مجوز افزایش ۹.۶ درصدی قیمت لاستیک خودرو

چهارشنبه ۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
رئیس انجمن صنعت تایر از صدور مجوز افزایش قیمت ۹.۶ درصدی قیمت‌ها از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خبر داد.
تبلیغات

چندی قبل وزارت صنعت‌، معدن‌ و تجارت موارد تخصیص ارز موردنیاز برای واردات کالا به کشور را به سه گروه تقسیم کرد. گروه نخست از محل منابع فروش نفت،‌ گروه دوم از محل صادرات غیرنفتی (سامانه نیما) و گروه سوم از محل صادرات بخش خصوصی (سامانه سماصا) ارز دریافت خواهند کرد. بر‌ همین اساس تامین ارز بخشی از مواد اولیه تولید تایر از طریق منابع حاصل از فروش نفت تامین و ارز موردنیاز برای تامین بخش دیگری از مواد اولیه هم باید از طریق سامانه نیما تامین شود.

محمدرضا تقی گنجی، با بیان این که اساس مصوبه‌ی جدید، به زودی به تولیدکنندگان تایر ابلاغ خواهد شد، افزود:

تولیدکنندگان این صنعت از سال ۹۳ تاکنون افزایش قیمتی را اعمال نکرده و همچنان محصولات خود را با قیمت ۴ سال پیش عرضه می کنند.

رئیس انجمن صنعت تایر در پاسخ به اظهارات مطرح شده مبنی بر اعمال افزایش قیمت ۱۵ درصدی از سوی برخی تولیدکنندگان تایر اظهار کرد:

تولیدکنندگان این حوزه تا مجوز سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را نداشته باشند اقدام به افزایش قیمت نخواهند کرد و افزایش قیمت فعلی اولین افزایش قیمت پس از سال ۹۳ است.

گنجی با تاکید بر روان بودن اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولیدکنندگان تایر نیز گفت:

هم اکنون تولیدکنندگان این حوزه به راحتی قادر به دریافت ارز دولتی هستند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
لاستیک تایر کارخانه لاستیک

رئیس انجمن صنعت تایر در پایان با اشاره به تصمیم جدید دولت مبنی بر توافق واردکننده و صادرکننده بر سر قیمت ارز در صرافی ها نیز گفت:

به طور قطع با این اقدام ارز برای واردات گران تمام خواهد شد این در حالی است که مابه التفاوت ارز مبادله ای با ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز تا اندازه ای به قیمت کالاها افزوده و به طور قطع دلار حدود ۶۵۰۰ تومانی، ارز گرانی برای صنعت خواهد شد و عرضه را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.

سرگردانی تولیدکنندگان لاستیک و تایر خودرو

مهندس عباس عباسی‌ ابیانه، مدیرعامل گروه صنعتی بارز با اشاره به مشکلات ایجادشده در زمینه تخصیص ارز موردنیاز مواداولیه از کاهش موجودی انبارهای مواداولیه تایرسازان خبر داد و گفت:

در‌حال‌حاضر انبارهای تایرسازان تنها به‌میزان تولید روزانه موجودی دارد و درصورت تامین نشدن به‌موقع ارز برای خرید مواد اولیه،‌ تولید تایر با مشکل مواجه خواهد شد.  ارز موردنیاز برای واردات مواداولیه تایر از هر دو گروه اول و دوم ارزی تامین می‌شود و همین موضوع باعث کند شدن روند واردات مواداولیه به کشور شده است.

 مدیرعامل گروه صنعتی بارز با اشاره به کاهش موجودی تایرهای رادیال باری‌واتوبوسی در بازار بر لزوم ساماندهی بازار این گروه محصول خاص تاکید کرد و گفت:

متاسفانه گروه صنعتی بارز به‌عنوان تنها تولیدکننده تایرهای رادیال باری‌واتوبوسی برای واردات سیم طوقه تایرهای رادیال باری با مشکل مواجه است. وی علت این مشکل را کند بودن سامانه نیما اعلام کرد و گفت: نکته جالب در این بین،‌ دیده نشدن ارز کره‌جنوبی در سامانه ارزی نیماست که باعث شده واردات سیم طوقه از کره‌جنوبی با مشکل مواجه شود.
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات