وان‌درایو، دراپ‌باکس، گوگل درایو و باکس: مناسب‌ترین سرویس ذخیره‌سازی ابری برای شما کدام است

شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۳
مطالعه 13 دقیقه
اگر آمادگی لازم را برای انتقال فایل‌ها، عکس‌ها و سایر اطلاعات خود را به فضای ذخیره‌سازی ابری دارید، اما برای تصمیم‌گیری و انتخاب بهترین سرویس با توجه به نیاز‌هایتان و هزینه مورد نظرتان به کمک نیاز دارید، ما در این مقاله به بررسی عمیق و مقایسه سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری پرداخته‌ایم. با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

ذخیره‌ی فایل‌ها در فضای ابری علی رغم توانایی دسترسی به فایل‌ها در هر مکان و داشتن بکاپ از آن‌ها، مزایای زیاد دیگری نیز دارد. استفاده از فضای ابری سخت نیست، ولی انتخاب بهترین سرویس ابری نیاز به تحقیق دارد.

به همین دلیل ما از نحوه‌ی کار و نقاط قوت و ضعف انواع فضای ذخیره‌سازی ابری راهنمایی تهیه کردیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.

مقایسه سرویس‌های ارائه‌ی دهنده فضای ذخیره‌سازی ابری

جدول مقایسه سرویس های فضای ابری

قبل از شروع لازم به ذکر است آی‌کلود شرکت اپل به این دلیل در این مقاله گنجانده نشده است که این سرویس برای اندروید در دسترس نیست و فقط خاص اکوسیستم اپل طراحی شده و توسعه یافته است. اگر از کامپیوتر‌های مک و دستگاه‌های مجهز به آی‌او‌اس استفاده می‌کنید، آی‌کلود گزینه‌ی مناسبی برای شما خواهد بود.

وان‌درایو

محیط فضای ذخیره سازی وان‌درایو

در ابتدا به بررسی گزینه‌ی ارائه شده از سوی مایکروسافت می‌پردازیم. کسانی که از ویندوز ۸ و یا ۸.۱ استفاده می‌کنند می‌توانند از وان‌‌درایو به راحتی بهره ببرند، زیرا امکان استفاده از آن در قسمت‌های مختلف این سیستم‌عامل تعبیه شده است. به عنوان مثال می‌توان به نام وان‌درایو در فایل اکسپلورر در کنار نام درایو‌ها و مکان‌های مختلف هارد دیسک اشاره کرد. اگرچه که امکان استفاده از وان‌درایو از طریق وب و یا دانلود نرم‌افزار مخصوص آن برای مک، نسخه‌ها قدیمی‌تر ویندوز، اندروید، آی‌او‌اس، ویندوزفون و حتی ایکس‌باکس نیز محیا است.

در این سرویس می‌توانید هرگونه فایلی اعم از عکس، ویدیو، اسناد و غیره را ذخیره کرده و سپس به آن‌ها از طریق کامپیوتر و یا موبایل‌ دسترسی داشته باشید. هم‌چنین این سرویس توانایی مرتب کردن اسناد را بر اساس نوع آن‌ها را دارا است تا بتوانید فایل مورد نظرتان را سریع‌تر پیدا کنید.

اپلیکیشن‌های موجود در آی‌او‌اس، اندروید و ویندوزفون همگی قابلیت آپلود خودکار عکس را دارند؛ بدین معنی که هنگامی که اقدام به عکس‌برداری می‌کنید عکس گرفته شده بلافاصله در اکانت شما ذخیره‌ می‌شود. یکی از نقاط قوت وان‌درایو این است که به خوبی با مجموعه نرم‌افزار‌های آفیس کار می‌کند. هنگامی که یکی از نرم‌افزار‌های آفیس را باز می‌کنید، لیستی از فایل‌هایی که اخیرا در وان‌درایو ذخیره کرده‌اید را مشاهده می‌کنید. اگر اکانت آفیس ۳۶۵ دارید و سندی را در وان‌درایو باز کنید، می‌توانید به صورت همزمان اقدام به ویرایش آن همراه با باقی همکارانتان بکنید. بدین معنی که تغییرات در حال انجام روی اسناد توسط همکارانتان را می‌توانید در همان لحظه مشاهده کنید.

مایکروسافت امیدوار است که وان‌درایو تبدیل به محیطی شود برای ذخیره‌ی عکس و به طور مستمر در حال تلاش است تا بتواند با توسعه تکنولوژی خاصی، عکس‌ها را بر اساس اهمیتشان مرتب کند. به عنوان مثال اگر عکسی از کودک خود، وعده‌ی غذایی و محل پارک خودرو خود برای جلوگیری از فراموشی آن تهیه کرده‌اید، وان‌درایو قادر باشد تا با تشخیص اهمیت آن‌ها، عکس‌های مهم را ذخیره کرده و باقی را پاک کند. با این که هنوز تا نهایی شدن این تکنولوژی راه زیادی باقی مانده، ولی لااقل مسیر حرکت مایکروسافت مشخص است.

جایی که در آن می‌درخشد:

وان‌درایو به خوبی با دستگاه‌های مجهز به ویندوز کار می‌کند؛ زیرا قابلیت‌های وان‌درایو از پیش در سیستم‌‌عامل ویندوز بر روی کامپیوتر‌ها، موبایل‌ها و تبلت‌ها ادغام شده است. باز کردن و ویرایش اسناد در وان‌درایو توسط سایر نرم‌افزار‌های مایکروسافت به راحتی انجام می‌پذیرد. هم‌چنین به دلیل هماهنگی خوب آن با مجموعه آفیس، استفاده از وان‌درایو به کسانی که به طور پیوسته با نرم‌افزار‌های آفیس سر و کار دارند توصیه می‌شود.

جایی که در آن ضعف دارد:

اگر از دستگاه‌های مجهز به ویندوز بهره نمی‌برید، استفاده از وان‌درایو بهترین گزینه نمی‌باشد. علی‌رغم وجود نرم‌افزار مخصوص برای سایر پلتفرم‌ها، ولی همانطور که مایکروسافت نشان داده است، بهترین تجربه‌ی استفاده از وان‌درایو را در ویندوز خواهید داشت.

برای استفاده از وان‌درایو باید دارای اکانت مایکروسافت باشید. با ثبت‌نام و گرفتن این اکانت می‌توانید به اوت‌لوک، ایکس‌باکس لایو و سایر سرویس‌های مایکروسافت نیز دسترسی داشته باشید.

وان‌درایو برای استفاده‌های تجاری محدودیت ذخیره ۲۰۰۰۰ فایل را دارد که بنا به گفته‌های مایکروسافت، این شرکت در حال برطرف ساختن این مشکل است.

بهترین انتخاب برای:

اگر از کامپیوتر و تبلت و تلفن هوشمند مجهز به ویندوز استفاده می‌کنید و نیاز دارید که به فایل‌های خود بدون کمترین سختی دسترسی داشته باشید.

دراپ‌باکس

محیط فضای ذخیره سازی دراپ باکس

دراپ‌باکس یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری در دنیا است؛ زیرا قابل اعتماد، بسیار کاربر پسند و به راحتی قابل تنظیم و شروع به کار است. فایل‌های شما در سرویس‌های دراپ‌باکس ذخیره می‌شوند و می‌توانید به آن‌ها از طریق وب دسترسی پیدا کنید. هم‌چنین می توانید به فایل‌های خود از طریق نرم‌افزار مخصوص دراپ‌باکس که برای سیستم‌عامل‌های مک، ویندوز، لینوکس، آی‌اواس ، اندروید و بلک‌بری توسعه داده شده است، نیز دسترسی داشته باشید.

شما می‌توانید هر فایلی را در این سرویس ذخیره کنید. به واسطه نرم‌افزار دراپ‌باکس این عمل در کامپیوترها بسیار ساده است؛ بدین صورت که کافی است فایل مورد نظر را کشیده و بر روی پوشه دراپ‌باکس رها کنید. سپس این سرویس بلافاصله اقدام به همگام‌سازی تمام دستگاه‌های متصل به حساب کاربری می کند تا کاربران در هر زمان و مکان به فایل‌های مورد نظر دسترسی داشته باشند. لازم به ذکر است که محدودیت حجمی برای آپلود هر فایل وجود ندارد.

یکی از عوامل محبوبیت دراپ‌باکس رابط‌ کاربری ساده و منظم آن است. با این حال که نرم‌افزارهای موبایل و کامپیوتر این سیستم زیبا و ساده طراحی شده‌اند، ولی محیط وب‌سایت آن به خوبی نرم‌افزار‌ها نیست و گزینه‌های کمی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

دراپ‌باکس فرصت‌های زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا فضای ۲ گیگابایت اولیه را افزایش دهند. اگر در شروع سرویس در برنامه آموزشی نحوه کار با این سیستم شرکت کنید ۲۵۰ مگابایت فضای اضافی هدیه می‌گیرید. هم‌چنین برای فعال کردن قابلیت آپلود خودکار عکس‌های گرفته شده در دستگاه خود، ۳ گیگابایت به فضای شما افزوده خواهد شد. در نهایت نیز با ثبت‌نام هر کدام از دوستان شما که به وسیله دعوت شما به این سرویس روی آورده‌اند، شما ۵۰۰ مگابایت از دراپ‌باکس هدیه خواهید گرفت که این روند فقط برای ۳۲ بار ادامه خواهد داشت.

جایی که می‌درخشد:

نقطه قوت اصلی دراپ‌بکس عملکرد خوب و یکسان آن بر روی تمامی پلتفرم‌ها است. نرم‌افزار‌های آن ساده و زیبا طراحی شده‌اند و هر کاربری را راضی نگه خواهند داشت.

جایی که در آن ضعف دارد:

طراحی وب‌سایت دراپ‌باکس یکی از ضعیف‌ترین نمونه‌ها موجود در بین فضاهای ذخیره سازی ابری است. طراحی آن زیبا است، ولی کار کردن با آن مشکل است و نیاز به زمان دارد.

بهترین انتخاب برای:

اشتراک‌گذاری در حالتی که از دستگاه‌های مختلف بسیاری استفاده می‌کنید.

گوگل درایو

محیط فضای ذخیره سازی گوگل درایو

چیزی که در ابتدا به نام Docs برای ویرایش آنلاین اسناد توسعه یافته بود، بعدها به گوگل درایو تبدیل شد؛ مکانی برای ویرایش و ذخیره آنلاین اسناد. در درایو شما علی‌رغم ۱۵ گیگابایت فضای رایگان، به سرویس‌های متنوعی اعم از ویرایشگر متن، نرم‌افزار صفحه‌ گسترده و سازنده اسلاید‌های ارائه دسترسی خواهید داشت.

اگر اکانت گوگل دارید، برای استفاده از سرویس درایو کافی است با وارد شدن به اکانت خود آن را فعال کنید. شما ۱۵ گیگابایت فضا در اختیار دارید تا هر فایلی با هر پسوندی را در آن ذخیره کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که سرویس‌های جیمیل و گوگل پلاس و درایو همگی از این فضا استفاده می‌کنند.

برای دسترسی به فایل‌های خود علاوه بر وبسایت موجود، می‌توانید از نرم‌افزار‌های موجود برای کامپیوتر و مک نیز استفاده کنید. شما می‌توانید از طریق این نرم‌افزارها فایل‌های خود را بیافزایید تا بلافاصله عملیات همگام‌سازی بین تمامی دستگاه‌های متصل به اکانت شما شروع شود.

درایو در سیستم‌عامل کروم گوگل از پیش تعبیه شده است. پس اگر از کروم‌بوک بهره می‌برید، درایو بهترین گزینه برای ذخیره آنلاین فایل‌ها شما است. درایو نیز همانند سایر فضاهای ذخیره‌سازی، اپلیکیشن مخصوص به خود برای اندروید و آی‌اواس دارد تا بتوانید از تلفن هوشمند خود نیز به راحتی به فایل‌هایتان دسترسی داشته باشید.

یکی از مزایای گوگل درایو، مجموعه‌ی آفیس تعبیه شده در آن است تا توانایی ویرایش آنلاین اسناد را داشته باشید؛ البته این مجموعه را با آفیس شرکت مایکروسافت اشتباه نگیرید. این مجموعه هم‌چنین قابلیت‌های اضافه دیگری اعم از امضای اسناد و ارسال فکس را نیز دارد.

برای آپلود فقط کافی است که فایل‌ها را بگیرید و بر روی نرم‌افزار و یا حتی محیط وب‌سایت درایو رها کنید تا عملیات آپلود به صورت خودکار آغاز شود. هم‌چنین شما از جیمیل می‌توانید پیش‌نمایشی از فایل‌های ذخیره خود ببینید تا در صورت نیاز آن ها را برای دیگران ارسال کنید.

جایی که می‌درخشد:

اگر اکانت گوگل دارید برای شروع به عملیات خاصی نیاز ندارید و بلافاصله می‌توانید اقدام به ذخیره‌ی فایل‌ها کنید. اگر از جیمیل نیز استفاده می‌کنید می‌توانید به راحتی با چند کلیک فایل‌های دریافتی را در درایو ذخیره کنید.

جایی که ضعف دارد:

این سرویس قابلیت آپلود خودکار عکس‌های گرفته شده را ندارد. به جای آن می‌توانید با فعال کردن قابلیت بکاپ خودکار، عکس‌ها را در پروفایل گوگل پلاس ذخیره کنید. اگر گوگل محیطی مجتمع را تعبیه کند تا بتوانیم از قابلیت‌های ویرایش عکس گوگل پلاس به همراه قابلیت‌های ویرایش اسناد درایو یکجا بهره ببریم، می تواند تبدیل به محیط بسیار پرکاربرد برای کاربران شود.

بهترین انتخاب برای:

برای کسانی که در کنار فضای ذخیره‌سازی خود نیازمند ابزار ویرایش اسناد هستند.

باکس

محیط فضای ذخیره سازی باکس

هر کاربری می‌تواند در سرویس باکس ثبت‌ نام کند و از آن بهره ببرد؛ ولی گزینه‌های زیاد اشتراک‌گذاری و شخصی‌سازی این سرویس برای کاربران تجاری و تکنولوژی ساخته شده است. علی‌رغم امکان ذخیره‌سازی هر نوع فایل، باکس به شما این امکان را می‌هد تا فایل‌ها را با همکارانتان به اشتراک بگذارید، وظایف مختلفی را تعیین کنید، نظر خود را در رابطه با کار دیگران اعلام کنید و در رابطه با تغییرات صورت گرفته نیز اعلانیه دریافت کنید.

شما می‌توانید در محیط وب‌سایت باکس از فایل‌های موجود پیش‌نمایشی ببنید و هم‌چنین فایل‌های متنی ساده‌ای را ایجاد کنید. همانند سایر سرویس‌های ابری با دانلود نرم‌افزار مخصوص باکس برای کامپیوتر خود می‌توانید عملیات ذخیره‌سازی را بسیار ساده‌تر کنید.

در باکس شما قابلیت شخصی‌سازی زیادی روی محیط خود خواهید داشت؛ بدین ترتیب که می‌توانید مشخص کنید چه کسانی می‌توانند اسناد و فایل‌های خاصی را مشاهده کنند و چه کسانی امکان ویرایش آن‌ها را خواهند داشت. هم‌چنین می‌توانید برای پوشه‌های به اشتراک گذاشته شده پسورد تعیین کنید و تاریخ انقضا را نیز برای مدت زمان اشتراک گذاری آن‌ها معین کنید.

کاربران تجاری می‌توانند سایر نرم‌افزار‌های مورد نیاز خود اعم از Salesforce و Netsuite را به باکس متصل کنند تا فایل‌های آن‌ها به صورت خودکار در باکس ذخیره شود. پلاگین‌های خاصی برای مجموعه‌ی مایکروسافت آفیس و ادوبی لایت‌روم نیز وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید از طریق نرم‌افزارهای ذکر شده فایل‌ها موجود در باکس را باز و ویرایش کنید.

جایی که می‌درخشد:

برای کاربران تجاری باکس گزینه‌ی ایده‌آلی به حساب می‌آید؛ زیرا امکانات گسترده‌ای را در اختیار آنان قرار می‌دهد.

جایی که ضعف دارد:

امکانات و گزینه‌های زیاد این سرویس می‌تواند باعث سردرگمی کاربران معمولی شود.

بهترین انتخاب برای:

گروه‌هایی از کاربران که با یکدیگر بر روی پروژه‌های خاصی همکاری می‌کنند و شرکت‌های بزرگ که به مکانی برای اشتراک‌گذاری امن فایل‌هایشان نیازمند هستند.

آمازون

محیط فضای ذخیره سازی آمازون

آمازون تقریبا همه ‌چیز می‌فروشد و علاوه بر آن قصد دارد به محلی برای ذخیره آهنگ‌ها، عکس‌ها، ویدیو‌ها و سایر فایل‌ها شما نیز تبدیل شود. فضای ذخیره‌سازی ابری آمازون چندین سال است که فعالیت می‌کند؛ ولی این شرکت در مارس ۲۰۱۵ برنامه‌های جدیدی، یکی برای ذخیره‌سازی عکس و دیگری برای انواع فایل، را تعریف کرده است. هیچ‌کدام از برنامه‌ها رایگان نیستند؛ ولی هر دو قابلیت‌ استفاده آزمایشی ۳ ماهه را دارند.

برای ذخیره‌ی بدون محدودیت عکس در این سرویس یا باید عضو ارشد آمازون و یا صاحب یکی از دستگاه‌های فایر این شرکت باشید. در غیر اینصورت باید ماهانه ۱۲ دلار بابت این سرویس بپردازید. همانطور که از نام این برنامه مشخص است شما فضای نا‌محدودی برای ذخیره عکس‌هایتان در اختیار خواهید داشت و علاوه بر آن از فضای ۵ گیگابایتی برای ذخیره سایر فایل‌ها بهره خواهید برد.

برنامه دیگر این شرکت به شما فضای نا‌محدودی برای ذخیره‌ی انواع فایل را به ازای پرداخت ۶۰ دلار در سال خواهد داد. محدودیتی در تعداد فایل نخواهد بود، فقط در صورتی که از نرم‌افزار مخصوص کامپیوتر این سرویس استفاده نمی‌کنید، هر کدام از فایل‌ها نباید از ۲ گیگابایت تجاوز کند.

نرم‌افزار دسکتاپ این سرویس برای مک و کامپیوتر‌های شخصی موجود است و به شما اجازه می‌دهد تا فایل‌های خود را آپلود و دانلود بکنید. اما برخلاف سایر سرویس‌ها، این نرم‌افزار به شما اجازه نخواهد داد تا فایل‌های درون پوشه را مشاهده کنید. فقط قابلیت دانلود و آپلود موجود است و برای مشاهده و ویرایش فایل‌ها باید به وب‌سایت فضای ابری آمازون مراجعه کنید.

اپلیکیشن فضای ابری آمازون برای آی‌اواس و اندروید موجود است و از قابلیت آپلود خودکار عکس‌ها و ویدیو‌های گرفته شده بهره می‌برد. هم‌چنین این نرم‌افزار در تبلت‌ها و موبایل‌های آمازون نیز تعبیه شده است.

جایی که می‌درخشد:

اگر اکانت آمازون دارید، نیازی به ثبت‌نام ندارید و فقط کافی است با اکانت خود وارد شوید. طرح‌های نا‌محدود این سرویس در نوع خود بدون رقیب هستند.

جایی که ضعف دارد:

نرم‌افزار محیط دسکتاپ این سرویس به خوبی بقیه نیست و بهتر است از محیط وب‌سایت آن استفاده کنید که در این صورت محدودیت حجمی ۲ گیگابایت را برای هر فایل خواهید داشت.

بهترین انتخاب برای:

هر کسی که از تلفن هوشمند و تبلت فایر آمازون استفاده می‌کند؛ به این دلیل که سرویس ابری آمازون بخشی از سیستم‌عامل دستگاه‌های ذکر شده است. ذخیره‌ی نامحدود عکس نیز برای کاربران ویژه بسیار کاربردی خواهد بود.

کپی

محیط فضای ذخیره سازی کپی

سرویس کپی توسط شرکت شبکه‌ای باراکودا توسعه یافته است. این سرویس به همان خوبی که به کاربران مستقل سرویس می‌دهد، کاربران تجاری را نیز هدف قرار داده است. در این سرویس ۱۵ گیگابایت فضای رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد که از این منظر با وان‌درایو و گوگل‌درایو برابر است.

یکی از محاسن این سرویس نحوه‌ی اشتراک‌گذاری فضا بین کاربران است. بدین صورت که اگر ۲۰ گیگابایت بین ۴ کاربر اشتراک گذاشته شده باشد، هر کدام از کاربران ۵ گیگابایت فضا برای ذخیره‌سازی در اختیار خواهند داشت.

همانند سرویس‌های دیگر، کپی  نرم‌افزار دسکتاپ برای ویندوز، مک و لینوکس را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. هم‌چنین می‌توانید علاوه بر استفاده از وب‌سایت این سرویس، از اپلیکیشن‌های مخصوص اندروید و آی‌او‌اس نیز بهره ببرید.

اگر فضای ۱۵ گیگابایت برای شما کافی نیست می‌توانید با پرداخت ۱۰ دلار در ماه ۲۵۰ گیگابایت به فضای خود بیافزایید. کپی برای مشتریان تجاری بر حسب تعداد کاربران نیز شرایط عضویت ویژه‌ای در نظر گرفته است. برای استفاده ۵ کاربر این سرویس رایگان است و شرایط پولی نیز از ۷۹ دلار در ماه یا ۸۹۰ دلار در سال برای ۱ ترابایت فضا و دسترسی ۱۰ کاربر، شروع می‌شود. هم‌چنین با عضویت هر کاربر بنا بر دعوت شما، ۵ گیگابایت فضای بیشتر از کپی هدیه خواهید گرفت.

جایی که می‌درخشد:

کپی ساده، سریع و قدرتمند است. شما ۱۵ گیگابایت فضای رایگان در اختیار خواهید داشت؛ بعلاوه طرح‌های پولی نیز چندان گران نیستند.

جایی که ضعف دارد:

پیدا کردن نقطه ضعف از کپی کار دشواری است؛ ولی همانند دراپ‌باکس می‌توان وب‌سایت این سرویس را ضعیف‌ترین بخش آن دانست. کار کردن در وب‌سایت کپی به راحتی کار کردن در نرم‌افزار‌ها و اپلیکیشن‌های آن نیست.

بهترین انتخاب برای:

بهترین جایگزین برای کسانی که قصد استفاده از سرویس‌های نام‌آشنا را ندارند.

گزینه‌های دیگر:

 سرویس‌های بالا به طور قطع تنها گزینه‌های موجود برای فضای ذخیره‌سازی ابری نیستند.

شوگرسینک یکی دیگر از گزینه‌های موجود است. این سرویس برای هر پلتفرمی نرم‌افزار خاص خود را دارد. در ابتدا ۵ گیگابایت به مدت ۹۰ روز در اختیار خواهید داشت؛ اما پس از این مدت برای ادامه عضویت خود حداقل باید ۷.۵ دلار در ماه برای فضای ۶۰ گیگابایت بپردازید.

اسپیس‌مانکی نیز یکی از گزینه‌های متفاوت فضای ابری است. در این سرویس به ازای ۲۰۰ دلار شما یک هارددیسک ۲ ترابایتی را از شرکت خریداری می‌کنید. ۱ ترابایت از این فضا به عنوان فضای ذخیره‌سازی فایل‌های شما در کامپیوتر استفاده می‌شود. تمامی فایل‌ها به بیت شکسته و کدگذاری می‌شوند و به سایر دستگاه‌ها یا کاربرانی که فضای خود را با آن‌ها به اشتراک گذاشته‌اید، ارسال می‌شوند. اینجا زمانی است که ۱ ترابایت دیگر هارددیسک وارد عمل می‌شود.این فضا برای ذخیره فایل‌های سایر کاربران و یا دستگاه‌ها استفاده می‌شود. این سرویس برای سال اول رایگان است؛ ولی پس از آن باید ۴۹ دلار در سال برای ادامه عضویت خود بپردازید.

شما از کدام سرویس استفاده می‌کنید؟ نظرات خود را در رابطه با سرویس‌های مورد استفاده خود در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات