وقتی کوسه فیلمبردار شد: دنیا از درون دهان شکارچیان دریا چگونه است؟
در آبهای زلال باهاما، گروهی از غواصان در میان کوسههای ببری شنا میکردند که با صحنهای شگفتانگیز و بامزه روبهرو شدند. یکی از کوسهها، به دلیلی که فقط خودش میداند، به دوربین زیرآبی علاقهمند شد، آن را با دهانش گرفت و ناگهان بلعید. این اتفاق به ثبت تصاویری بیسابقه از درون آروارههای این شکارچی اقیانوسی انجامید.
ویدیویی که توسط آندریا راموس ناسیمنتو، یکی از غواصان، در اینستاگرام منتشر شده، لحظهی قورتدادن دوربین اینستا ۳۶۰ توسط کوسه را نشان میدهد. دوربین که در اعماق دهان این شکارچی فرو رفته، تصاویری کمنظیر را از ساختار داخلی دهان او ثبت میکند. اما کوسه خیلی زود متوجه میشود که این جسم عجیب هیچ شباهتی به طعمههای معمول و غذاهای خوشمزهاش ندارد، بنابراین آن را از دهانش بیرون میاندازد.
پخش از رسانه
جالب اینجاست که در زمان ضبط تصاویر، سه غواص در پسزمینهی دهان کوسه دیده میشوند؛ گویی از میان دندانهای شکارچی به آنها نگاه میکنیم. این کادر هیجانانگیز ممکن است در نگاه اول تصادفی به نظر برسد، اما در حقیقت، نتیجهی قابلیت تصویربرداری ۳۶۰ درجهی دوربین و ویرایش دقیق ویدیو است. این ویژگی به تدوینگران امکان میدهد که پس از ضبط، زاویهی تصویر را تنظیم کنند.
ناسیمنتو در توضیح ویدیو نوشته است: «کوسههای ببری تایگربیچ علاقهی عجیبی به دزدیدن دوربینها دارند. آنها جذب اشیای براق، نورها و صداها میشوند و چون دست ندارند، همهچیز را با دهانشان بررسی میکنند.»
ناسیمنتو در ادامه افزود بارها پیش آمده که غواصان دیدهاند کوسهای دوربین را در دهانش میبرد و بعد، درست مثل کسی که جایزهای برنده شده باشد، از صحنهی جرم دور میشود. اما ثابت شده که محفظهی دوربین اینستا ۳۶۰ ایکس ۴ در برابر گازهای محکم کوسهی ببری مقاوم است.
به گفتهی ناسیمنتو، یکی از راهنمایان غواصی مجبور شد در آب به دنبال کوسه ببری شنا کند تا دوربین را که هنگام غذا دادن به کوسهها از جعبهی مخصوص جدا شده بود، از او پس بگیرد.
- با عجیب ترین کوسههای جهان آشنا شوید؛ از کوسه بدون پوست تا غول تک چشم30 مهر 00مطالعه '14
غواصی در کنار کوسههای ببری، یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری در باهاما است. این تجربهی هیجانانگیز به ماجراجویان امکان میدهد که از نزدیک، شکارچیان درنده را تماشا کنند. منطقهی تایگربیچ که در ۳۲ کیلومتری شمال غربی شهر وستاند در باهاما قرار دارد، با آب شفاف و حیات دریایی متنوعش شناخته میشود. در این منطقه علاوه بر کوسههای ببری، گونههایی مانند دلفینها، لاکپشتهای دریایی و کوسههای سرچکشی نیز زندگی میکنند.
بااینحال، نزدیک شدن بیشازحد به موجودات اقیانوسی، همیشه هم ایدهی خوب و مطمئنی نیست. براساس گزارش نشنال جئوگرافیک، کوسههای ببری پس از کوسههای سفید بزرگ، بیشترین موارد حمله به انسان را داشتهاند. این شکارچیان میتوانند تا ۷٫۶ متر رشد کنند و وزن آنها نیز به بیش از ۸۶۰ کیلوگرم میرسد.
با وجود آمار منتشرشده، بسیاری از مواجهههای انسان با کوسههای ببری، بدون خطر و کاملاً مسالمتآمیز است. امکان حملهی آنها به انسان بسیار نادر است، مگر اینکه شما هم یک دوربین حرفهای و ضدآب باشید.