استفاده از عینک هوشمند به عنوان عصای دست مجریان قانون و ماموران امداد رسان

سه‌شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۶
مطالعه 2 دقیقه
یک کمپانی از ایالت کنتیکت ایالات متحده، طرحی را پیشنهاد کرده که به نظر می‌رسد بتواند به انجام امور قانونی و امداد و نجات کمک شایانی کند: استفاده از عینک گوگل برای ماموران پلیس، آتش‌نشانان و واحدهای امدادی در زمان وقوع مخاطرات و حوادث.
تبلیغات

Mutualink، شرکتی است که در کنفرانس سالیانه APCO 2013 -یک رویداد مربوط به امنیت و حفاظت عمومی- طرح خود را در بدین صورت شرح داد: استفاده از عینک هوشمند گوگل برای ماموران امدادی، به منظور ایجاد ارتباط و دریافت و انتشار اطلاعات حیاتی که در زمان بحران می‌تواند منجر به نجات جان صدها نفر شود. دریافت نقشه زنده‌ی ساختمان، دسترسی به اطلاعات محلی، راه‌های خروج و یا کنترل و استفاده دوربین‌های امنیتی، همگی از جمله مواردی هستند که می‌توانند کار ناجیان را آسان‌تر کرده و کارایی‌شان را افزایش دهد.

استفاده از نسل چهارم ارتباطات مخابراتی، 4G LTE، یک راه ارتباطی سریع و مطمئن است تا افراد پلیس و ماموران آتش‌نشانی، بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و به تبادل اطلاعات ضروری و حیاتی بپردازند، آن هم در شرایطی که امکان ایجاد تماس با تلفن میسر نباشد.

استریم زنده‌ی ویدیو از مراحل عملیات و اتفاقاتی که ممکن است خواسته یا ناخواسته روی دهد، می‌تواند منجر به هماهنگی بیشتر شود و فضای گسترده‌تری  را برای مراکز فرماندهی فراهم کند.

در ایالات متحده و به ویژه در مناطق شهری و شلوغ، حوادث می‌توانند بسیار مهیب بوده و تلفات زیادی بر جای گذارند، اما استفاده از دوربین‌های امنیتی و ترافیکی که همگی متصل به یک شبکه واحد هستند، دامنه‌ی دید وسیعی از عمق فاجعه، مناطق آسیب دیده و افراد مجروح به دست می‌دهند، به علاوه مشاهده یک نقشه‌ی سه بعدی از محل به همراه تمامی اطلاعات مورد نیاز، چیزی است که ماموران نجات مدت‌ها در آرزویش بوده‌اند.

البته در ایالات متحده، استفاده از دوربین در عملیات‌های کشف و دستگیری، چند وقتی است که در میان واحدهای پلیس فدرال و حتی ماموران محلی به امری مرسوم تبدیل شده و گزارش‌های تصویری و ویدویی، توجه بسیاری را به خود جلب کرده‌اند.

البته در مورد محصولاتی چون گوگل گلس، همچنان بحث‌های حقوقی مختلفی مطرح است. تجاوز به حریم خصوصی افراد یکی از مواردی است که نظرات متفاوتی را به دنبال داشته. یکی از مسئولان قضایی می‌گوید:

 استفاده از فناوری‌های پوشیدنی مانند کلاهخودهای مجهز به دوربین یا وسایلی چون گلس برای اهداف قانونی، مثلا تجهیز کردن افراد پلیس مانعی ندارد ولی هنوز به مراحل تایید نهایی و اطمینان کامل نرسیده‌ایم.

جی استنلی، یکی تحلیل‌گر و صاحب نظر در مراجع قانونی می‌گوید:

استفاده از دوربین‌های پوشیدنی نباید مشکلی ایجاد کنند و ماموران عملیاتی و نیروهای میدانی می‌توانند تحت نظارت واحدهای فرماندهی از آن‌ها استفاده کنند. البته به شرطی که دوربین را به میل خود خاموش و روشن نکنند.

احتمالا آینده‌ی دنیای مدرن را همین فناوری‌های پوشیدنی شکل خواهند داد. اما این‌که کی و چگونه به عصر آبی "ترون" پای بگذاریم، قابل پیش‌بینی نیست.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات