مقایسه اسنپدراگون 810، اسنپدراگون 808، اکسینوس 7420، اپل A8 و اتم Z3580 ؛ کدامیک در طول زمان کاهش عملکرد کمتری دارد؟

سه‌شنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۸
مطالعه 4 دقیقه
طی ماه‌های  اخیر اخبار مربوط به داغ شدن اسنپدراگون 810  به‌طور کامل پوشش داده شده است ولی شاید مقایسه زیادی بین نسل‌های اخیر سری اسنپدراگون و سایر پردازنده‌های موبایل مثل اکسینوس سامسونگ، اتم اینتل و A8 اپل صورت نگرفته باشد. در ادامه عملکرد پردازنده‌های ذکر شده را با هم مقایسه می‌کنیم.
تبلیغات

با استفاده از بنچ مارک Geekbench مقایسه‌ای بین پردازنده‌های کوالکام، اپل، سامسونگ و اینتل در زمینه بهترین، متوسط  و پایین‌ترین امتیاز کسب شده توسط آن‌ها صورت گرفته است. گوشی‌های استفاده شده در این مقایسه، اچ تی سی وان ام 9 با اولین نسل از پردازنده اسنپدراگون 810، آیفون 6 اپل با پردازنده A8، گلکسی اس 6 با پردازنده اکسینوس 7420، گلکسی نوت 4 با پردازنده اکسینوس 5433/اسنپدراگون 805، ال جی جی 4 با اسنپدراگون 808 و در نهایت ذن فون 2 ایسوس با پردازنده اتم Z3580 هستند.

در بین پردازنده‌های ذکر شده اسنپدراگون 810 با بیشترین اختلاف بین بهترین و بدترین امتیاز کسب شده‌اش  که تا 65 درصد رسیده بدترین عملکرد را داشته است. این امر به این مفهوم است که اولین باری که بنچ‌مارک Geekbench را روی وان ام 9 اجرا کنید، امتیاز قابل قبولی را کسب خواهید کرد ولی در پنجمین یا دهمین باری که این کار را انجام دهید، گوشی کم کم به طرز قابل توجهی داغ می‌کند و این همان جایی است که عملکرد پردازنده به طرز چشمگیری تا 65 درصد نسبت به بهترین  نتیجه‌ای که قبلا توسط اسنپدراگون 810 در همین تست کسب شده کاهش پیدا می‌کند. این امر عملکرد هسته‌های پردازشی را از حداکثر 2 گیگاهرتز به 1.5 گیگاهرتز و حتی کمتر می‌رساند که همین امر می‌تواند نتایج بنچمارک را به طرز چشمگیری تحت تأثیر قرار دهد.

 پیش از این همین اتفاق را در مورد جی فلکس 2 ال جی که از اولین نسل پردازنده اسنپدراگون 810 استفاده می‌کند و البته به نسبت کمتری در می نوت پرو گوشی شیائومی و اکسپریا زد 3 پلاس سونی که از نسخه v2.1 اسنپدراگون 810 استفاده می‌کنند، دیده بودیم.

Snapdragon vs Exynos vs Apple vs Atom chipset throttling tests

در این بین چیپ A8 اپل بهترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشت. پردازنده اپل فقط به میزان 10 درصد یا کمی بیشتر نسبت به بهترین عملکرد خود کاهش نشان داد. البته با درنظرگرفتن اینکه حداکثر فرکانس کاری پردازنده اپل 1.4 گیگاهرتز است این میزان کاهش قابل انتظار است.

حتی عملکرد پردازنده 14 نانومتری اکسینوس 7420 سامسونگ که در گلکس اس 6 بکار رفته است نیز تا42 درصد کاهش پیدا می‌کند و این در حالی است که عملکرد پردازنده اتم اینتل جالب توجه است. این پردازنده با حداکثر فرکانس 2.3 گیگاهرتزی فقط 20 درصد کاهش در عملکرد را تجربه می‌کند.

 وقتی بهترین امتیاز کسب شده توسط هر پردازنده را با میانگین امتیاز کسب شده توسط آن مقایسه می‌کنیم باز هم اسنپدراگون 810 بدترین نتیجه را دارد.

Snapdragon vs Exynos vs Apple vs Atom chipset throttling tests 1

اما نتایج حاصل از تست گرافیک واقعا جالب هستند. در این تست هم چیپ A8 اپل پیشتاز است و کاهش عملکردی بسیار ناچیزی دارد. نتیجه جالب دیگر متعلق به اسنپدراگون 808 است که در رتبه دوم قرار گرفته است. این پردازنده کمتر از 5 درصد کاهش در عملکرد دارد که واقعا قابل‌توجه است. اکسینوس 7420 سامسونگ هم با کاهش عملکردی 23 درصدی چندان عملکد خوبی در این تست ندارد. اسنپدراگون 810 فقط در تست مربوط به کاهش عملکرد پردازنده گرافیکی است که عملکرد به نسبت بهتری دارد و در میانه لیست قرار می‌گیرد. این پردازنده کاهش عملکرد 25 درصدی را تجربه می‌کند.  در این تست اسنپدراگون 805 است که این بار اجازه نمی‌دهد انتهای لیست خالی از نام اسنپدراگون باشد.

Snapdragon vs Exynos vs Apple vs Atom chipset throttling tests 2

جمع‌بندی

به نظر می‌رسد نسل اول پردازنده‌های اسنپدراگون 810 واقعا گلوگاه حرارتی داشته‌اند به این معنی که با افزایش دمای پردازنده شاهد کاهش قدرت آن هستیم تا از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری شود. کوالکام در نسخه دوم پردازنده اسنپدراگون 810 این مشکل را حل کرده است ولی نه به‌صورت کامل.

اپل در زمینه ارائه عملکرد قدرتمند به‌طور مداوم  با کمترین میزان کاهش عملکردی  هم در پردازنده و هم در پردازنده گرافیکی بسیار خوب عمل کرده است. این حوزه‌ای است که سایر تولید‌کنندگان اگر می‌‌خواهند که از زیر سایه اپل خارج شوند بایدتلاش بیشتری به خرج دهند.

جالب است بدانید که  پردازنده‌های گرافیکی، سیستم روی یک چیپ‌های امروزی را بیشتر از پردازنده‌های مرکزی تحت تأثیر قرار می‌دهند و ضعف پردازنده‌های گرافیکی بیشتر روی عملکرد کلی سیستم روی یک چیپ تأثیر می‌گذارد. 

وقتی میانگین سطح عملکردی را در نظر می‌گیریم، اسنپدراگون 808 سطح عملکردی مشابه اسنپدراگون 810 ارائه می‌دهد. اما در بدترین سناریوهای ممکن، اسنپدراگون 808 بهتر از اسنپدراگون 810 است شاید به همین دلیل باشد که ال‌جی تصمیم گرفته تا در پرچم‌دار جدید خود یعنی جی 4 از اسنپدراگون 808 استفاده کند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات