تلاش انویدیا برای زنده نگه داشتن قانون مور

جمعه ۲۳ تیر ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
انویدیا برای زنده نگه‌ داشتن قانون مور، روی پردازنده‌های گرافیکی با ماژول‌های چندتراشه‌ای تحقیق می‌کند.
تبلیغات

تیمی از محققان انویدیا در دانشگاه ایالتی آریزونا، دانشگاه تگزاس و مرکز ابرمحاسباتی بارسلونا، مقاله‌ای چاپ کرده‌اند که در آن راه‌هایی برای دور زدن مشکل افزایش تراکم ترانزیستوری مطرح شده است.

nvidia multi chip module

با توجه به فناوری‌های امروزی، سقفی برای حداکثر کارایی قابل دستیابی در بخش پردازنده‌ها تعریف شده که رسیدن به بیشتر از آن بسیار دشوار است و هزینه‌ی بالایی دارد. برای اجتناب از رسیدن به چنین وضعیتی، محققان انویدیا پیشنهاد ساخت ماژول‌های پردازنده‌‌ی گرافیکی (GPM) را داده‌اند. این ماژول‌ها در یک پکیج و با استفاده از فناوری‌‌های سیگنالینگ با پهنای باند بالا و مصرف انرژی کم، به‌صورت یکپارچه درمی‌آید تا از آن بتوان برای طراحی و ساخت پردازنده‌های گرافیکی با ماژول چندتراشه‌ای (MCM) استفاده کرد.

nvidia mcm chart
مقاله‌های مرتبط:

    بر اساس یافته‌های محققان از شبیه‌ساز اختصاصی انویدیا، پردازنده‌های گرافیکی MCM می‌توانند تا حد زیادی به افزایش تعداد واحد‌های پردازشی جریانی (SM) کمک کنند. افزایش تعداد این واحد‌ها منجر به افزایش سرعت اجرا خواهد شد. محققان همچنین با بهبود بلاک‌های GPM اولیه و استفاده از اتصال‌های پیشرفته، تراشه‌ای با ۲۵۶ واحد پردازش جریانی شبیه‌سازی کرده‌اند که نسبت سرعت را در قیاس با بزرگ‌ترین پردازنده‌ی گرافیکی با ۱۲۸ واحد پردازش جریانی، ۴۵.۵ درصد افزایش داده است. به‌علاوه طراحی آن‌ها در مقایسه با مالتی-GPU مشابه، ۲۶.۸ درصد افزایش کارایی داشته و تنها ۱۰ درصد کمتر از یک پردازنده‌ی گرافیکی با ۲۵۶ واحد پردازش جریانی است که ساخت آن با فناوری‌های امروزه ممکن نیست.

    تبلیغات
    داغ‌ترین مطالب روز

    نظرات

    تبلیغات