حرکت وضعی زمین عامل محدود شدن عملکرد لرزش گیر دوربین ها به 6.5 گام است

شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
المپوس اعلام کرده که عامل اصلی محدودیت در لرزش گیر اپتکیال به ۶.۵ گام، حرکت وضعی زمین یا همان چرخش زمین به دور خودش است.
تبلیغات

المپوس در جریان برگزاری فتوکینا ۲۰۱۶ از دوربین جدید و قدرتمند خود با نام E-M1 Mark II رونمایی کرد. از ویژگی‌های این دوربین قدرتمند می‌توان به لرزش گیر ۶.۵ گام اشاره کرد. حال المپوس اعلام کرده که حرکت وضعی زمین اجازه‌ی افزایش قابلیت لرزش‌گیرهای را بیش از ۶.۵ گام نمی‌دهد. افزایش هر گام در سیستم‌های لرزش‌گیر به معنای افزایش میزان نوردهی در دوربین‌ها است. با استفاده از لرزش گیر اپتیکال یک گام، می‌توان تصویری شارپ را با نوردهی دو برابری در مقایسه با دوربینی که لرزش گیر ندارد، ثبت کرد، از این‌رو است که دوربین‌های مجهز به لرزش‌گیر در محیط‌های کم نور تصویری بهتر ارائه می‌کنند، چراکه زمان نوردهی سنسور برای لرزش گیر اپتیکال یک گام دو برابر شده و در نتیجه به علت ورود نور بیشتر به سنسور، تصویر شارپ‌تری ثبت می‌شود. با توجه به اینکه هر گام، میزان نوردهی سنسور را دو برابر می‌کند، پس لرزش گیر اپتیکال ۳ گام، میزان نوردهی را ۲×۲×۲ یا به بیان بهتر ۸ برابر بیشتر می‌کند. لرزش گیر اپتیکال ۶.۵ گام نیز میزان نوردهی سنسور را ۹۰.۵ برابر می‌کند.

برای درک بهتر این موضوع، یک دوربین فاقد سیستم لرزش گیر را در نظر بگیرید که از یک لنز ۱۲۵ میلی‌متری استفاده می‌کند. زمان نوردهی سنسور در این دوربین ۱/۱۲۵ ثانیه است، حال آنکه یک لرزش گیر ۳ گام به معنای افزایش نوردهی به میزان ۱۲۵/(۱×۸) یا ۸/۱۲۵ است که در صورت ساده کردن، زمان نوردهی را به ۱/۸ ثانیه افزایش می‌دهد.

ستسویا کاتائوکا، معاون بخش مدیریت المپوس در گفتگو با Amateur Photographer به این موضوع اشاره کرده است. وی در پاسخ به سوالی در مورد سیستم Sync IS مورد استفاده در دوربین المپوس که نشان از دست یافتن به رکورد ۶.۵ گام در لرزش گیر این دوربین شده، چنین پاسخ داده است:

لرزش‌گیر مورد استفاده در خود بدنه به تنهایی ۵.۵ گام را در اختیارمان قرار می‌دهد. ترکیب نتیجه‌ی این تثبیت کننده با لرزش گیر اپتیکال لنز، در مجموع رکورد ۶.۵ گام را برای دوربین المپوس به ارمغان آورده است. در تئوری اصلی‌ترین عامل محدود کننده برای دست یافتن اعدادی بالاتر از ۶.۵، اثر حرکت وضعی زمین روی سنسور‌های ژیروسکوپ است.

در بسیاری از دوربین‌های رده بالا نظیر E-M1 Mark II المپوس از دو سیستم لرزش‌گیر یکی در بدنه و دیگری در لنز استفاده می‌شود. سیستم لرزش‌گیر در دوربین، با جایجایی سنسور عمل می‌کند، حال آنکه لرزش گیر اپتیکال در لنز، به هنگام نوردهی در صورت لرزش دوربین، عدسی‌ها را جابجا می‌کند.

با توجه به اطلاعات ارائه شده توسط کاتائویا، به نظر می‌رسد تا زمانی که سنسور‌های ژیوسکوپ نتوانند اثر حرکت وضعی زمین را خنثی کنند، نمی‌توان به رکوردی بالاتر از ۶.۵ گام در لرزش گیرهای دوربین دست یافت.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات