چشم‌انداز بی‌نظیر مریخ‌نورد کنجکاوی از سیاره‌ی سرخ

سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۶
مطالعه 2 دقیقه
حال که به تقویم مریخی‌ها حدوداً 9 سالی از حضورمریخ‌نورد فرصت (Opportunity) در سیاره‌ی بهرام می‌گذرد، دانشمندان چشم‌انداز (تصویر پانوراما) فوق‌العاده زیبایی از یکی دیگر از ربات‌های کاوشگر خود یعنی کنجکاوی (Curiosity) روی سطح سیاره‌ی سرخ دریافت و منتشر کرده‌اند که هر علاقه‌مند آماتور و حرفه‌ای از دیدن آن لذت خواهد برد. تصویر آنقدر جذاب و گیراست که گویی مریخ‌نورد کنجکاوی پرتره‌ای از خود را در پهنه‌ای از بهرام گرفته و برای آدمی ارسال کرده است.
تبلیغات

مریخ‌نورد کنجکاوی (Curiosity) وسیله‌ی نقلیه و بهرام‌پیمایی است که هم‌اکنون در گودال گیل در نزدیکی خط استوای مریخ در حال انجام آزمایش‌های گوناگون و کاوش‌های فضایی است. این مریخ‌نورد که پیچیده‌ترین کاوشگر تولیدی مهندسان ناسا، سازمان فضایی امریکاست دارای شش چرخ، طولی 2.9، ارتفاعی به اندازه‌ی قد یک انسان معمولی و 900 کیلوگرم وزن است که در حقیقت این دستگاه پیشرفته را می‌توان لابراتواری تمام عیار و از راه دور برای محققان زمینی به حساب آورد.

عکس ارسالی کنجکاوی، بسیار زیبا و چشم‌نواز است و از منطقه‌ی خلیج یلونایف (Yellowknife Bay) مریخ گرفته شده است که این بهرام‌نورد در آن به خوبی پیدا است. اگر کمی در عکس دقیق شویم به خوبی خواهیم دید که کنجکاوی روی پایه‌ی مسطح «جان کلین» نشسته و در کنارش شواهد نخستین کاوش‌های زمینی‌اش پیدا است. منظورمان همان سوراخ‌هایی که در نزدیکی تایر چپ و جلوی این مریخ‌نورد روی سطح مریخ تراشیده شده است.

که مریخ‌نورد کنجکاوی - مانند جشن تولد برادرزاده‌تان، برای عکس‌برداری نیازی به کارگذاشتن سه پایه و استفاده از دکمه‌ی تایمر شاتر دوربین عکاسی ندارد! بلکه می‌تواند به کمک بازوی روباتیک و دوربین پیشرفته‌ای Mastcamکه دارای دو لنز واید و تله-فوتو است و روی دیرک آن تعبیه شده است، تصاویر و فیلم‌های ویدئویی را از محیط اطراف و خود وسیله تهیه و برای محققان زمینی ارسال کند.

خدا را چه دیدید، شاید روزی نوادگان ما شاهد کاوشگری‌های انسان‌های بی‌باکی باشند که به مریخ سفر می‌کنند، تا حضور فراسیاره‌ای آدمی تنها به ماه محدود نشود. آن زمان ثمره‌ی تلاش و گام‌های کوچک دانشمندان بسیاری - با زبان، ملیت و اعتقادات مختلف - به یک جهش بلند برای نوع بشر تبدیل شده است.

نسخه با کیفیت این تصویر را می‌توانید در صفحه رسمی ناسا مشاهده کنید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات