه‌های تلفن‌همراه نیست که امکان ارسال پیام کوتاه و تماس را فراهم می‌آورد. همچنین، اپل احتمالا قابلیت‌های ماهواره‌ای مذکور را در هر کشوری راه‌اندازی نمی‌کند و دردسترس‌بودن آن‌ها به مقررات محلی و مکان‌های ماهواره‌ای بستگی دارد. علاوه‌براین، یکی از ویژگی‌ها از کاربران می‌خواهد که به خارج بروند و در جهت مشخصی قدم بزنند تا به اتصال آیفون به ماهواره کمک شود؛ بنابراین، ممکن است اتصالات ماهواره‌ای آنی نباشد و یک دقیقه طول بکشد تا آیفون با موفقیت با ماهواره ارتباط برقرار کند.

به‌طورکلی، اتصال به ماهواره‌ها به تراشه مودم خاصی نیاز دارد و اپل در چند سال آینده به استفاده از مودم‌های کوالکام ادامه می‌دهد و مشخص نیست آیا اپل با گلوبال‌استار (شرکت ارائه‌دهنده ارتباطات ماهواره‌ای) همکاری خواهد کرد یا خیر. گِرمن خاطرنشان می‌کند رقبای گلوبال‌استار نظیر ایریدیوم کامیونیکیشنز و آمنی‌اسپیس با اپل کار نخواهند کرد؛ اما وی احتمال همکاری با گلوبال‌استار را را رد نمی‌کند.

بعید به‌نظر می‌رسد ویژگی‌های ماهواره‌ای تا سال آینده آماده شوند؛ البته مودم کوالکام سفارشی‌شده برای اپل در سال جاری می‌تواند سخت‌افزار موردنیاز برای ارتباطات ماهواره‌ای را داشته باشد. برخی گزارش‌ها حاکی از آن هستند که اپل درصدد پرتاب ماهواره‌های اختصاصی خود است؛ اما ظاهرا ویژگی‌های اضطراری برنامه‌ریزی‌شده به شبکه‌های موجود متکی خواهند بود.

در سال ۲۰۱۷، بلومبرگ گزارش داد که اپل جان فن‌ویک و مایکل ترلا، دو مدیر گوگل را استخدام کرده است؛ مدیرانی که عملیات ماهواره و فضاپیمای غول جست‌وجو را هدایت می‌کردند. در آن زمان، آنچه این دو در اپل انجام می‌دادند، مشخص نبود؛ اما اکنون مشخص شده‌ است که فن‌ویک و ترلا هدایت تیم اختصاص داده‌شده به ماهواره‌ها و فناوری بی‌سیم مربوطه را برعهده دارند.

گفته می‌شود این تیم در سال ۲۰۱۹، افراد سرشناسی از صنعت فناوری بی‌سیم، ازجمله مهندس مت اتوس، یکی از نام‌های برجسته این حوزه را جذب کرده است. اشلی مور ویلیامز، یکی از فعالان فناورهای مرتبط با ماهواره‌های ارتباطی و دنیل الیس، مدیر سابق نتفلیکس، نیز به اپل پیوسته‌اند.

آنچه هنوز مشخص نیست، این است که آیا اپل قصد دارد سیستم‌های ماهواره‌ای خود را توسعه دهد یا از فناوری زمینی استفاده کند که بتواند داده‌ها را از ماهواره‌های موجود دریافت و به دستگاه‌های تلفن‌همراه ارسال کند. به‌نظر می‌رسد اپل راه بسیار طولانی برای رقابت با شرکت‌هایی نظیر آمازون برای استقرار ماهواره در فضا درپیش دارد؛ اما کوپرتینویی‌ها می‌توانند به‌طور بالقوه با تولیدکنندگان ماهواره‌ای موجود مانند لاکهید مارتین یا بوئینگ برای ارائه سخت افزارهای لازم همکاری کنند.

برای مطالعه تمام مقالات مرتبط با آیفون به این صفحه مراجعه کنید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات