۱۵ بهمن: تولد فیسبوک و بازگشت استیو جابز به اپل

یک‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
۱۴ سال پیش در چنین روزی، مارک زاکربرگ وبسایت فیسبوک را به‌طور رسمی منتشر کرد و جرقه‌ی توسعه‌ی بزرگ‌ترین شبکه‌ی اجتماعی جهان زده شد.
تبلیغات

۱۴ سال پیش در چنین روزی (چهارم فوریه‌ی سال ۲۰۰۴)، مارک زاکربرگ، وبسایت Thefacebook را برای عموم منتشر کرد. دامنه‌ی این وبسایت بعدا به Facebook تبدیل شد و امروز به به‌عنوان بزرگ‌ترین شبکه‌ی اجتماعی جهان شناخته می‌شود.

مارک زاکربرگ، فیسبوک را به کمک هم‌اتاقی‌هایش در دانشگاه هاروارد یعنی ادوارد ساورین، اندرو مک‌کلوم، داستین ماسکویتز و کریس هیوز منتشر کرد. آن‌ها ابتدا عضویت در فیسبوک را به دانشجویان هاروارد محدود کرده بودند. پس از مدتی، تمام مؤسسات آموزش عالی در بوستون و پس از آن تمام دانشگاه‌های آیوی لیگ و دانشگاه استنفورد به لیست عضویت فیسبوک اضافه شدند.

رشد فیسبوک به‌سرعت ادامه یافت تا این که از سال ۲۰۰۶ تمام افراد بالاتر از ۱۳ سال  که مدارک شناسایی ارائه می‌کردند، اجازه‌ی عضویت در این سرویس شبکه‌ی اجتماعی داشتند. عرضه‌ی عمومی سهام فیسبوک در سال ۲۰۱۲ انجام شد و با رسیدن به سقف بازار ۱۰۴ میلیارد دلار، علاوه بر ثبت رکوردی خارق‌العاده، مؤسسانش را به میلیونرهای جوان تبدیل کرد. این شبکه‌ی اجتماعی طبق آخرین آمار حدود دو میلیارد کاربر فعال در ماه دارد. درآمد خالص آن در سال ۲۰۱۷ در حدود ۱۶ میلیارد دلار گزارش شده و مجموع دارایی‌های آن به ۸۴ میلیارد دلار رسیده است.

استیو جابز در حال تشریح برنامه‌های خود در نکست

از دیگر اتفاقات مهم تاریخ دنیای فناوری در این روز، می‌توان به خرید شرکت NeXT توسط اپل اشاره کرد. در چهارم فوریه‌ی سال ۱۹۹۷، شرکت اپل خرید نکست را با مبلغ ۴۲۷ میلیون دلار نهایی کرد. هدف اپل از خرید شرکتی که استیو جابز تأسیس کرده بود، تصاحب سیستم‌عامل عالی آن‌ها یعنی OpenStep بود. این سیستم عامل بعدا به‌عنوان پایه‌های نسل جدید سیستم‌عامل مک استفاده شد و در نهایت، Mac OS X را تولید کرد.

استیو جابز به‌محض خریده شدن شرکتش توسط اپل، به هیئت مدیره‌ی آن‌ پیشنهاد کرد که خودش را به‌عنوان مدیرعامل موقت جایگزین گیل آملیو کنند. هیئت مدیره‌ی اپل نیز که پس از ترک شرکت توسط استیو جابز خسارت‌های زیادی متحمل شده بود، این پیشنهاد را پذیرفت. البته عنوان موقتی به‌سرعت از این سمت برداشته شد و استیو جابز تا مدت زیادی به‌عنوان مدیرعامل شرکتی که خودش تأسیس کرد، مشغول به کار بود.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات