تا سال ۲۰۵۰ مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در مردان ۹۳ درصد افزایش خواهد یافت

سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵
مطالعه 3 دقیقه
اسکن ریه
براساس یافته‌های مطالعه‌ای جهانی، پیش‌بینی می‌شود که موارد سرطان و مرگ‌میر ناشی از آن درمیان مردان تا سال ۲۰۵۰ با افزایش چشمگیر مواجه شود.
تبلیغات

پژوهشگران در مطالعه‌ی جدیدی که در مجله‌ی Cancer منتشر شده است، پیش‌بینی کردند بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۵۰، موارد سرطان و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در مردان در سراسر جهان به‌ترتیب ۸۴ و ۹۳ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

میزان افزایش سرطان در مردان ۶۵ سال و بالاتر در کشورهای دارای شاخص توسعه انسانی پایین یا متوسط بیشتر خواهد بود. شاخص توسعه انسانی معیاری است که توسعه در سلامتی، دانش و استانداردهای زندگی را اندازه‌گیری می‌کند.

پژوهشگران به‌منظور انجام مطالعه، به سراغ داده‌های رصدخانه جهانی سرطان رفتند و بیش از ۳۰ نوع سرطان مختلف را در ۱۸۵ کشور و قلمرو در سراسر جهان تجزیه‌وتحلیل کردند.

پژوهشی از سال ۲۰۲۰ نشان داده بود نرخ سرطان در سراسر جهان در مردان تقریبا ۴۳ درصد بیشتر از زنان است. پژوهشگران در مطالعه جدید سعی کردند پیش‌بینی کنند که در طول ۲۵ سال آینده چه اتفاقی می‌افتد. نتایج نشان می‌دهد در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با امروز، سالانه حدود ۵ میلیون مورد مرگ بیشتر در میان مردان براثر سرطان اتفاق می‌افتد.

این اولین مطالعه‌ای نیست که چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای را از آینده موارد سرطان به تصویر می‌کشد. اوایل سال جاری، سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۰۵۰ شاهد بیش از ۳۵ میلیون مورد سرطان جدید خواهیم بود که نسبت به ۲۰ میلیون مورد در سال ۲۰۲۲، افزایش ۷۷ درصدی را نشان می‌داد. این بررسی مردان و هم زنان را در ۱۱۵ کشور مورد بررسی قرار داد.

سازمان جهانی بهداشت پیری و رشد جمعیت، افزایش مواجهه مردم با عوامل خطر از قبیل آلودگی هوا، استعمال دخانیات، مصرف الکل و چاقی را از عوامل موثر در افزایش سرطان معرفی می‌کند.

در مطالعه جدید، نویسندگان به سیگار کشیدن و مصرف الکل به‌عنوان عوامل خطر قابل تغییر اشاره کردند. به‌گفته‌ی آن‌ها از مهم‌ترین کارهایی که مردم می‌توانند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهند، اجتناب از استعمال دخانیات است.

چرا مردان بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند؟

احتمال ابتلا به سرطان و مرگ ناشی از سرطان در مردان به دلایلی بیشتر از زنان است. نویسندگان می‌گوید دلایل اصلی این امر عبارت‌اند از:

  • احتمال مصرف الکل و سیگار کشیدن در میان بیشتر است.
  • مردان با احتمال بیشتری در محل کار با مواد شیمیایی سرطان‌زا مواجه می‌شوند.
  • احتمال دسترسی مردان به غربالگری، پیشگیری و گزینه‌های درمانی کمتر است.

گرچه احتمال اینکه مردان درمعرض خطرهای صنعتی ازقبیل آزبست یا سموم صنعتی قرار گیرند بیشتر است، این دلایل تصویر کامل را نشان نمی‌دهد. پژوهشگران قبلا فکر می‌کردند تفاوت‌های مشاهده‌شده در نرخ سرطان در دو جنس صرفا به تنوع در انتخاب‌های سبک زندگی برمی‌گردد، اما اکنون می‌دانیم موضوع پیچیده‌تر است.

برخی از نابرابری‌ها ممکن است مولفه ژنتیکی داشته باشند. زنان دارای نسخه‌ اضافی از برخی از ژن‌های محافظ در سلول‌های خود هستند که مردان آن‌ را ندارند. عامل احتمالی دیگر غربالگری سرطان است. غربالگری سرطان به طور قابل‌توجهی نرخ بقای سرطان دهانه رحم را افزایش داده است، اما برنامه مشابهی برای سرطان‌های مردانه مانند سرطان بیضه وجود ندارد.

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان چه باید کرد؟

تشخیص زودهنگام سرطان کلید بقا است. سرطان پروستات و سرطان ریه از سرطان‌های اصلی در این مطالعه بودند.  دسترسی و استفاده بهتر از غربالگری سرطان خصوصا برای سرطان‌هایی مانند سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات خصوصا برای مردان مسن می تواند نتایج را بهبود بخشد. اتخاذ سبک زندگی سالم‌تر ازجمله داشتن رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم، اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل و به حداقل‌رساندن میزان مواجهه با مواد سرطان‌زای موجود در محیط کار نیز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات