اندروید ۱۵ سرانجام نرخ نوسازی متغیر واقعی را وارد گوشیها میکند
سیستمعامل اندروید ۱۵ با پشتیبانی کامل از نرخ نوسازی متغیر (VRR) تحولی شگرف در نمایشگرهای دستگاههای اندرویدی ایجاد خواهد کرد. این ویژگی جدید که با نام نرخ نوسازی تطبیقی (ARR) نیز شناخته میشود، به نمایشگر گوشیهای اندرویدی اجازه میدهد تا نرخ نوسازی خود را بهطور پویا و براساس محتوای نمایشدادهشده تنظیم کنند. در نتیجه، مصرف انرژی کاهش و تجربه کاربری بهبود مییابد.
پیشاز این، تنها نمایشگرهای دستگاههای اندرویدی با پنلهای LTPO نرخ نوسازی خود را بین چندین نرخ ازپیشتعریفشده میتوانستند تغییر دهند. این محدودیت که بهدلیل محدودیتهای نرمافزاری سیستمعامل اندروید بود، با معرفی اندروید ۱۵، بهطور کامل برطرف شده است و نمایشگرها میتوانند نرخ نوسازی خود را بهطور پیوسته در محدوده وسیعتری تغییر دهند.
با این بهبود، نمایشگرها میتوانند هنگام نمایش محتوای ثابت مانند خواندن متن یا تماشای عکس، نرخ نوسازی خود را به حداقل برسانند و مصرف انرژی را بسیار کاهش دهند. در مقابل، هنگام نمایش محتوای پویا و گرافیکی مانند بازیها و ویدئوها، نرخ نوسازی به حداکثر میرسد و تجربه کاربری روانتری برای کاربر فراهم میکند.
گوگل با بهروزرسانی لایهی ترکیبکنندهی سختافزار (HWC) به نسخه ۳، امکان کنترل دقیق روی نرخ نوسازی نمایشگرها را فراهم کرده است. این بهروزرسانی به سیستمعامل اجازه میدهد تا با تحلیل نوع محتوا، نرخ نوسازی بهینه را انتخاب کند و از بروز پدیدههایی مانند کاهش سرعت نمایش تصویر جلوگیری کند که در نسخههای قبلی اندروید رایج بود.
برای بهرهمندی از ویژگی نرخ نوسازی تطبیقی در اندروید ۱۵، دستگاه باید از نسخه ۳ HWC پشتیبانی کند. این ویژگی در برخی از دستگاههای جدید با تراشههای قدرتمند مانند اسنپدراگون ۸ الیت در دسترس است. بااینحال، دستگاههای قدیمیتر حتی اگر به اندروید ۱۵ ارتقا یابند، ممکن است به دلیل پشتیبانینکردن سختافزاری، از این ویژگی بهرهمند نشوند.
بهطور کلی، گوگل با معرفی اندروید ۱۵ گامی مهم در جهت بهبود تجربه کاربری و کاهش مصرف انرژی در دستگاههای اندرویدی برداشته و ویژگی نرخ نوسازی تطبیقی، بهعنوان یکی از ویژگیهای مهم این نسخه از اندروید، توانایی زیادی برای تغییر نحوه تعامل کاربران با دستگاههای خود دارد. بااینحال، گسترش این ویژگی به دستگاههای بیشتر به پشتیبانی سختافزاری و تصمیمگیری تولیدکنندگان بستگی خواهد داشت.