
سیستم بانکی از جملهی حوزههایی در کشور است که از همان روزهای ابتدایی ورود فناوری و اینترنت به کشور، روشهای نوینی را برای سازوکار بانکی و انتقال پول پیاده کرد.
این روزها به لطف گسترش اینترنت و بالا رفتن ضریب نفوذ آن در کنار همهگیر شدن گوشیهای هوشمند، مشتریان بانک میتوانند امور بانکی خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری، انجام دهند. امروزه دیگر پرداخت انواع قبضهای خدماتی و شهری از طریق اپلیکیشنهای موبایل و پرداخت و همچنین درگاههای بانک الکترونیک ممکن شده و دیگر نمیتوان افرادی را در بانکها مشاهده کرد که برای چنین اموری نیاز به مراجعهی حضوری داشته باشند. البته خدمات بانکی محدود به پرداختهای اینترنتی نیست و حتی میتوان مبالغ بسیار بالایی را نیز از طریق موبایل یا اینترنت بانک انتقال داد، حال آنکه روشهای مختلف موجود مستلزم آگاهی از شرایط و محدودیتهای هر روش است، حال آنکه طی هفتههای اخیر بهدلیل فرارسیدن نوروز و همچنین شیوع کرونا و به منظور کاهش مراجعهی مردم به بانکها، سقف کارت به کارت به ۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. بسیاری از کاربران این روزها برای انتقال پول از روش کارت به کارت استفاده میکنند، حال آنکه این روش محدود بوده و نمیتوان مبلغی بیش از سه میلیون تومان (اخیرا به ۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است) را با استفاده از کارت به کارت انتقال داد. البته کارت به کارت تا سقف سه میلیون تومان نیز تنها از طریق اینترنت بانک یا اپلیکیشن بانک ممکن است و اپلیکیشنهای پرداختی ثانویه متعلق به سرویس های پرداخت از محدودیت یک میلیون تومانی تبعیت میکنند.
شاید برای شما نیز پیش آمده که بخواهید مبلغی بیش از سه میلیون تومان را انتقال دهید و اصلا فرصت مراجعه به بانک را نیز نداشته باشید. در این حالت، باید با روشهای انتقال پول آشنا شوید. در حال حاضر و به لطف شبکهی شتاب و وجود شمارهی شبا برای تمام حسابهای بانکی، روشهای مختلفی برای انتقال فراهم شده است. در حالت کلی میتوان انتقال پول از طریق اینترنت را به چهار روش کارتبهکارت، انتقال درون بانکی با شمارهی حساب، انتقال پایا و انتقال ساتنا تقسیم کرد.
همانطور که اشاره کردیم، سادهترین و شاید پرکاربردترین روش انتقال پول را باید کارت به کارت خواند که به سادگی انجام میپذیرد؛ یکی دیگر از روشهای سریع برای انتقال پول، انتقال از طریق شمارهی حساب بین حسابهای درون بانکی است در این روش میتوان به راحتی و با سرعت بالا مبلغ دلخواه خود را به حساب مقصد که در همان بانک است، منتقل کنیم. برای مثال در صورتی که گیرنده و فرستندهی پول هر دو در بانک پارسیان حساب داشته باشند، میتوان از طریق انتقال درون بانکی و در دست داشتن شمارهی حساب مقصد، بصورت آنی پول را انتقال داد.
اما بهتر است به روش ساتنا و پایا اشاره کنیم. ساتنا و پایا روشی از انتقال پول در سیستم بانکی ایران است که کاربر آن هیچ کارمزدی را در قبال استفاده از این خدمت دریافت نمیکند و این قابلیت با توجه به عدم نیاز به مراجعه به شعبه بسیار ارزشمند است. پایا و ساتنا دو سامانهی خدمات بانکداری الکترونیک برای انتقال پول هستند که به ترتیب برای انتقال مبالغ کلان و خرد مورد استفاده قرار میگیرند. البته تنها تفاوت این دو روش پرداخت را نمیتوان محدود به میزان مبلغ قابل انتقال محدود کرد. ساتنا که عنوان کامل آن سامانهی تسویهی ناخالص آنی است، بصورت آنی منتقل شده و برای مبالغی از ۱۵۰ میلیون ریال قابل استفاده است، حال آنکه پایا تنها تا مبالغ ۵۰۰ میلیون ریال قابل استفاده است. ضمنا باید به این نکته اشاره کرد که سامانهی پایا همچون ساتنا آنی نبوده و طی دو تا سه سیکل طی ۲۴ ساعت تسویه میشود. هر دو روش انتقال پایا و ساتنا مبتنی بر سیستم شمارهی شبا بوده و برای انتقال پول باید از شمارهی شبای مقصد آگاه بود.
قوانین و مقررات ارسال دیدگاه در بخش دیدگاههای زومیت
لطفا در نظر داشته باشید که زومیت در صورت مشاهدهی دیدگاه خلاف قوانین سایت، این حق را دارد که دیدگاه کاربر را بدون اطلاع قبلی پاک کند. همچنین در صورت تکرار در نقض قوانین سایت، به صلاحدید زومیت، حساب کاربری کاربر خاطی مسدود خواهد شد.
در صورت مشاهدهی تاپیک ها و پست های توهین آمیز یا خلاف قوانین از بحث کردن و پاسخ دادن به آنها جدا خودداری کرده و صرفا موضوع را از طریق آیکون گزارش به اطلاع ما برسانید.