استفاده از کارت سوخت از ۲۰ مرداد برای چهار استان، از جمله تهران، اجباری میشود. مدیران وزارت نفت میگویند این چهار استان فعلا بهصورت آزمایشی انتخاب شدهاند و پس از آن، همهی رانندگان ایرانی ملزم هستند برای سوختگیری کارت سوخت هوشمند خودرو شخصی را همراه ببرند و جایگاهداران دیگر اجازه ندارند کارت سوخت خود را دراختیار این افراد قرار دهند. بیژن زنگنه، وزیر نفت گفته است اجباریشدن کارت سوخت خودرو بهمعنی برگشت سهمیهبندیها نیست و فعلا تصمیم بر این است که با برگشت کارت سوخت، قاچاق بنزین را کنترل کنند.
الزامیشدن استفاده از کارت سوخت چگونه میتواند قاچاق بنزین را کنترل کند؟ رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در این باره میگوید:
پدیدار دربارهی سازوکار نظارتی سوختگیری با کارت سوخت خودرو توضیح میدهد:
رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران تأکید میکند:
پدیدار دربارهی نحوهی برخورد با افراد دارای مصرف نامتعارف بنزین نیز توضیح داد:
توقف خریدوفروش کارت سوخت
کارت سوخت هوشمند به ایستگاه پایانی خود نزدیک شد و براساس آنچه شرکت پخش و پالایش فراوردههای نفتی اعلام کرده است، از ۲۰ مرداد استفاده از آن الزامی میشود. مسئولان شرکت پخش و پالایش میگویند با اجراییشدن این تصمیم میتوان پرونده کارتهای مهاجر به استانهای مرزی و قاچاق سوخت را بست. آخرین آمار اعلامی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از این حقیقت حکایت میکند که روزانه حدود ۸.۵ میلیون لیتر بنزین ازطریق مرزهای کشورها قاچاق میشود.
رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران، در این باره میگوید:
بهگفتهی پدیدار، هماکنون بنزین بهصورت میانگین لیتری ۱۰ هزار تومان از قاچاقچیان خریده میشود که ۱۰ برابر قیمتی است که بنزین در ایران فروخته میشود. رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران ادامه داد:
آنگونه که این مقام مسئول در بخش خصوصی توضیح میدهد بعد از اعمال محدودیت در میزان سوختگیری در استانهایی همچون سیستانوبلوچستان، شاهد ورود کارت سوختهای سایر مناطق کشور به این استانها بودیم؛ اما شفافشدن میزان سوختگیری هر خودرو از دیگر عواملی است که بهگفتهی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی میتواند به مدیریت مصرف سوخت در کشور کمک کند.
پدیدار در پایان میگوید:
نظرات