ژاپن نیروگاه اتمی فوکوشیما را با بزرگترین نیروگاه بادی دنیا جایگزین می‌کند

یک‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۳:۴۳
مطالعه 2 دقیقه
حتما به خاطر دارید که کمتر از دو سال پیش بر اثر سونامی فاجعه‌باری که در فوکوشیمای ژاپن رخ داد و نشت مواد رادیواکتیو از نیروگاه اتمی این شهر چه فاجعه‌ای به بار آمد. اتفاق وحشتناکی که آثار سوء آن هنوز هم بر زندگی مردم سرزمین آفتاب سایه انداخته است. دولت ژاپن اعلام نموده که در راستای سیاست کاهش وابستگی به انرژی هسته‌ای تصمیم دارد تا در نزدیکی نیروگاه اتمی فوکوشیما و در ناحیه‌ای بادخیز در دل دریا، بزرگترین نیروگاه بادی را تا سال 2020 احداث نماید. برای جزئیات بیشتر با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

مدت زیادی از فاجعه اتمی فوکوشیما و آن زمین‌لرزه و سونامی وحشتناک در سال 2011 می‌گذرد و کم‌کم این اتفاق نیز به خاطره تبدیل می‌شود. دولت ژاپن پس از آن ماجرا تصمیم گرفت وابستگی خود به انرژی هسته‌ای را کاهش دهد و همچنان درگیر این موضوع است. به تازگی ژاپنی‌ها اعلام نموده‌اند که در راستای کاهش وابستگی به انرژی هسته‌ای قصد دارند به انرژی باد روی بیاورند.

اداره منابع طبیعی ژاپن اعلام نموده که قصد دارد تا سال 2020 بزرگترین نیروگاه بادی دنیا را احداث کند. این میدان بادی که در نزدیکی پایگاه هسته‌ای کنونی فوکوشیما واقع شده است، از 143 توربین بادی تشکیل شده که بر روی کف دریا احداث می‌گردند. به محض آن که این پروژه آماده شود، می‌تواند تا یک گیگاوات توان الکتریکی تولید نماید.

شاید اولین موضوعی که با شنیدن این خبر به ذهن می‌رسد، نگرانی از بابت سونامی‌های آینده باشد، اما گروهی که بر روی این پروژه کار می‌کنند اعلام نموده که تمهیدات امنیتی به کار رفته در این نیروگاه به حدی است که می‌تواند در مقابل چنین نیرویی مقاومت کند. راهبر گروهی که روی این پروژه کار می‌کنند، تاکشی ایشی‌هارا، از دانشگاه توکیو گفت: «در طراحی ما تمامی شرایط سخت و بلایای طبیعی قدرتمند مدنظر قرار گرفته‌اند.» مردم ژاپن این اطمینان خاطرها را در مورد نیروگاه اتمی TEPCO نیز شنیده بودند، اما در این مورد خاص حتی در صورتی که این مجموعه مقاومت کافی از خود نشان ندهد و دچار خسارت گردد، فقط بخشی از این کشور با مشکل کمبود انرژی مواجه خواهد شد و دیگر خبری از پسماندهای رادیواکتیو نخواهد بود.

برخی خساراتی که در زمان سونامی فوکوشیما وارد شد جبران‌ناپذیر است و آثار این اتفاق ناگوار همچنان در سرزمین آفتاب مشهود است. گزارش جدیدی نشان می‌دهد که میزان تشعشع ماهی‌هایی که در اطراف نیروگاه وجود دارند، 2540 برابر حد قابل مصرف است. با وجود آن که دامداری و ماهیگیری در این منطقه کاملا به حالت توقف درآمده، اما برخی مصرف‌کنندگان ژاپنی هنوز نگران منابع غذایی هستند که از شرق ژاپن می‌آیند و توزیع می‌گردند. اصلی‌ترین علت این نگرانی‌ها عدم صراحت TEPCO (اپراتور نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما) و دولت ژاپن درباره این موضوع است.

این پروژه گام‌هایی ابتدایی برنامه بلندمدت ژاپن برای استقلال کامل از انرژی‌ هسته‌ای و روی آوردن به انرژی‌های پاک تا سال 2040 است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات