AMD پردازنده‌های گرافیکی ۷ نانومتری Radeon RX 5500M و RX 5300M را معرفی می‌کند

یک‌شنبه ۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۰
مطالعه 4 دقیقه
AMD پردازنده‌های گرافیکی ۷ نانومتری Radeon RX 5500M و RX 5300M را با هدف رقابت با پردازنده‌های گرافیکی میان‌رده موبایل Nvidia معرفی خواهد کرد.
تبلیغات

AMD در حال آماده‌سازی دو پردازنده گرافیکی موبایل جدید است: Radeon RX 5500M و Radeon RX5300M (پیش از این نسخه دسکتاپ را شاهد بوده‌ایم). جزئیات و بنچمارک‌های این پردازنده‌ها منتشر شده‌ است. هر دو پردازنده مبتنی بر معماری ۷ نانومتری بوده و با هدف رقابت با سری میان‌رده موبایل انویدیا مانند GTX 1050 ،GTX 1050 Ti ،GTX 1650 ،GTX1650 Ti وارد بازار خواهند شد.

ویژگی‌های RX 5500M و RX 5300M

انویدیا هنوز وارد دنیای زیر ۱۰ نانومتری نشده و همین موضوع به AMD فرصتی عالی برای محکم‌کردن جای پای خود و کنار زدن انویدیا می‌دهد. AMD در حال برنامه‌ریزی برای عرضه‌ی پردازنده‌های گرافیکی موبایل جدید مبتنی بر Navi و معماری ۷ نانومتری خود است که علاوه بر استفاده از GDDR6 (که مزیتی نسبت به رقبای آن مانند GTX 1650 به شمار می‌آید) سرعت کلاک بیشتری از همتای انویدیایی خود دارند. این اطلاعات مبتنی بر اطلاعات و اسلایدهایی است که از سوی AMD به دست آمده‌اند. پردازنده‌های موبایل AMD قرار است یک سر و گردن از همتاهای انویدیایی خود بالاتر باشند.

Radeon RX 5500M

GeForce GTX 1650

معماری

۷ نانومتر

۱۲ نانومتر

تعداد هسته‌ها

۱۴۰۸

۱۰۲۴

سرعت کلاک هسته‌ها

۱۶۴۵ مگاهرتز

۱۵۶۰ مگاهرتز

VRAM

(GDDR6 (14 Gbps

(GDDR5 (8 Gbps

مشخصات پردازنده Radeon RX 5500M درز کرده‌ است. این پردازنده گرافیکی موبایل مبتنی بر معماری RDNA بوده و ۱۴۰۸ هسته خواهد داشت. این پردازنده از حافظه GDDR6 تنظیم‌شده روی سرعت کلاک ۱۴ گیگابیت در ثانیه بهره می‌برد. رقیب اصلی این پردازنده انویدیا جی‌فورس GTX 1650 است که از معماری ۱۲ نانومتری، استاندارد قدیمی‌تر GDDR5 و ۱۰۲۴ هسته با فرکانس ۱۵۶۰ مگاهرتز بهره می‌برد. با اتکا بر این آمار و ارقام، پردازنده جدید AMD به راحتی رقیب انویدیایی خود را شکست خواهد داد.

خوشبختانه (و در اتفاقی نادر) بنچمارک‌های این پردازنده هم به دست آمده است؛ اما متاسفانه این بنچمارک‌ها با بنچمارک قدیمی 3DMark 11 گرفته شده‌اند که شاید نتوانند تمامی تأثیرات مثبت و تفاوت‌های ظریف استفاده از حافظه GDDR6 و گیمینگ مبتنی بر دایرکت‌اکس ۱۲ را نشان دهند. در هر حال این بنچمارک جایگاه حدودی پردازنده نسبت به رقیب انویدیایی آن را نشان می‌دهد.

پردازنده‌های جدید Radeon RX 5500M و RX 5300M شرکت AMD، از معماری ۷ نانومتری، سرعت کلاک بالاتر و GDDR6 بهره می‌برند

تمامی بنچمارک‌های فوق در دستگاهی موبایل و با استفاده از پردازنده رایزن ۷ به دست آمده‌اند. GTX 1050 Ti (پادشاه آخرین نسل قابل حمل) ۹۰۰۰ امتیاز در این بنچمارک (11 3DMark) کسب کرده‌ است. GTX 1650 نیز که از DDR5 بهره می‌برد، توانسته ۱۰۰۰۰ امتیاز به ثبت برساند. پردازنده گرافیکی موبایل آتی Radeon RX 5300M از AMD توانسته به امتیاز ۱۱۰۰۰ دست یابد که آن‌ را از GTX 1650 سریع‌تر می‌کند. GTX 1660 Ti نخستین پردازنده گرافیک در این فهرست است که از GDDR6 بهره می‌برد و با استفاده از فرمت مکس-کیو، ۱۲۰۰۰ امتیاز به ثبت رسانیده است. پردازنده گرافیکی موبایل Radeon RX 5500M بدون مکس-کیو ۱۳۰۰۰ امتیاز کسب کرده‌ است. GTX 1660 Ti انویدیا بدون MaxQ با ۱۴۰۰۰ امتیاز، پیشتاز این فهرست در عملکرد محسوب می‌شود.

نکته‌ی مهم دیگر، قیمت‌گذاری این پردازنده‌هاست. با توجه به قیمت‌گذاری AMD برای این دو پردازنده گرافیکی جدید RX5500M و RX5300M ممکن است به گزینه‌های بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تری نسبت به قطعات Nvidia تبدیل شوند؛ مخصوصا اگر این پردازنده‌های گرافیکی با پردازنده رایزن ۷ همراه شوند. چندان دور از انتظار نیست که شاهد لپ‌تاپ‌هایی ۱۰۰۰ دلاری با این پردازنده‌ها باشیم.

Radeon RX 5300M پتانسیل تبدیل شدن به یک پیشنهاد بسیار جذاب و رقابتی برای جریان اصلی کاربران را داشته و می‌توانند برای انویدیا و پردازنده‌های گرافیکی GTX 1050 Ti و GTX 1650 تهدیدی جدی به حساب آیند. بخش بزرگی از این تهدید به قیمت‌گذاری این پردازنده‌ها از سوی AMD باز می‌گردد. AMD پس از بازگشت به بازار پردازنده‌ها، در حال برداشتن گام‌هایی بزرگ برای بازپس‌گیری بازار پردازنده‌های گرافیکی است.

دیدگاه شما چیست؟ آیا این پردازنده‌ها می‌توانند تهدیدی جدی برای انویدیا تلقی شوند؟ آیا با پیشرفت‌های اخیر و چشمگیر AMD تمایلی به خرید و استفاده از قطعات AMD دارید؟ دیدگاه‌های خود را با ما و سایر کاربران زومیت به اشتراک بگذارید.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات