معمای ایجاد سوراخ در پنیر سوئیسی پس از 100 سال کشف شد

یک‌شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۷
مطالعه 2 دقیقه
یکی از محبوب‌ترین مشتقات شیر، پنیر است که در اقصی نقاط جهان کاربرد زیادی در طبخ انواع غذاها دارد. پنیر سوئیسی یکی از چندین هزار نوع پنیری است که به واسطه‌ی سوراخ‌هایش شهرت بالایی دارد. دانشمندان سوئیسی موفق شدند تا پس از یک قرن تلاش به راز و رمز ایجاد این سوراخ‌ها در پنیر سوئیسی پی ببرند.
تبلیغات

پنیر سوئیسی به واسطه‌ی ظاهر جذاب و سوراخ‌هایش علاوه بر استفاده به‌عنوان خوراکی، در بسیاری از انیمیشن‌ها نظیر موش و گربه نیز به وفور قابل دیدن است. حتی چند سال پیش دفاع یکی از تیم‌های فوتبال کشورمان نیز در یک برنامه‌ی تلویزیونی به پنیر سوئیسی و سوراخ‌هایش تشبیه شد. حال دانشمندان پس از یک قرن تحقیق بالاخره موفق شدند تا راز ایجاد این سوراخ‌ها را پیدا کنند.

براساس اطلاعات ارائه شده توسط دانشمندان علوم کشاورزی در آگروسکوپ سوئیس، سوراخ‌های موجود در پنیر‌های سوئیسی به موجب وجود مقدار اندکی یونجه در شیر ایجاد می‌شود. پیش از این تصور می‌شد که سوراخ‌های مورد نظر در اثر باکتری‌های موجود ایجاد می‌شود.

تحقیقات محققان نشان می‌دهد که سوراخ‌های موجود در پنیر زمانی که شیر با استفاده از روش‌های مدرن‌تری از دام گرفته می‌شود، کوچک شده یا از بین می‌روند.

تحقیقات برای یافتن علت تشکیل سوراخ روی پنیرهای سوئیسی از سال 1917 با انتشار نتیجه‌ی مطالعات ویلیام کلارک آمریکایی آغاز شده است. براساس اطلاعات ارائه شده توسط این محقق، سوراخ‌های موجود روی پنیر سوئیسی به علت متصاعد شدن گاز دی اکسید کربن از باکتری‌های موجود در زمان تهیه‌ی پنیر ایجاد می‌شود.

همچنین محققان به این نکته اشاره کرده‌اند که میزان سوراخ‌ها و اندازه‌ی آن‌ها در 15 سال اخیر بسیار کمتر شده است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات