بروزرسانی جدید ویندوز 8.1 مایکروسافت با هدف بهبود برای استفاده از موس و کیبورد در ۱۹ فروردین ارائه خواهد شد

شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۱
مطالعه 7 دقیقه
تمام منظور مایکروسافت از ارائه ویندوز 8 این بود که سیستم‌عامل کهنه‌کار خود را براس استفاده در دستگاه‌های مجهز به صفحه‌نمایش لمسی بهینه نماید. می‌توان گفت کم و بیش این کمپانی به مقصود خود رسید؛ اما اکنون توسعه‌دهندگان در ردموند یک ماموریت جدید را در مقابل خود می‌بینند و آن چیزی نیست جز ساده‌سازی استفاده از سیستم‌عامل ویندوز 8 بر روی کامپیوترهای شخصی سنتی و نیز تبلت‌ها. مایکروسافت تا کنون قدم‌های مناسبی در این راه برداشته و بروزرسانی ویندوز 8.1 سال پیش به کلی درباره‌ی میانبر‌های کیبرد، چندوظیفگی بهتر و بازگشت نسبی کلید استارت بود. اکنون مایکروسافت با آخرین بروزرسانی خود، به دنبال جلب نظر کاربران موس و کیبرد است.
تبلیغات

 بطور مشخص، در این نسخه شما قادر خواهید بود اپلیکیشن‌های ویندوز استور را در نوار وظیفه‌ی دسکتاپ خود پین کنید و اپلیکیشن مترو را با استفاده از علامت X نمایان شده در گوشه‌ی بالا سمت راست بسته و وارد محیط دسکتاپ شوید. علاوه بر این، در بروزرسانی جدید می‌توان بدون نیاز به باز کردن نوار کناری موسوم به Charm Bar نسبت به خاموش نمودن سیستم اقدام کرد.

تمام ویژگی‌های ذکر شده بسیار مناسب و مورد انتظار بوده‌اند و بطور قطع به زودی زود قادر خواهید بود به چشم خود شاهد استفاده از آن‌ها باشید چرا که بنا بر گفته ی مایکروسافت، بروزرسانی مذکور در تاریخ 8 آوریل بعنوان یک ویندوز آپدیت ارائه خواهد شد که به معنی امکان دانولد و نصب خودکار آن بر روی بسیاری از سیستم‌ها است. تا آن زمان می‌توانید در ادامه نگاهی داشته باشید به توضیحات تکمیلی ارائه شده در ادامه مطلب که با مجموعه‌ای از اسکرین‌شات‌ها تکمیل شده است.

میزکار

Windows Store and desktop apps on the Taskbar

از آنجا که این بروزرسانی بطور عمده کاربران موس و کیبرد را هدف قرار داده اجازه دهید از جایی شروع کنیم که این کاربران بیشتری زمان خود را در آن صرف می‌کنند. برای کسانی که سیستم خود را با این نسخه از ویندوز بصورت پیش‌فرض خریداری می‌کنند، بسته به تصمیم تولیدکننده، می‌توان بوت را به‌گونه‌ای تنظیم کرد که بصورت پیش‌فرض، با بارگذاری ویندوز شاهد ورود به صفحه‌ی دسکتاپ سنتی باشیم. البته این انتخاب پیش‌تر نیز در ویندوز 8.1 معرفی شده بود اما تفاوت اصلی از انجا ناشی می‌شود که اکنون تولیدکننده‌ی لپ‌تاپ جدید شما قادر خواهد بود برنامه‌ریزی را بصورت پیش‌فرض انجام داده و شما را از دردسر ایجاد همان تغییر نیز رها سازد. البته در صورتی که ترجیح شما بوت شدن مستقیم به منوی استارت Modern است می‌توانید به سادگی با برداشتن تیک یک گزینه در تنظیمات نوار وظیفه نسبت به اجرای آن اقدام کنید.

اکنون که صحبت از نوار وظیفه شد لازم به ذکر است که شایعات پیشین حقیقت داشت. اکنون با نصب این بروزرسانی قادر خواهید بود اپلیکیشن‌های ویندوز استور را در پایین صفحه و در کنار برنامه‌های سنتی اصلی سیستم پین نمایید. بطور مشخص‌تر، میانبر ویندوز استور بصورت پیش‌فرض در تمامی سیستم‌های ویندوزی در سر جای خود پین شده است که البته می‌توانید به سادگی در صورت عدم تمایل به حضور آن، مبادرت به حذف آن نمایید. در خصوص دیگر اپلیکیشن‌ها نیز می‌توان بصورت دستی آن‌ها را به نوار وظیفه پین کرد. در اصل تنظیمات پیش‌فرض به نحوی است که اپلیکیشن‌های ویندوز استور در حالت عادی در نوار وظیفه نمایش داده نمی‌شوند که برای تغییر این حالت مراجعه به بخش تنظیمات نوار وظیفه ضروری خواهد بود.

صفحه‌ی آغاز و اپلیکیشن‌های ویندوز استور

ShutDownFromStartScreen

تنها اپلیکیشن‌های ویندوز استور نیستند که برای دسترسی بهتر کاربران موس و کیبرد بهینه شده‌اند، در همین حال صفحه استارت نیز با دریافت بهبودهایی نسبت به موس قابل دسترس‌تر شده است. جالب توجه‌ترین تغییرات به احتمال زیاد آن کلیدهای جدید پاور و جستجوی اضافه شده در گوشه‌ی بالا-سمت راست هستند. بر این اساس از این پس ضرورتی نخواهد داشت که برای تغییر وضعیت سیستم به خاموش یا بارگذاری مجدد آن، نوار Charm Bar را از گوشه‌ی صفحه باز کنید. البته در خصوص جستجو مساله به گونه‌ی دیگری بوده و پیش‌تر نیز لزومی بر باز نمودن نوار کناری برای استفاده از آن نبود؛ تمام آنچه در این خصوص لازم است این خواهد بود که تایپ کردن عبارت مورد نظر را آغاز کنید. مساله‌ی جالب در خصوص تغییرات جدید آن است که در صورت بهره بردن از این نسخه ویندوز در یک دستگاه تمام لمسی نظیر تبلپ، خبری از کلید پاور بالای صفحه نخواهد بود و آیکن جستجو به تنهایی مکان مربوطه را اشغال خواهد کرد. دلیل ذکر شده برای این مساله، عادت کاربران برای استفاده از کلید سخت‌افزاری موجود در گوشی‌های موبایل برای خاموش نمودن دستگاه است؛ اما در دستگاه‌های PC مسلما به یک کلید نرم‌افزاری دم دست برای این مهم نیاز خواهد بود که تغییر اخیر را عاقلانه جلوه می‌دهد.

این تمام ماجرا نیست، در این بروزرسانی کلیک راست نیز مورد توجه قرار گرفته است. از این پس در صورتی که بر روی چیزی نظیر یک کاشی زنده کلیک راست نمایید، یک منوی پاپ-آپ در مکان نشانگر موس به شما نمایش داده خواهد شد. با قرارگیری این منو، دیگر نیازی به پیمایش موس تا پایین صفحه و استفاده از تنظیماتی که در حالت عادی در پایین صفحه نمایش داده می‌شود نخواهد بود. در صورتی که جمله‌ی پیش رو کمی کنایه‌آمیز به نظر می‌رسد پوزش ما را بپذیرید؛ اگرچه این ویژگی بسیار مناسب و مورد نیاز بوده و با استقبال مواجه خواهد شد، اما این قابلیت چیزی است که انتظار می‌رفت بخشی از ویندوز 8 اصلی باشد نه آنکه تیم توسعه‌ی ویندوز پس از ارائه چندین و چند بروزرسانی تازه به فکر افزودن آن افتاده باشد.

علاوه بر این، یک تغییر کوچک دیگر نیز در این بخش رخ داده است. از این پس زمانی که نسبت به نصب اپلیکیشن‌های جدید اقدام کنید شاهد ظاهر شدن یک کمان کوچک در قسمت پایینی صفحه‌ی استارت خواهید بود که پیغام خاصی نظیر «12 new apss installed» را در این خصوص به شما نمایش خواهد داد. همانگونه که گفته شد، این موضوع تغییر بسیار جزئی محسوب می‌گردد که البته معقول به نظر می‌رسد.

TileBarWindowsStoreApps

در عین حال از این پس ناوبری در خود اپلیکیشن‌های ویندوز استور نیز احساس مشابهت بیشتری با استفاده از ویندوز در دسکتاپ را القا خواهد کرد. بطور مشخص، در صورتی که موس را بر روی قسمت بالایی صفحه حرکت دهید شاهد نمایان شدن نوار عنوان خواهید بود که نام اپلیکیشن، یک منوی اختیارات در سمت چپ و یک کلید X در سمت راست برای بستن اپلیکیشن محتویات آن را تشکیل می‌دهند. همچنین زمانی که درون یک اپلیکیشن قرار دارید، می‌توانید نوار وظیفه را در قسمت پایینی صفحه نمایان سازید. بار دیگر در این قسمت نیز شاهد رخ‌نمایی دسکتاپ در مکانی هستیم که انتظار حضور آن را پیش از این نداشتیم.

بطور سراسری نیز مایکروسافت، ویندوز را به شکل مناسبی بهینه نموده تا تمامی اشارات مبتنی بر موس صراحت بیشتری به خود بگیرند. برای نمونه، در نسخه های اولیه ویندوز 8 با حرکت موس به سمت بالا-چپ احتمال باز شدن ناخواسته‌ی لیستی از اپلیکیشن‌های در حال اجرا وجود داشت (به یاد آورید که کلید بازگشت در مرورگر اینترنت اکسپلورر دقیقا در همان گوشه قرار دارد که اجتناب از اشتباه را مشکل‌تر می‌سازد). اکنون به دنبال ارائه این بروزرسانی جدید، استفاده از موس احساس کنترل بهتری را نسبت به گذشته بر محیط القا می‌کند. بر همین اساس در صورتی که مایل به مشاهده‌ی لیست اپلیکیشن‌های در حال اجرا هستید، همچنان همان گوشه را باید مورد هدف قرار دهید با این تفاوت که از این پس نیاز به فشار بیشتری بر روی آن قسمت توسط نشانگر موس خواهد بود که احتمال باز شدن ناخواسته‌ی آن را کم می‌کند. ایضا برای باز نمودن نوار Charm Bar سمت چپ یا نوار تنظیمات پایین صفحه نیز با حساسیت کمتری این مساله صدق می‌کند.

بهبود در عملکرد ارائه شده

RightClickAppsMenu

علاوه بر تغییرات ذکر شده که در اسکرین شات‌ها نیز می‌توانید شاهد آن‌ها باشید، مایکروسافت آچارکشی‌هایی را نیز در زیر کاپوت ویندوز اعمال نموده که منجر به بهود عملکرد کلی این سیستم‌عامل در تمامی دستگاه‌های مجهز به آن می‌گردد. مایکروسافت سیستم‌عامل خود را در این نسخه بعنوان یک ایمیج فشرده شده به تولیدکنندگان ارائه می‌دهد که باعث کاهش فضای اشغال شده توسط آن نسبت به قبل می‌گردد. علاوه بر این، اپلیکیشن Process Lifetime Manager نیز در ویندوز با تحکم بیشتری نسبت خالی کردن فضای حافظه‌ی موقت از طریق تعلیق کردن اپلیکیشن‌ها اقدام می‌کند. البته توجه به کلمه‌ی کلیدی «تعلیق» که در مقابل «خاتمه دادن» مورد استفاده قرار گرفته حائز اهمیت است که برداشتی که از آن صورت می‌گیرد بیانگر این مساله خواهد بود که در عین حال که ویندوز از این پس از نظر مصرف حافظه بهینه‌تر خواهد بود، اپلیکیشن‌هایی که از آن‌ها بهره می‌برید همچنان در اجرای بعدی با سرعت بالایی نمایان خواهند شد. به این حالت بعنوان یک حالت غیرفعال عمیق برای اپلیکیشن‌ها نگاه کنید که شباهت بسیاری به آنچه تولیدکنندگان در اولترابوک‌ها پیش‌تر به آن دست یافته‌اند دارد. در نهایت نیز مایکروسافت بهبودهایی در زمینه‌ی سازگاری در اینترنت اکسپلورر اعمال نموده که بخصوص خبر خوشی برای کاربران تجاری که از این مرورگر در ویندوز 7 بهره می‌برند محسوب می‌شود.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات