چرا نوشتن رزومه ای از شکست های کاری و تحصیلی مفید است؟

پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
رزومه به نوشته‌ای گفته می‌شود که در آن فرد موفقیت‌های دوران کاری و حرفه‌ای خود را فهرست کرده است. برای این کار هم سایت‌های بیشماری برای راهنمایی در نوشتن رزومه وجود دارند. اما تا به حال در مورد فهرست کردن شکست‌های زندگی خود فکر کرده‌اید؟ با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

یکی از اساتید روانشناسی دانشگاه پرینستون آمریکا در ابتکاری جالب رزومه‌ای از شکست‌هایی که در زندگی خود تجربه کرده را به صورت آنلاین منتشر کرده است. چند سال پیش وی این رزومه را برای دانشجویان خود درست کرده بود و حالا تصمیم به انتشار آن گرفته است. بعد از مدت کوتاهی این رزومه در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری به یکی از موضوعات داغ و پربیننده تبدیل شد.

رزومه‌ی این استاد فهرستی از دانشگاه‌ها و بورسیه‌هایی که وی را رد کرده بودند یا موقعیت‌های کاری از دست رفته از سال ۱۹۹۹ تا به امروز را شامل می‌شود.

اعتراف و آشکار ساختن شکست‌های فردی و حرفه‌ای به خصوص برای افرادی مثل یک استاد دانشگاه می‌تواند برای دانشجویان راه‌گشا باشد. خیلی از دانشجویان و جوانان با دیدن وضعیت اقتصادی و جامعه، نمی‌توانند چشم‌اندازی برای آینده‌ی کاری خود ترسیم کنند. با این حال رفتار این استاد دانشگاه راه پر دست‌انداز موفقیت برای بقیه نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه در مصاحبه‌ای گفته است:

خیلی از تلاش‌های من در طول زندگی منجر به شکست شده‌اند اما وقتی به موفقیت میرسید این شکست‌ها دیده نمی‌شوند. بنابراین اطرافیان شما همیشه فکر می‌کنند که با انجام هر کاری موفق می‌شوید. باید به این واقعیت برسیم که خیلی از عوامل مرتبط با شکست تحت مدیریت فرد نیستند و نمی‌توان آن‌ها را کنترل کرد.

در سال ۲۰۱۰ مقاله‌ای در مجله‌ی معتبر Nature به چاپ رسید که نشان می‌دهد نوشتن فهرست شکست‌ها کمکی مثبت در جهت موفقیت است. بدین وسیله فرد شکست‌های زندگی خود را به جای پنهان‌ کردن از افراد دیگر به درستی می‌پذیرد. ملانی استفان استاد دانشگاه ادینبورگ در این مقاله می‌نویسد:

رزومه‌ی کاری تلاش‌های من برای رسیدن به موفقیت را نشان نمی‌دهد. در حقیقت کارنامه‌ی من امتحان‌هایی که پاس نکرده‌ام، دانشگاه‌هایی که پذیرفته نشده‌ام یا مقاله‌هایی که هیچ کجا اجازه انتشار پیدا نکرده‌اند را نشان نمی‌دهد. در یک کنفرانس پژوهشگر دستاوردهای علمی خود را ارائه می‌دهد ولی هیچ کس نمی‌فهمد برای رسیدن به این نتایج چند بار تیم تحقیقاتی متحمل شکست شده است.

نوشتن رزومه‌ی شکست‌های فردی قبح عدم موفقیت را برای فرد و اطرافیان وی می‌شکند و فرد را به تلاش بیشتر ترغیب می‌کند.

طی یک تحقیق علمی در دانشگاه کلمبیای آمریکا ۴۰۰ دانشجو به سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول در مورد موفقیت‌های سه دانشمند مطرح آلبرت انیشتین، ماری کوری و آلبرت فارادی اطلاعات زیادی کسب کردند. گروه دوم در مورد فراز و نشیب‌های زندگی شخصی و گروه سوم در مورد شکست‌های کاری این سه دانشمند آموزش دیدند. در انتهای سال تحصیلی دانشجویان عضو گروه‌های دوم و سوم نمرات پایان ترم بالاتری نسبت به گروه اول کسب کردند.

مسلما هیچ کس به شما توصیه نمی‌کند که در رزومه‌ی کاری و تحصیلی، شکست‌های خود را فهرست کنید. اما باید در نظر گرفت که تحقیقات علمی زیادی نشان می‌دهند که قبول شکست بخشی از مسیر موفقیت به حساب می‌آید. مطالعه‌ی زندگی آدم‌های موفق و شکست‌هایی که در راه موفقیت متحمل شده‌اند می‌تواند شما را به حقیقت زندگی نزدیک‌تر کند.  

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات