نمایندگان مجلس چه نگاهی به شبکه های اجتماعی دارند

یک‌شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۰
مطالعه 6 دقیقه
طبق نظرسنجی صورت گرفته از چند نماینده مجلس برخی از آن‌ها تمایل دارند در صورت قانونی شدن استفاده از فیسبوک و رفع فیلتر آن از طریق فیلترینگ هوشمند، در این فضای مجازی عضو شده و فعالیت مثبت داشته باشند.
تبلیغات

از زمان توسعه شبکه‌های اجتماعی موبایلی طی یک سال اخیر، همواره موضوعاتی مطرح بوده که ممکن است محتوایی که از این طریق رد و بدل می‌شود موجب بروز چالش‌هایی شود که همین امر باعث شد مبحثی تحت عنوان فیلترینگ هوشمند میان خیل عظیمی از موافقان و مخالفان آن مطرح شود.

براساس این طرح، نرم افزارهای فضای مجازی که از طریق موبایل در اختیار عموم قرار دارد به صورتی خاص محدود خواهد شد به نوعی که محتویات مجرمانه آن از دسترس خارج می‌شود. موارد مشابه این نوع فیلترینگ در سایت‌ها هم مشهود است که از سایت ویکیپدیا می‌توان به عنوان نمونه آن نام برد، به گونه‌ای که این سایت به‌طور کلی در دسترس قرار دارد اما برخی محتوای آن که مصداق مجرمانه دارد از دسترس خارج شده است.

اردیبهشت سال گذشته یعنی سال 93 بود که محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از طراحی پروژه شبکه ملی ارتباطات خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در شش ماهه نخست همان سال به صورت آزمایشی در 6 شهر بزرگ کشور راه‌اندازی شود و تا پایان سال 94 به سراسر کشور گسترش یابد که در نهایت با دستور حسن روحانی، رئیس جمهور در آبان 93 قرار شد طرح فیلترینگ هوشمند در سه مرحله به اجرا درآید.

براساس این گزارش، در دی ماه 93 بود که واعظی از اجرای موفقیت آمیز فیلترینگ هوشمند در خصوص یکی از شبکه‌های اجتماعی یعنی اینستاگرام خبر داد و گفت:

این پروژه که در سه مرحله پیش بینی شده در دوره‌ای یک ماهه، سه‌ماهه، شش ماهه و در مجموع 10 ماهه در کل شبکه اینترنت اجرایی خواهد شد.

به‌تازگی صفحه رسمی دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در شبکه اجتماعی اینستاگرام با آدرس Instagram.com/larijani_ir راه اندازی شده است.

حال بعد از دسترسی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به فناوری فیلترینگ هوشمند، برخی کارشناسان معتقدند بهتر است فضاهای مجازی دیگری مثل فیسبوک، توئیتر، یوتیوب و شبکه‌های اجتماعی که پیش از این از سوی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فیلتر شده‌اند نیز به طریق فیلترینگ هوشمند اداره شوند که هم بار روانی «فیلتر اینترنت در ایران» برداشته شود و هم بتوان از ویژگی های مثبت این فضاها استفاده درست کرد.

بسیاری از محققان و کارشناسان معتقدند می‌توان از این فضاها بدون فیلتر و تنها با اجرای فیلترینگ هوشمند و حذف صفحات و مطالب مخالف شعائر نظام جمهوری اسلامی استفاده بهینه کرد. طی نظرسنجی شفاهی که وب‌سایت خبرگزاری مجلس شورای اسلامی از برخی نمایندگان مجلس به عمل آورده، متوجه می‌شویم بسیاری از آن‌ها نیز به این موضوع اعتقاد دارند و حتی خودشان حاضر هستند بعد از قانونی شدن شبکه‌های اجتماعی مخصوصا «فیسبوک» به عضویت آن درآیند. جدول زیر نتیجه این نظرسنجی را نشان می‌دهد:

نظر شما در رابطه با فیلترینگ هوشمند و امکان استفاده از شبکه‌های اجتماعی چیست؟ در بخش نظرات دیدگاه‌های خود را در این خصوص با ما در میان بگذارید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات