پل غلتان Cody Dock؛ جسارتی معمارانه با هدف احیای جاذبه‌های طبیعی فراموش‌شده

توماس رندال‌پیج با الهام از ایده‌های مهندسان قرن نوزدهم، پل غلتانی طراحی‌ کرده‌ است که در عین فراهم‌کردن امکان عبورومرور افراد در دو سمت آب‌راه، از تردد قایق‌ها در زیر پل نیز جلوگیری نخواهد‌ کرد.

پل غلتان Cody Dock ایده‌ی خلاقانه‌ی توماس رندال‌پیج (Thomas Randall-Page) معمار انگلیسی است که مسیری برای عبور افراد از گردنه‌ی لنگرگاه Cody ایجاد خواهد کرد و درعین‌‌حال، مانع از عبور‌و‌مرور قایق‌ها در زیر پل نیز نخواهد‌ شد. لنگرگاه Cody در شرق لندن که جزئی از میراث تاریخی به‌جای‌مانده از دوران ملکه‌ی ویکتوریا به‌شمار‌ می‌آید، مدت‌ها است به‌دلیل بی‌توجهی مسئولان و ساکنان بومی، به محلی برای انباشت زباله تبدیل‌ شده‌ است. در سال‌های اخیر، بنیاد خیریه‌‌ی Gasworks Dock Partnership با همکاری نیروهای داوطلب تلاش‌هایی برای احیای این لنگرگاه با هدف تبدیل آن به قطب اقتصادی‌فرهنگی آغاز‌ کرده‌ است و توماس رندال‌پیج امیدوار است این پل غلتان فولادی به نماد جامعه‌ی نوظهور خلاقی بدل‌ شود که Cody Dock را متحول خواهند کرد.

این سازه متشکل از فریم مربع‌شکل فولادی است که با حرکت روی ریل‌های موج‌دار نصب‌شده بر دیواره‌های آب‌راه، می‌تواند از پل پیاده‌رو به طاقی برای عبور قایق‌ها تغییر‌شکل‌ دهد. به‌کارگیری وزنه‌های تعادل در قاب فولادی این پل، ایده‌ای متأثر از شیوه‌های مرسوم مهندسی در دوران ملکه‌ی ویکتوریا است که امکان بازگشت سازه به وضعیت قبلی را، بدون نیاز به نیروی موتور یا الکتریسیته فراهم‌ می‌آورد. 

رندال‌پیج در‌ این‌ باره می‌گوید:

این پل با گردش به موازات مسیر آبی که از روی آن عبور می‌کند، بیش از هرچیز وام‌دار پیشینیان ویکتوریایی خود است. آن‌ها می‌دانستند حرکت‌دادن سازه‌های سنگین و بزرگ مستلزم وجود نوعی تعادل در سیستم است و طرح من دقیقا بر همین مبنا عمل می‌کند. امیدوارم این پل به‌عنوان بخشی از پروژه‌ی بلندپروازانه‌ی احداث پیاده‌راه و مسیر دوچرخه‌سواری در امتداد رودخانه «لی» بتواند به نماد جامعه‌ی خلاق و پویایی تبدیل شود که اینجا در حال شکل‌گیری است.


جمع‌آوری بودجه برای احداث این پل که از حدود چهار ماه پیش در وب‌سایت Spacehive آغاز شده‌ است، تا اواخر اوت ادامه‌ خواهد‌ داشت. توماس رندال‌پیج جزئیات این پروژه را در ویدئویی تشریح کرده‌ است که باهم می‌بینیم.

دانلود از آپارات

منبع dezeen

از سراسر وب

  دیدگاه
کاراکتر باقی مانده

بیشتر بخوانید