شرکت‌های بزرگ هواپیماسازی دنیا برای حضور در ایران آماده هستند

سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱
مطالعه 2 دقیقه
ایران در حال مذاکره با شرکت‌های مطرح هواپیمایی دنیا است تا مرکز تعمیر و نگه‌داری قطعات هواپیمایی را با مشارکت‌ آن‌ها در ایران راه‌اندازی شود.
تبلیغات

مسعود قاسمی - نایب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران با بیان اینکه معضل تامین قطعات هواپیمایی به دلیل موضوع تحریم در ایران یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه هوافضا بوده است، گفت:

از حدود ۲۲۷ فروند هواپیما در ناوگان هوایی کشور، حدود ۴۸ فروند هواپیما زمین گیر بوده و تنها ۱۷۷ فروند هواپیما در ناوگان هوایی کشور فعال هستند.

به دلیل عدم سرویس دهی شرکت‌های هواپیمایی خارجی بسیاری از قطعات ناوگان هوایی قابل تعویض و یا تعمیر نبوده است:

حتی در زمینه تعمیرات اساسی هواپیماها که نیاز به ارسال به خارج از کشور داشته‌اند، ناوگان هوایی ایران با مشکلات متعدد مواجه بود و بسیاری از شرکت‌های خارجی از سرویس دهی به ایران ممانعت می‌کردند.

تحریم ها سبب شد تا در بخش‌هایی دانش تامین قطعات هواپیما و تعمیر آن توسط نیروهای داخلی کسب شود:

با توجه به توافات اخیر هسته ای کشور، مذاکرات با شرکت‌های خارجی هواپیمایی اروپایی و آمریکایی برای تامین قطعات ناوگان هوایی کشور انجام شده است و این شرکت‌ها در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند.

نائب رئیس اتحادیه صنایع هوافضا با تاکید براینکه در این زمینه راه اندازی مرکز تعمیر و نگهداری قطعات هواپیمایی با هدف انتقال دانش فنی در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: «بستر راه اندازی این طرح آغاز شده و به محض آنکه تحریم ها به صورت رسمی برداشته شود فاز عملیاتی پروژه آغاز خواهد شد. این پروژه علاوه بر راه اندازی مرکز تعمیر و نگهداری، مربوط به خرید هواپیما و تامین قطعات نیز می‌شود تا نیازهای داخلی کشور در حوزه صنایع هوایی با انتقال تکنولوژی برطرف شود.»

قاسمی با اشاره به اینکه ایران دانش ساخت هواپیماهای کوچک و دونفره را در اختیار دارد، افزود:

در زمینه ساخت هواپیما، علاوه بر کسب دانش فنی، باید بحث تجاری و توجیه اقتصادی طرح نیز درنظر گرفته شود چراکه هواپیمایی باید تولید شود که بتواند با قیمت و کیفیت نمونه‌های خارجی برابری کند. براین اساس در بحث انتقال تکنولوژی در هواپیماهای پهن پیکر، بهترین روش آن است که با شرکت‌های مطرح تولیدکننده هواپیما برای ایجاد خط تولید در ایران وارد مذاکره شویم. این موضوع باعث می‌شود نه تنها در تامین نیاز شرکت‌های داخلی حرکت کرده و به مرور زمان، تولیدات داخلی را جایگزین نمونه‌های خارجی کنیم بلکه به بومی سازی این صنعت نیز دست یابیم.

شرکت‌های بزرگ هواپیما سازی دنیا برای حضور در ایران اماده هستند. این شرکت‌ها نمی‌خواهند بازار ایران را از دست بدهند، چرا که آنها می‌دانند برای ۱۵ سال آینده، ناوگان هوایی ایران، نیازمند ۵۰۰ فروند هواپیما و قطعات است. در این زمینه ما نیز نباید امتیاز از دست دهیم و با مشارکت می توانیم بخشی از این نیازمندی را در داخل کشور تولید کنیم.

توافقات انتقال تکنولوژی با شرکت‌های هواپیمایی مطرح آماده است و با انجام کامل توافقات و رفع تحریم ها، ورود شرکت‌های خارجی به ایران در بحث تولید و تامین قطعات با هدف انتقال تکنولوژی عملیاتی می شود.

منبع مهر

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات