گیگابایت نتایج اورکلاک پردازنده ۱۶ هسته‌ای Ryzen 9 3950X را منتشر کرد

یک‌شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
مطالعه 5 دقیقه
براساس آزمایش‌های گیگابایت، امکان اورکلاک پردازنده‌ی پرچم‌دار Ryzen 9 3950X تا ۴/۴ گیگاهرتز در تمامی هسته‌ها وجود دارد. نمرات بنچمارک CineBench این پردازنده در این فرکانس حیرت‌آور است.
تبلیغات

گیگابایت در آخرین راهنمای اورکلاکینگ خود برای مادربردهای X570، نقطه‌ی بهینه‌ی بالقوه‌ی اورکلاکینگ را برای پردازنده‌ی پرچم‌دار Ryzen 9 3950X ارائه کرده است. این پردازنده‌ی رایزن با برخورداری از سطح عملکردی حیرت‌آور در اجرای چندوظیفگی، سریع‌ترین تراشه‌ی مصارف عام کنونی دنیای سخت‌افزار و اولین پردازنده از این نوع است که ۱۶ هسته دارد.

راهنمای اورکلاکی که گیگابایت منتشر کرده، درکی درست از سطح انتظاری ایجاد می‌کند که باید از پردازنده‌ی پرچم‌دار Zen 2 داشته باشیم. در آزمایش‌های گیگابایت، از مادربرد X570 AORUS Master این شرکت همراه‌با پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X و البته ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی رم DDR4-3200 استفاده شده است. تمام این آزمایش‌ها با سیستم خنک‌کنندگی مایع EK-KIT P360 اجرا شده که درواقع شرایط آزمایشی نزدیک‌تر به دنیای واقعی است.

کیت خنک‌کننده‌ی مایع EK-KIT P360

طبق اطلاعات گیگابایت، Ryzen 9 3950X در فرکانس کاری ۴/۳ گیگاهرتز با تغذیه‌ی ولتاژ ۱/۴۱۶ ولت شرایط پایداری تجربه کرده است. گیگابایت ولتاژ اورکلاکینگ بین ۱/۳ تا ۱/۴۵ ولت را برای پردازنده‌های سری ۳۰۰۰ رایزن توصیه می‌کند. در آزمایش‌های گیگابایت در حداکثر فشار کاری با نرم‌افزار Prime95، دمای پردازنده به ۱۰۱ درجه سلسیوس می‌رسد. در این شرایط، دمای تراشه X570 نیز به ۶۸ درجه سلسیوس رسیده است که دلیل موجهی برای استفاده از خنک‌کننده‌ی فن اضافی به‌دست می‌دهد.

‌پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X ازنظر سطح عملکرد، در فرکانس پایه‌ی کارخانه‌ای (۳/۵ گیگاهرتز) امتیاز ۳،۹۳۲ را در بنچمارک Cinebench ازآنِ خود کرده است. باید توجه کرد برای برآورد سطح عملکرد این تراشه از نسخه‌ی قدیمی‌تر R15 استفاده شده است.

همین پردازنده در فرکانس ۴.۳ گیگاهرتز، امتیاز چشمگیر ۴،۳۸۴ را کسب کرده که ۴۵۲ امتیاز بیشتر است. این امتیاز حاکی از تقویت شدید سطح عملکرد این پردازنده است که باعث می‌شود حتی از پردازنده ۲۴ هسته‌ای تردریپر 2970WX با امتیاز ۴،۳۰۰ در این بنچمارک پیشی گیرد. تراشه‌ی مصارف عام Ryzen 9 3950X در این بنچمارک حتی از پردازنده‌ی حرفه‌ای Core i9-9980XE اینتل با دو هسته و چهار رشته‌‌ی پردازشی بیشتر سبقت گرفته است. پردازنده اینتل در این بنچمارک فقط ۳،۷۰۰ امتیاز به‌دست آورده است؛ یعنی کمتر از امتیازی که پرچم‌دار رایزن در شرایط پایه‌ی کارخانه‌ای کسب کرده است. این امتیازها نشان می‌دهد  AMD با پردازنده‌های مصارف عام جدید خود به شایستگی دربرابر پردازنده‌های حرفه‌ای دسکتاپ نسل دهم اینتل قد علم خواهد کرد که قرار است تا پایان این ماه عرضه شود.

bench

نتایج بنچمارک Cinbench R15 در فرکانس کاری ۴/۳ گیگاهرتز با پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X

گیگابایت در راهنمای اورکلاک خود این‌چنین می‌گوید:

هرچند فرکانس ۴.۳ گیگاهرتز ممکن است مرز فرکانس برای بسیاری از تراشه‌های از این دست باشد، قطعاتی نیز وجود دارد که می‌توان آن‌ها را تا فرکانس‌های بیشتری اورکلاک کرد. این نتایج تضمین نمی‌کند در تمام موارد عملکرد پایداری در نرم‌افزار Prime95 به‌دست آید؛ اما دست‌کم گویای آن است که قطعات مشابه در این شرایط در طول بنچمارک Cinebench R15 شرایط پایداری خواهند داشت. به کاربران توصیه می‌کنیم از سیستم خنک‌کننده‌ی آبی دو یا سه‌رادیاتوره‌ی مطمئن برای کسب بهترین نتایج استفاده کنند. از همان گام‌های قبلی پیروی کنید و تنها پارامترها را روی مقدارهای جدید تنظیم کنید. البته اجرای چنین کاری را به کاربران پیشنهاد نمی‌کنیم؛ چراکه با سطوح بالای ولتاژ موردنیاز برای اورکلاک، ممکن است به قطعات شما آسیب برسد. ما تنها با اهداف آزمایشی سعی کردیم حداکثر کلاک قابل‌تحمل را در خلال آزمایش Cinebench R15 با قطعات خود به‌دست بیاوریم. متأسفانه نتوانستیم قطعات متعدد از این پردازنده را آزمایش کنیم و تنها امکان آزمایش یک قطعه‌ی واحد فراهم بود. ما آزمایش‌های خود را با Cinebench R15 و در فرکانس ۴،۴۰۰ مگاهرتز نیز انجام دادیم.

براساس این توضیحات، گیگابایت موفق شده است بنچمارک Cinebench R15 را در سرعت کلاک ۴.۴ گیگاهرتز بدون مشکل اجرا کند. با افزایش ۱۰۰ مگاهرتزی فرکانس در سطح تمامی هسته‌ها، امتیاز پردازنده به عدد ۴،۴۷۵ رسیده است. اهمیت این عدد وقتی بیشتر می‌شود که بدانیم گیگابایت برای رسیدن به آن از ولتاژ تغذیه ۱/۴۲۵ ولت بهره نبرده و از مرزهای امن همچنان عبور نکرده است. باوجوداین، گیگابایت تصریح می‌کند تمامی تراشه‌های Ryzen 9 3950X امکان دستیابی به فرکانس ۴.۴ گیگاهرتز را ندارند و فرکانس ۴.۳ را باید به‌عنوان نقطه‌ی بهینه برای اورکلاک این پردازنده ۱۶ هسته‌ای در نظر گرفت.

نتایج بنچمارک Cinbench R15 در فرکانس کاری ۴/۴ گیگاهرتز با پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X

مشخصات پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X

پردازنده‌ی پرچم‌دار AMD که قرار است به‌زودی از راه برسد، مانند دیگر پردازنده‌های سری ۳۰۰۰ رایزن از فناوری ساخت ۷ نانومتری و معماری هسته‌ی Zen 2 برخوردار است. سه چیپلت روی اینترپوزر این پردازنده‌ی قدرتمند تعبیه شده است که شامل دو Die هشت‌هسته‌ای Zen 2 و یک Die ورودی/خروجی است که با فناوری ۱۴ نانومتری تولید شده است. تمام منابع در پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X فعال است و ۱۶ هسته و ۳۲ رشته پردازشی سطح عملکرد چشمگیری برای این پردازنده رقم می‌زنند. چنین پیکربندی هسته‌ای هرگز در پردازنده‌ی مصارف عام مبتنی‌بر سوکت AM4 دیده نشده است. درواقع، AMD پردازنده‌ای را روانه‌ی دسکتاپ‌های خانگی خواهد کرد که نظیر آن را تنها در پلتفرم‌های دسکتاپ حرفه‌ای یا HEDT دیده‌ایم.

پردازنده‌ی رایزن 9 3950X با فرکانس پایه ۳/۵ گیگاهرتز و فرکانس بوست وحشتناک ۴/۷ گیگاهرتز که بیشترین رقم در میان پردازنده‌های سری ۳۰۰۰ رایزن است، روانه‌ی بازار مصرف خواهد شد. این تراشه درمجموع ۷۲ مگابایت حافظه‌ی کش و درست مانند دیگر قطعات Ryzen 9 توان طراحی حرارتی ۱۰۵ واتی دارد. این توان طراحی حرارتی مبتنی‌بر فرکانس پایه‌ی این پردازنده است؛ بنابراین، در فرکانس‌های بیشتر و در شرایط اورکلاکینگ، میزان مصرف توان پردازنده بیشتر از این نیز خواهد بود. پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X نیز مانند دیگر پردازنده‌های رایزن از ساختار لحیم ویژه‌ای برخوردار است که به دفع حرارت مازاد کمک شایانی خواهد کرد.

ای ام دی رایزن AMD Ryzen 9 3950x

پردازنده‌ی Ryzen 9 3950X همراه‌با محصولات نسل سوم تردریپر که در بدو ورود به بازار حداکثر ۲۴ هسته دارند، عرضه خواهد شد. AMD تراشه‌ی پرچم‌دار جدید خود را به‌نحوی تنظیم و تعدیل کرده است که امکان دستیابی به سرعت‌های کلاک بوست تبلیغ‌شده را در زمان عرضه داشته باشد. برخی گزارش‌ها گویای آن است که پردازنده‌های کنونی سری ۳۰۰۰ رایزن در دستیابی به فرکانس بوست تبدیل‌شده چندان موفق عمل نکرده‌اند و حتی به‌روزرسانی AMD نیز کمک چندانی به حل این اشکال نکرده است. البته قرار است با ارائه‌ی به‌روزرسانی میکروکد در روزهای آینده، ۱۰۰ مورد بهبود عملی در میزان عملکرد پردازنده‌های رایزن محقق شود.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات