هواوی و ZTE رویکردهای متفاوتی برای بازار گوشی آمریکا اتخاذ می‌کنند

دوشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۰
مطالعه 3 دقیقه
با ادامه‌ی جنگ تجاری آمریکا و چین، دو شرکت هواوی و ZTE رویکردهای مختلفی برای بازار گوشی‌های هوشمند آمریکا درنظر گرفته‌اند.
تبلیغات

براساس گزارشی که بیزنس‌ویک درباره‌ی جنگ تجاری چین و آمریکا و تأثیر آن بر صنعت گوشی هوشمند منتشر کرده، به‌نظر می‌رسد هواوی و زد‌تی‌ای رویکردهای مختلفی دربرابر بازار گوشی‌های هوشمند ایالات متحده‌ی آمریکا در پیش گرفته‌اند. دولت‌مردان آمریکایی هر دو شرکت چینی را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا معرفی کرده‌اند؛ چراکه به‌اعتقاد سردمداران آمریکایی تجهیزات مخابراتی و گوشی‌های هوشمند هر دو شرکت ممکن است بستری برای جاسوسی در آمریکا را برای دولت چین فراهم کند. این درحالی است که هر دو شرکت چینی این موضوع را تکذیب کرده‌اند.

در سال ۲۰۱۸، زمانی‌که زدتی‌ای (ZTE) چهارمین تولید‌کننده‌ی بزرگ گوشی هوشمند در ایالات متحده‌ی آمریکا بود، سال دشواری داشت؛ چون بخش بازرگانی ایالات متحده‌ی آمریکا به‌دلیل نقض قوانین فروش کالا به ایران و سوریه، تصمیم ممنوع‌کردن صادرات هفت ساله علیه این شرکت را دوباره اتخاذ کرد. این امر بدان معنا بود که این شرکت چینی دیگر نمی‌توانست برخی از اجزای مهم تلفن‌های هوشمند ازجمله تراشه‌های اسنپدراگون را تأمین کند. همچنین، زد‌تی‌ای مجبور شد عملیات کسب‌و‌کارش را به حالت تعلیق درآورد.

بااین‌حال، زدتی‌ای حامی غیرمنتظره‌ای در آمریکا پیدا کرد؛ چراکه دونالد ترامپ توییتی را در صفحه‌اش منتشر کرد و از اداره‌ی بازرگانی خواست این ممنوعیت را لغو کند. درنهایت، زد‌تی‌ای درمجموع ۱.۴ میلیارد دلار غرامت پرداخت کرد (۴۰۰ میلیون دلار درصورت تخلف در آینده) و مدیریت ارشد شرکتش را جایگزین کرد. این شرکت برای تأمین مبلغ جریمه، مجبور شد عملیات گوشی‌های هوشمندش را اصلاح کند و املاک و مستغلات را فروشد.

باوجوداین، این شرکت چینی باردیگر مرتکب خطا شد. در ماه نوامبر، زمانی که خبر رسید زد‌تی‌ای تأمین‌کننده‌ی قطعات پروژه‌ای در ونزوئلا است که از شهروندان جاسوسی می‌کند، سناتور کریس ون‌هولن و مارکو روبیو از وزارت بازرگانی درخواست کردند تا بررسی کنند که آیا این اقدام، قرارداد توافق زد‌تی‌ای با آمریکا را نقض می‌کند یا خیر. به‌هرحال، برخی از مقام‌های ارشد ونزوئلا در تحریم‌های ایالات متحده‌ی آمریکا هستند. وزارت بازرگانی هنوز پاسخی نداده است؛ ولی اگر آن‌ها نتیجه‌ بگیرند که این تخلف محسوب می‌شود، ممنوع‌شدن صادرات دوباره اِعمال می‌شود.

اخیرا، زد‌تی‌ای برای مبارزه با سردمداران ایالات متحده‌ی آمریکا و بازگشت به روابط عادی با دولت آمریکا، جو لیبرمن، سناتور آمریکایی و نامزد ریاست‌جمهوری این کشور را برای کمک به لابی در ایالات متحده‌ی آمریکا استخدام کرده است. در سال گذشته، زدتی‌ای بیشتر از سه سال گذشته لابی‌ کرده است.

درحالی‌که زد‌تی‌ای برای ادامه‌ی حیاتش در آمریکا مشغول مبارزه است، به‌نظر می رسد هواوی به‌کلی از احیای چهره‌‌اش در آمریکا ناامید شده است. البته، این شرکت مانند زدتی‌ای بیش از دویست میلیون دستگاه گوشی فروخته و تعدادی از گوشی‌های پرچم‌دار ازجمله Huawei P20 Pro و Huawei Mate 20 Pro را تولید کرده است. اکنون پس از سامسونگ، این شرکت دومین تولیدکننده‌ی بزرگ گوشی هوشمند در جهان است.

Huawei

نگاه هواوی رسیدن به صدر جدول است و ظاهرا قصد دارد بدون همکاری با یکی از شرکت‌های ترابری بزرگ آمریکایی به این هدف برسد. اوایل سال گذشته، هر دو تیم Verizon و AT&T برنامه‌ریزی کردند مسئولیت فروش Huawei Mate 10 pro را برعهده بگیرند؛ اما دولت آمریکا ظاهرا از این معامله جلوگیری کرده است.

با وجود تمایل هواوی برای پذیرش در بازار آمریکا، به‌نظر می‌رسد این شرکت دربرابر اتهام تهدید امنیت ملی آمریکا تسلیم شده است. افزون‌براین، زد‌تی‌ای امیدوار است به قانون‌گذاران آمریکایی ثابت کند تجهیزاتش برای مصرف‌کنندگان و شرکت‌های آمریکایی ایمن هستند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات